reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

No to tym bardziej trzeba kombinowac, zeby zwiekszyc szanse. To moze zapytaj od razu np o embrioglue do transferu, o AH (nacinanie otoczki), heparyne - na ewentualne problemy z nadkrzepliwoscia (dziewczyny czesto dostaja profilaktycznie i to pomaga). Przycisnij doktorka, bo to wasza jedyna szansa.
Ja teraz biorę lutinus, estrofen, w dniu transferu mam dodatkowo wziąć piroxicam. I od dnia transferu cały czas lutinis, estrofen, luteina i pare dni relanium

reklama
Myślisz ze księża nie maja dzieci z in vitro ?
Ha, dobre
Nie chce żeby ktoś tutaj zrozumiał, że ja mam coś przeciwko in vitro- gdyby tak było to nie poddawała bym się tej procedurze. To bardziej chodzi o to, że czasem mam takie myśli, no a poza tym ja decyduje się na pgd, czyli świadomie odrzuce chore zarodki- już nie zrobi tego za mnie natura- jak poprzednio, ale ja sama powiem- nie rozwijaj się dalej, tylko po to żeby nie musieć stawać przed ta decyzją później- jak już będzie we mnie.
P.S. Dotarłam, ale droga rozpoczęła się od rozmowy z księdzem profesorem filozofem lecacym na sympozjum, i jak później doczytałam jest on ściśle związany z Radiem Maryja i Naszym Dziennikiem, gdzie ma swoje audycje (może był zniesmaczony, ze go nie poznałam)...mam szczęście spotykać różne osobowości w podróży- to już nie pierwszy raz jak spotkałam kogoś specyficznego

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, mam pytanie bo ja analizuje ostatnio wszystko. Planuje robic kuracje immuno zaraz po powrocie z wakacji, jak w koncu ogarne co sie dzieje z moja @, dzisiaj dzien 55 a mendy nadal nie ma! I teraz taka sytuacja wyjezdzam do Grecji we wtorek i jak wroce to bede robic terapie, umowilam juz w pracy ze pojde na zwolnienie 50% a drugie 50% bede pracowac z domu aby wyeliminowac jakiekolwiek zarazenie.
Mysle ze zanim zaczne cos robic jeszcze sprawdze czy po basenach nic sie nie przyciagnelo i wtedy zaczne! Juz czuje w kosciach podjaranie ... bo w koncu cos sie bedzie dzialo. Minelo juz 9 miesiecy od ostatniej proby i ostatniego poronienia i juz nie moge sie doczekac kolejnej proby!!

No i wlasnie odnosnie kolejnej proby, Pasnik mi przepisal encorton do 3 miesiaca. Nie mam heparyny, a jak sie o to zapytalam to mi napisal ze nie mam wskazan do bezposredniego stosowania a jak lekarz nalega to max 6/8 tygodni. A jakie jest wasze doswiadczenie z heparyna? Bierzecie tez cos jeszcze innego po transferze? Oczywiscie chodzi mi o cos poza estrofem i potem jeszcze lutinus po transferze.

Dzieki bo glowa pelna ... [emoji848]

Mi też P przepisał encorton 10mg do końca 3 miesiąca i heparynę na wszelki wypadek do 8 tyg (również brak wskazań). I jeszcze od swojej gin dostałam Spasmolinę i relanium przeciw skurczom.
Miłego wypoczynku:)

Dziewczyny właśnie siedze w samolocie obok ksiedza i przypomina mi to o moich wyrzutach sumienia związanymi z in vitro i PGD- to jeszcze bardziej. Jestem zdecydowana, ale jednak zostałam wychowana inaczej. Jednak nie przeszkadza mi to w podjęciu decyzji o chęci posiadania zdrowego dziecka..... Jak u Was z tym tematem?
Ksiadz to tylko człowiek .. wierz mi nie jedni tylko gadają pod publikę a tak naprawdę robią co innego. Przykład ... moja koleżanka z gimnazjum spotykała się z księdzem - przebierał się w normalne ciuchy i woził ja po najlepszych knajpach inny zachorował na raka i zacząć popijać . W niedziele wychodzili i świecili przykładem dla parafian . Chodzi o to ze nie powinnysmy mieć wyrzutów sumienia ze robimy coś złego . My tylko próbujemy się leczyć jak każdy inny chory i żaden ksiądz nie ma prawa nas oceniać.Wszystkie dzieci są dziećmi Bożymi nie zależnie od tego jak zaczęły poczęte ... czyż na zreszta łatwo jest mówić o kimś kiedy nie było się w jego sytuacji . Nawet najświętszy święty podszedłby do invitro gdyby życie go do tego zmusiło i byłaby to jedyna metoda na posiadanie potomstwa którego każdy człowiek bardzo pragnie .Zreszta analizując można dojąc do wniosku ze Ci wszyscy super katolicy kochający sie według kalendarzyka , w dni niepłodne bzykają się tylko dla rozładowania napięcia seksualnego ...leja do pełna i tez zabijają plemniki wiec może powinni przestać z tym swoim bełkotem na temat dzieci ze szkiełka . Ja to jestem tak nakręcona ze tego księdza bym przegadala argumentami na swoją stronę heheheh

Spoko , cieszę się ze mogę w czymś pomoc . No wiec ... ostrzykuja jajniki osoczem odwirowanym z naszej krwi . Ma to dziać tak jak zabieg kosmetyczny ... napewno nie raz widziałaś jak gwiazdy ostrzykuja sobie tym twarz żeby pobudzić komórki do regeneracji . Efektem jest świeża odmłodzona twarz a w moim przypadku tak właśnie ma to zadziałać na jajniki. Lekarz powiedział ze już samo ich nakłuwanie działa pobudzająco. Nie wiadomo jaka faktycznie będzie reakcja jajnikow ale z tego co czytałam to działa .choc w moim krytycznym przypadku nie robię sobie wielkich nadzieji . Ty chciałabyś coś takiego tez zrobić ??
Tak tez to zrobie. Obswiam sie ze moje anh juz spadlo do zera wiec to moja nadzieja. [emoji8][emoji8][emoji8]

Vorbimbo, dokładnie tak jest niestety... ja najbardziej lubię, jak komentuję na forum tak.jak Tobie, nie myśl, poczekaj, nic już nie zrobisz, a potem zupełnie nie umiem tego odnieść do siebie :)
Iza - zabiłaś mnie tym tekstem :) :) :)

Dziewczyny, sorry za głupie pytanie... ale.co to jest PGD??

Dzięki... byłam pewna, że to jest w Polsce zabronione... a tak naprawdę nie wiedziałam, że jest w ogóle możliwe! Oszczędziłabym sobie nerwów, kiedy mężowi wyszło CFTR + :/. No cóż, niewiedza szkodzi.

reklama
Dziewczyny, dzis 51 dc a @ nadal nie ma i wszystko z planowanym transferem przesuwa sie. Czym naturalnym mozna wspomoc wywolanie @? Jak do konca tygodnia jej nie bedzie, ide do lekarza pewnie po dupka.

Do góry