reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Qrwa mac, szkoda ze jestes zwiazana z nimi tym pakietem
@dżoasia to CI Asia przyklasnę bo mi tez nie kazali żadnych badan robić.... Sama nieraz robiłam na własną rękę jak się chciałam dowiedzieć czegoś. Jedyne zlecenie co faktycznie poszło to na badania immunologiczne i te ich standardowe wymazy z pochwy przed każda punkcja plus wirusologia to ich obchodziło. Jak bym sama sobie tarczycy nie zrobiła to tez by mi nikt nie zlecił... Dlatego jutro ostatnia wizyta tam już bo zrobili swoje i idę do lekarza w Krakowie.

Tez nie rozumie tegi po co zmieniali protokol skroto tamten sie sprawdzil i nikt z nas a juz na pewno Asia nie spodziewala sie takiego obrotu sprawy ze po stymulacji nie bedzie czego transferowac i sama mam im to za zle ze stalo sie jak sie stalo w przypadku Asi. Ale chodzi mi o to ze w macierzynstwie tez nikt nie analizowal moich wynikow tylko doktorek rozpisal stymulacje i dobre i tez to bylo dzialanie po omacku. A po drugiej stymulacji tez nic nie podzialal,nie wskazał kompletnie nic co mozns zbadać, sprawdzic dlaczego sie dziehe tak a nie inaczej gdzie ja jeszcze nie mialan takich problemów jak Asia tylko niedrozje jajowody.
Kazdy przypadek jest inny i jednak przydaloby sie, zeby mieli jakiekolwiek indywidualne podejscie do pacjentek. Ja np tak bardzo obawialam sie za duzych dawek lekow i spartolenia stymulacji przy moim lekkim pco, ze uparlam sie na swojego Dr, bo czytalam, ze zajebiscie dobiera pacjentkom stymulacje, stad Novum i Warszawa.
A wracajac do Asi, mam nadzieje ze jednak w Ciechocinku sie ogarna i zaczna postepowac rozsadnie. Szkoda zeby dziewczynie przepadla ostatnia refundacja na ich odgorne schematy

Jestem po dwóch ciążach pozamacicznych .Usuniętych jajowodach i mam tylko pół jajnika więc amh tragiczne.Podchodziłam dwa razy na swoich komórkach bez rezultatu stàd decyzja o KD.

Cześć dziewczyny :) podczytuje Was od jakiegoś czasu. Jestem po nieudanym in vitro, niskie amh, skaczące fsh. Ale widzę,że jest jakieś rozwiązanie na to. @Kalno czy możesz napisać jaki był koszt tej mezoterapii jajników. Dzwoniłam do kliniki, ale powiedzieli tylko o podstawowych kosztach - 3 000 zł. Czy robiłaś jakieś dodatkowe badania? Jak wygląda kwalifikacja - podobno coś takiego trzeba przejść. Wydaje mi się im gorsze wyniki tym lepiej ;) mam do tego endometrioze i zastanawiam się czy to mnie nie dyskwalifikuje... Będe wdzięczna za każdą informajcje :)

Hej . Sam zabieg kosztował 3000 do tego musiałam zrobić badania krwi które kosztowały mnie 325 zł ( moze gdybym poszła do rodzinnego to by wypisał i były by za darmo ale znając życie powiedziałby ze nie może bo za dużo kombinacji wiec zrobiłam prywatnie ) plus 160 zł konsultacja z anestezjologiem .Mnie kwalifikowało niskie amh... myśle ze nie ma jakis innych specjalnych kryteriów które trzeba spełniać . To prywatne kliniki wiec jeśli chcesz to powinni Ci zrobić a co do endometriozy to nie wiem ale jeśli chcesz mogę zapytać położna przez która kontaktuje się ze swoją gin.

Tez nie rozumie tegi po co zmieniali protokol skroto tamten sie sprawdzil i nikt z nas a juz na pewno Asia nie spodziewala sie takiego obrotu sprawy ze po stymulacji nie bedzie czego transferowac i sama mam im to za zle ze stalo sie jak sie stalo w przypadku Asi. Ale chodzi mi o to ze w macierzynstwie tez nikt nie analizowal moich wynikow tylko doktorek rozpisal stymulacje i dobre i tez to bylo dzialanie po omacku. A po drugiej stymulacji tez nic nie podzialal,nie wskazał kompletnie nic co mozns zbadać, sprawdzic dlaczego sie dziehe tak a nie inaczej gdzie ja jeszcze nie mialan takich problemów jak Asia tylko niedrozje jajowody.

Ja myśle ze żaden lekarz słysząc ze Asia byla już w klinice miała to i tamto i zadziałało nie przepisze tego samego bo on musi dodać coś od siebie , jego zdaniem lepszego . Taka już maja mentalność nie lubią powtarzać czyiś schematów . Albo się bali ze jak przepiszą to samo i faktycznie zadziała to stracą klientkę a tak kolejna stymulacja kolejna kasa ... następne wizyty i interes siw kręci

reklama
Hej . Sam zabieg kosztował 3000 do tego musiałam zrobić badania krwi które kosztowały mnie 325 zł ( moze gdybym poszła do rodzinnego to by wypisał i były by za darmo ale znając życie powiedziałby ze nie może bo za dużo kombinacji wiec zrobiłam prywatnie ) plus 160 zł konsultacja z anestezjologiem .Mnie kwalifikowało niskie amh... myśle ze nie ma jakis innych specjalnych kryteriów które trzeba spełniać . To prywatne kliniki wiec jeśli chcesz to powinni Ci zrobić a co do endometriozy to nie wiem ale jeśli chcesz mogę zapytać położna przez która kontaktuje się ze swoją gin.
Dziekuje za informacje :) jakbyś mogła podpytać położną to będę wdzięczna. Moje AMH w styczniu 0,33, w marcu 0,5 - nie wiem z czego wynika różnica, badanie w tej samej klinice. Po stymulacji jeszcze nie sprawdzałam, boje się ;) Dzwoniłam do INVICTA czekam na telefon kiedy będę mogła jechać na konsultację. A mogłabyś mi napisać jakie badania robiłaś, to może mi się uda zrobić u siebie. Zawsze to taniej :)

Do góry