reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

@anett96 To co ja wywinęłam :oo2:?? Pisałam ze można zrobić sobie mezoterapie jajnikow ... jej działanie niby ma je odmłodzić ... poprawić wyniki . W Polsce zbyt wiele o tym nie piszą ale czytałam na stronach hiszpańskich to ponoć przywracało to płodność kobietom które od jakis 5 lat nie miesiączkowały. Ja dam Ci znać czy działa ale dopiero za dobry miesiąc bo wtedy zrobie badania... mam nadzieje ze mojej jajca się obudza i będą z tego śliczne różowe bobasy:-) :):)

reklama
@anett96 To co ja wywinęłam :oo2:?? Pisałam ze można zrobić sobie mezoterapie jajnikow ... jej działanie niby ma je odmłodzić ... poprawić wyniki . W Polsce zbyt wiele o tym nie piszą ale czytałam na stronach hiszpańskich to ponoć przywracało to płodność kobietom które od jakis 5 lat nie miesiączkowały. Ja dam Ci znać czy działa ale dopiero za dobry miesiąc bo wtedy zrobie badania... mam nadzieje ze mojej jajca się obudza i będą z tego śliczne różowe bobasy:-) :):)
Tez o tym ostatnio czytalam artykul, ze coraz wiecwj klinik tutaj to ma w ofercie, bo wydaje sie, ze dziala.

Dziewczyny właśnie siedze w samolocie obok ksiedza i przypomina mi to o moich wyrzutach sumienia związanymi z in vitro i PGD- to jeszcze bardziej. Jestem zdecydowana, ale jednak zostałam wychowana inaczej. Jednak nie przeszkadza mi to w podjęciu decyzji o chęci posiadania zdrowego dziecka..... Jak u Was z tym tematem?
U mnie też był dylemat Ale wg mnie do puki wykorzystuje każde jajeczko uważam że nic złego wbrew wierzę nie robię. Chociaż powiem Ci że mąż był kiedyś u spowiedzi i ksiądz mu powiedział że invitro jest gorsze od zabicia człowieka tak się podkurwila tym tekstem jak tak można... raz się to przytrafiło później trafiłam na spoko księży. Ja myślę że to wynika z ich znikome wiedzy o tej technice zapłodnienia i braku chęci poznania jej. Dlatego pierdola głupoty do ludzi. Pgs robiłam i to był błąd bo okazało się że dwa zarodki się nie nadaje donwszvzeoienia I zonk wyrzut sumienia jest Ale tak czy tak zdecydowaliśmy je wszvzepiac jako następne jak sie uda donoacic ta ciążę teraz.

W macierzyństwie w krakowie jest taki zabieg co pobierają ci kawałek jajnika jakoś to stymulują I później wszczepiaja znowu nie wiem na czym to dokładnie polega Ale to 2 placówka w Europie która to robi poza stanami ponoć jest to skuteczne i nawet kobiety co nie mają jajeczka zaczynają produkować. Ale to chyba mega drogie bo ok 30 tys kosztuje

l
W macierzyństwie w krakowie jest taki zabieg co pobierają ci kawałek jajnika jakoś to stymulują I później wszczepiaja znowu nie wiem na czym to dokładnie polega Ale to 2 placówka w Europie która to robi poza stanami ponoć jest to skuteczne i nawet kobiety co nie mają jajeczka zaczynają produkować. Ale to chyba mega drogie bo ok 30 tys kosztuje
Słyszałam o tym , tylko nie wiem czy ma sens wydawać pieniądze na coś takiego skoro tez nic nie gwarantują . Ciężki temat bo wydać 30 tys a później może siw okazać ze lepiej było to przeznaczyć na kd... choć znając mojego T będzie mówił ze mam spróbować jeśli mezoterapia okaże się klapa

l

Słyszałam o tym , tylko nie wiem czy ma sens wydawać pieniądze na coś takiego skoro tez nic nie gwarantują . Ciężki temat bo wydać 30 tys a później może siw okazać ze lepiej było to przeznaczyć na kd... choć znając mojego T będzie mówił ze mam spróbować jeśli mezoterapia okaże się klapa
A ta mezoterapie w ktorej klinice robisz?

Aniu co u ciebie kochana? Uwierzyłaś już?
Dziękuję,że pytasz. :* Ja w psychiatryku przez to in vitro wyląduję. Tak strasznie się zamartwiam. Robiłam dzisiaj betę i mnie martwi słaby przyrost. 8 dpt było 21,27; 10 dnia 54,01; 11 dnia 98,52,czyli w ciągu doby prawie się podwoiło,a dzisiaj czyli 13 dnia wyszło 196,40. Niby jest w normie ten przyrost,ale martwi mnie,że tak zwolniło. Wiem,że mój stres sytuacji nie poprawia,ale tyle się naczytałam o pustym jaju,itd. A Ty jak się czujesz? Teraz zaczynasz urlop?

