reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Z mężem wychowaliśmy się w katolickich rodzinach - mąż do tego stopnia, że jak ktoś z dawnych lat spotka teściową, to się pyta, na której parafii teraz działa :) ale to on i moi rodzice nie mieli właśnie problemu z in vitro - miałam za to ja (do kościoła, w przeciwieństwie do męża, chodzę rzadko) i teściowa (klasyczny przypadek nadgorliwej katoliczki), już raczej nie naprawdę z nią relacji.

Kościół nie jest przeciwny in vitro. Kościół jest przeciwny zostawianiu/niszczeniu zarodków.

Ustaliliśmy z mężem, że odbieramy wszystkie jeśli chcemy mieć czyste sumienia. O PGD nie rozmawialiśmy, bo nie było nas stać. Ale jeśli mielibyśmy kilka niepowodzeń na koncie, to pewnie byśmy się zdecydowali.

Mieliśmy pięć zarodków, za niedługą chwilę urodzą się dwa.

Zostały trzy, ja już po trzydziestce, co tu dużo mówić - jesteśmy przerażeni :D
Haha nadzieja będzie gromadka :)
Ja powiem Ci ze tez się martwiłam i nie potrzebnie. Mieliśmy 6 blastek. Z pierwszego transferu (bodane były 2)jest córeczka a kolejne 3 crio się nie powiodly. Teraz szykuje się na tą ostatnią i tak marzę żeby się udało i zajść i donosić ciąże do chociaż 36 tyg...
Nie martw się za wczas. A jak wyjdą wszystkie to będziecie mieć gromadke :)

Właśnie o to chodzi że żadnych leków nie dostałam jeszcze , non stop przyjmują nowe pilne przypadki.. Dziś to już wybuchłam i powiedziałam, że jutro jak nie zaczną wypisuje się na własne żądanie! Mam dość :( jak się uspokoiłam to napisałam do mojej Pani doktor i napisała mi że jutro już będzie w pracy i żebym się nie wypisywala, wierzy że jutro nam się uda to ogarnąć. Także tylko jej ufam i już nie mogę się doczekać jak będzie jutro...

Poprostu masakra ;(
W weekendy tak jest wszedzie. Mi sam lekarz mówił żeby nie iść bo nic nie zrobią chyba że zaxzęłabys sama z siebie rodzić. Powinnam pojawić się w szpitalu 7dni po terminie a to przypadało w piątek poszłam w poniedziałek 9dni po terminie i w ten dzien nic, we wtorek balonik w środe oxy i urodziłam. Niektóre szpitale pomijaja balonik obyś była tą szczęściarą. PAmietam jak ja sie wkurzalam.

Dziękuję,że pytasz. :* Ja w psychiatryku przez to in vitro wyląduję. Tak strasznie się zamartwiam. Robiłam dzisiaj betę i mnie martwi słaby przyrost. 8 dpt było 21,27; 10 dnia 54,01; 11 dnia 98,52,czyli w ciągu doby prawie się podwoiło,a dzisiaj czyli 13 dnia wyszło 196,40. Niby jest w normie ten przyrost,ale martwi mnie,że tak zwolniło. Wiem,że mój stres sytuacji nie poprawia,ale tyle się naczytałam o pustym jaju,itd. A Ty jak się czujesz? Teraz zaczynasz urlop?

Kochana beta chyba jest super przeciez sie podwoila w ostatnich 48h [emoji173]️

Dziękuję,że pytasz. :* Ja w psychiatryku przez to in vitro wyląduję. Tak strasznie się zamartwiam. Robiłam dzisiaj betę i mnie martwi słaby przyrost. 8 dpt było 21,27; 10 dnia 54,01; 11 dnia 98,52,czyli w ciągu doby prawie się podwoiło,a dzisiaj czyli 13 dnia wyszło 196,40. Niby jest w normie ten przyrost,ale martwi mnie,że tak zwolniło. Wiem,że mój stres sytuacji nie poprawia,ale tyle się naczytałam o pustym jaju,itd. A Ty jak się czujesz? Teraz zaczynasz urlop?
Kochana ale przyrost jest ok

reklama
Vorbimbo, ja uważam, że beta jest zajebiaszcza, choć wiem, że to Cię nie uspokoi. A tak na chlodno z boku - nic nie zrobisz. Ma być puste jajo to będzie, nic od Ciebie nie zależy. Więc nie czytaj :)
A prawie identyczną betę jak Ty - bo 198 miałam w 12 dpt i ładnie szybowała w górę, więc się jie martw :)
Dziękuję :* Właśnie najgorsze jest to,że człowiek na nic już nie ma wpływu,a zamartwia się jak głupi i ciężko sobie samej przetłumaczyć,że analizowanie nic nie da.

Do góry