reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Czesc Dziewuszki,
Mam nadzieje,ze mnie jeszcze pamietacie. :biggrin2:
Dlugo sie nie odzywalam ale Was podczytywalam. WItam rowniez nowe kolezanki i kolege :)

Niebawem wracam do boju i mam kilka pytan , ktore nie daje mi spokoju.
Byc moze sobie przypominacie. Mialam robione ponoad miesiac temu doglebne badania na krzepliwosc krwi. Badania te potwierdzily ,ze mam trombofilie :(
Lekarka zapisala mi leki antyzakrzepowe, ktore mam brac od transefru.

W opisie moich badan jest napisane,ze wynik przeciwcial antyjadrowych jest pozytywny na poziomie 100. Lekarka mowi mi,ze to zwiazek z trombofilia. Niepokoi mnie jednak fakt,ze nie dostalam zednych lekow typu ecorton, ktory zapobiega odrzuceniu zarodka.
Tutaj odpowiednik tego leku nazywa sie solupred . Bralam go po stymulacji i mial zapobiec hiperce. Wtedy wlasnie zaskoczylo, choc na krotko.
Pytalam sie wtedy mojej lekarki, czy przypadkiem nie mam przeciwical, ktore zwalczaja zarodek, odpowiedziala, ze bralam wlasnie kortyzon coprawda, by zapobiec hiperce ale zapobiega tez i takim ewentuanosciom.

Moje pytanie d was jes nastepujace. Powiedzcie mi kochane co Wy doswiadczone babaki o tym myslicie? Napiszcie prosze od kiedy , jaka dawke ijak dlugo bralyscie ecorton???
DZIEWKIE WIELKIE!!!

Zycze muilej i cieplej niedzieli

reklama
Witaj Agapl ja nie miałam encortonu, miałam estrofen, luteine, clexan i metypred, za pierwszym razem zastrzyki antyzakrzepowe doktor kazal brac dopiero od 12 dnia po transferze, nie wiem czemu, wtedy to i tak bylo za późno ( bez żadnych badań, tak po prostu kazał tuż po transferze)

ps. śnieg u nas spadł już wczoraj, niedużo ale jest

hej agapl, jasne, że Ciebie pamiętam :-). Cieszę się, że wracasz do boju. Kiedy zaczynasz? Jaki protokół tym razem?
Ja zaczynam się stymulować od ok 25 listopada, idę krótkim protokołem.
Co do encortonu to niestety nie pomogę, ja brała metypred, który ma takie samo działanie, łykałam 2 razy dziennie od dnia transferu.

Dzieki Dziewczyny, Powiedzcie mi tylko jaka dawka w mg bralyscie. Pytam, bo mnie jeszcze zostalo troche tych lekow od ostatniej stymulki. Nie wiem tylko,czy trzeba je brac w takiej samej dawce jak bralam aby zapobiec hiperce. Napisze oczywiscie do lekarki ale pytam na wypadek, gdyby miala jakies argumenty przemawiajace przeciw.

Madzialenak, zostaly mi jeszcze 2 malenstwa. Jade po nie w ten piatek. Boje sie jednak,ze i tym razem nie zaskoczy :( Na dodatek ta dolegliwosc mnie troche dobila,nie ukrywam, a najbardziej te przeciwciala :(

agapl ja brałam następujące leki:
- metypred 4 mg - 2 razy dziennie od dnia transferu
- estrofem 2 mg - 3 razy dziennie od dnia transferu
- clexane 1 zastrzyk raz dziennie od dnia transferu
- luteina 50 mg- 3 razy dziennie po 4 tabletki dopochwowo od dnia transferu

przez 8 dni brałam również dostinex po 1 tabletce ponieważ miałam hiperkę

agapl nie martw się, uda się tym razem
yes2.gif
- możesz powiedzieć w jakiej klinice jesteś?

agapl ja wiem to wszystko jest takie trudne i ciężko po porażkach uwierzyć , że tym razem się uda. Mimo wszystko staraj się nie stresować i być dobrej myśli. 2 maluszki czekają na mamusię i chcą już być u niej w brzuszku. Życzę Ci, aby piątkowy transfer był dla Ciebie spełnieniem marzeń bycia mamusią.

reklama
Do góry