Zgrzeszylam i zrobilam dzis rano sikanca 6 dpt
emoji51.png
wiedzialam, ze jak kupie to dlugo w szafce nie poleza. Wyszedl pozytywny :), to byl tem cyfrowy z clearblue zeby sie kresek nie dopartywac. Minimum hcg przy tym tescie jest 25 wiec cos sie ruszylo. Oczywiscie po doswiadczeniach ostatniego transferu bardzo ciesze sie, ze doszlismy do tego momentu ale nie wpadam w euforie. Ostatnio to po pzoytywnym tesicie prawie toasty zesmy strzelali ale teraz wiemt troche wiecej wiec jest dobrze jak narazie oby tak zostalo, moze kuracja wujka Jarka dopomoze.
Oczywiscie że tak będzie dalej
Dziewczyny, mam pytanie bo ja analizuje ostatnio wszystko. Planuje robic kuracje immuno zaraz po powrocie z wakacji, jak w koncu ogarne co sie dzieje z moja @, dzisiaj dzien 55 a mendy nadal nie ma! I teraz taka sytuacja wyjezdzam do Grecji we wtorek i jak wroce to bede robic terapie, umowilam juz w pracy ze pojde na zwolnienie 50% a drugie 50% bede pracowac z domu aby wyeliminowac jakiekolwiek zarazenie.
Mysle ze zanim zaczne cos robic jeszcze sprawdze czy po basenach nic sie nie przyciagnelo i wtedy zaczne! Juz czuje w kosciach podjaranie ... bo w koncu cos sie bedzie dzialo. Minelo juz 9 miesiecy od ostatniej proby i ostatniego poronienia i juz nie moge sie doczekac kolejnej proby!!

No i wlasnie odnosnie kolejnej proby, Pasnik mi przepisal encorton do 3 miesiaca. Nie mam heparyny, a jak sie o to zapytalam to mi napisal ze nie mam wskazan do bezposredniego stosowania a jak lekarz nalega to max 6/8 tygodni. A jakie jest wasze doswiadczenie z heparyna? Bierzecie tez cos jeszcze innego po transferze? Oczywiscie chodzi mi o cos poza estrofem i potem jeszcze lutinus po transferze.

Dzieki bo glowa pelna ...
emoji848.png
Asiu ja bym heparyne zaczęła jednak brać chwilkę przed transferem (dzień przed) i do czasu bety na pewno.
Leżakuj, odpoczywaj i wracaj Kochana do walki! :)
Dziewczyny właśnie siedze w samolocie obok ksiedza i przypomina mi to o moich wyrzutach sumienia związanymi z in vitro i PGD- to jeszcze bardziej. Jestem zdecydowana, ale jednak zostałam wychowana inaczej. Jednak nie przeszkadza mi to w podjęciu decyzji o chęci posiadania zdrowego dziecka..... Jak u Was z tym tematem?
Temat wydaje mi się bardzo indywidualny ... ja nie mam z tym żadnego problemu i uważam że chęć posiadania dzieci i leczenie niepłodności to nie grzech - to choroba z którą trzeba walczyć
No dokładnie ;(
Czekam na nią jak na zbawienie! ❤
@zylwia to już przegięcie... jednak wytrzymam do jutra, poczekaj na swoją Panią doktor. Jak przytulisz swoje Lenke wszystkie złe chwile pójdą w niepamięć ❤❤
Tez o tym ostatnio czytalam artykul, ze coraz wiecwj klinik tutaj to ma w ofercie, bo wydaje sie, ze dziala.
W końcu medycyna idzie do przodu...
głęboko w to wierzę że duża część par, ktora cierpi na bezpłodność zdiagnozowana i dla których nie ma obecnie cienia nadzieji na posiadanie dziecka będzie mogła walczyć poprzez, np. coś takiego jak miała nasza @Kalno - mezoterapia.
Dziękuję,że pytasz. :* Ja w psychiatryku przez to in vitro wyląduję. Tak strasznie się zamartwiam. Robiłam dzisiaj betę i mnie martwi słaby przyrost. 8 dpt było 21,27; 10 dnia 54,01; 11 dnia 98,52,czyli w ciągu doby prawie się podwoiło,a dzisiaj czyli 13 dnia wyszło 196,40. Niby jest w normie ten przyrost,ale martwi mnie,że tak zwolniło. Wiem,że mój stres sytuacji nie poprawia,ale tyle się naczytałam o pustym jaju,itd. A Ty jak się czujesz? Teraz zaczynasz urlop?
Kochana przyrost jest OK... nie są to duże cyfry ale i z takich były ciąże ❤
Nie mniej jednak kontrolować cały czas musisz ta bete :)

@anett96 czekamy na bete... sikance oszukance i ten też może się pomylił... :*

reklama
Do góry