reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Cześć dziewczyny :) podczytuje Was od jakiegoś czasu. Jestem po nieudanym in vitro, niskie amh, skaczące fsh. Ale widzę,że jest jakieś rozwiązanie na to. @Kalno czy możesz napisać jaki był koszt tej mezoterapii jajników. Dzwoniłam do kliniki, ale powiedzieli tylko o podstawowych kosztach - 3 000 zł. Czy robiłaś jakieś dodatkowe badania? Jak wygląda kwalifikacja - podobno coś takiego trzeba przejść. Wydaje mi się im gorsze wyniki tym lepiej ;) mam do tego endometrioze i zastanawiam się czy to mnie nie dyskwalifikuje... Będe wdzięczna za każdą informajcje :)

Ostatnia edycja:
reklama
Ja w macierzynstwie mialam 2 stymukacje, fakt faktem nigdy nie bylam u Szkachcica u ktorego Asia sie lreczyla tylko przewaznie u jego ziecia choc chyba poza,szlachta to byłam tam u kazdego lekarza, to jak poszlismy po drugiej stymulacji, po ciazy biochemicznej pytac co robić zeby.sie udalo, zeby poprawic zarodki to wyrobka nam powiedzial ze trzeba probowac, przyjechać w czerwcu to przepisze leki-istnialo ryzyko ze wezma refundacje tez lekow razem z zakończeniem rządowego programu i nie mial nam nic do zaoriponowania. Pytalismy o jakies dodatkowe badania to nic kompletnie nic. Dopiero właśnie Grettka jak.ucieklismy z tamtad do provity zlecił badania, potem wyslal do immunologa, przepisal leki na tarczyce. No kozwa nie wiem, moze to ze mialam u niego 3 stymulavje, przeszlam do.guncentrum za nim to ja zlego slowa nie moge powiedziec. A wyrobka tez nie patrzyl na mojr wyniki tylko cyk bryk usg i koniec wizyty. Dla mnie miedzy macierzynstwem a gyn. Czy provita jest niesamowita przepasc w jakosci świadczonych uslug ale tak jak mowie u szefa nie bylam nigdy wiec moze on mial inne podejscie do pacjenta
Misis, nikt nie podwaza ze Tobie G pomogl. I super, bo dzieki temu nosisz pod sercem Hubcia[emoji173]
Ale trzeba przyznac, ze z Asia leci w kulki. On i generalnie lekarze z Ciechocinka. Zreszta jak mozna rozpisywac stymulacje na pale bez wgladu w aktualne wyniki? Nikt nie mialby im za zle, gdyby, mowiac kolokwialnie, zerzneli stymulacje z Macierzynstwa, bo ona w przypadku Asi dala dobre efekty. A oni mieli dziewczynie pomoc utrzymac ciaze.. nie rozumiem tego

To czekamy grzecznie z Tobą [emoji5] a jakie masz TSH ? Spadło Ci po immuno czy urosło ?

Dziękuję :)
Mi zaczęło rosnac TSH tak ze musialam zwiekszyc dawkę euthyroxu z 25mg do 75mg. Moja pani endokrynolog powiedziała, ze moze to byc powiazane z immunosupresja albo z encortonem, bo przy sterydach TSH tez lubi skakac w rozne strony

Dzień dobry dziewczynki.U mnie znowu nic z tego.Beta 20,16 a to jest 13 dzień po transferze.Czyli znowu bioch.Jestem załamana ponieważ nie mamy wiecej zarodków.
Współczuję ci bardzo, ale jesteś pewna, że to biochemiczna? Może skonsultuj się ze swoim lekarzem.
Ps. jeśli 76 to twój rocznik, to jesteśmy rówieśnicami ;) a myślałam, że tylko ja taki mamut... ;)

Ja w macierzynstwie mialam 2 stymukacje, fakt faktem nigdy nie bylam u Szkachcica u ktorego Asia sie lreczyla tylko przewaznie u jego ziecia choc chyba poza,szlachta to byłam tam u kazdego lekarza, to jak poszlismy po drugiej stymulacji, po ciazy biochemicznej pytac co robić zeby.sie udalo, zeby poprawic zarodki to wyrobka nam powiedzial ze trzeba probowac, przyjechać w czerwcu to przepisze leki-istnialo ryzyko ze wezma refundacje tez lekow razem z zakończeniem rządowego programu i nie mial nam nic do zaoriponowania. Pytalismy o jakies dodatkowe badania to nic kompletnie nic. Dopiero właśnie Grettka jak.ucieklismy z tamtad do provity zlecił badania, potem wyslal do immunologa, przepisal leki na tarczyce. No kozwa nie wiem, moze to ze mialam u niego 3 stymulavje, przeszlam do.guncentrum za nim to ja zlego slowa nie moge powiedziec. A wyrobka tez nie patrzyl na mojr wyniki tylko cyk bryk usg i koniec wizyty. Dla mnie miedzy macierzynstwem a gyn. Czy provita jest niesamowita przepasc w jakosci świadczonych uslug ale tak jak mowie u szefa nie bylam nigdy wiec moze on mial inne podejscie do pacjenta
S mial chyba dla kazdej, ktorej sie raz nie powiodlo, taki sam schemat. Po pierwszym transferze sugerowal wdrozenie wlewow jak i acctofilu. Ja znow nie mam porownania z innymi klinikami bo siedze dalej w M. Jednak u W moje wizyty nie maja charakteru 5 minutowego, nie musze martwic sie, ze nie zdaze sie ubrac zanim on wyjdzie. Odpowiada na moje pytania, aczkolwiek faktycznie jest przeciwny immunologii. Tu jednak powiedzialam sobie, ze jak nic nie wyjdzie, jade do Pasnika na badania i podziele to zwyczajnie niech ma W swiadomosc, ze beda dodatkowe zalecenia ktore zrealizuje mimo jego przekonan, gdy lekarz innej dziedziny tak zadecyduje.

Misis, nikt nie podwaza ze Tobie G pomogl. I super, bo dzieki temu nosisz pod sercem Hubcia[emoji173]
Ale trzeba przyznac, ze z Asia leci w kulki. On i generalnie lekarze z Ciechocinka. Zreszta jak mozna rozpisywac stymulacje na pale bez wgladu w aktualne wyniki? Nikt nie mialby im za zle, gdyby, mowiac kolokwialnie, zerzneli stymulacje z Macierzynstwa, bo ona w przypadku Asi dala dobre efekty. A oni mieli dziewczynie pomoc utrzymac ciaze.. nie rozumiem tego
Tez nie rozumie tegi po co zmieniali protokol skroto tamten sie sprawdzil i nikt z nas a juz na pewno Asia nie spodziewala sie takiego obrotu sprawy ze po stymulacji nie bedzie czego transferowac i sama mam im to za zle ze stalo sie jak sie stalo w przypadku Asi. Ale chodzi mi o to ze w macierzynstwie tez nikt nie analizowal moich wynikow tylko doktorek rozpisal stymulacje i dobre i tez to bylo dzialanie po omacku. A po drugiej stymulacji tez nic nie podzialal,nie wskazał kompletnie nic co mozns zbadać, sprawdzic dlaczego sie dziehe tak a nie inaczej gdzie ja jeszcze nie mialan takich problemów jak Asia tylko niedrozje jajowody.

Dziękuję :)
Mi zaczęło rosnac TSH tak ze musialam zwiekszyc dawkę euthyroxu z 25mg do 75mg. Moja pani endokrynolog powiedziała, ze moze to byc powiazane z immunosupresja albo z encortonem, bo przy sterydach TSH tez lubi skakac w rozne strony
A to mi z kolei spadło i mam na granicy normy, zbadam jeszcze za tydzień czy całkiem nie poleciało

reklama
Do góry