reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Dziękuje Lawendowy :) widzisz ja mam uraz do dr Szcz. bo kojarzy mi się z moją c.p. ale to nie jej wina że wadła na to tylko ona.. Elcia też ją poleca..dr O-S wcześniej pisałaś że też dziwną rzecz Ci próbowała wmówić.. Ja się do niej zraziłam okropnie po tym jak zaczeła przez telefon coś o moim komórkach złego mówić.. na szczeście inni lekarze mnie naprostowali No nic, zobacze co powie profesor, najwyżej więcej do niego nie pójde.. idę tylko żeby usłyszeć jeszcze jego zdanie
A co do Ciebie mam przec zucie że się uda.. moje przeczucia bardzo często się sprawdzają naprawde.. kiedyś to aż się ich zaczełam bać :szok: ale czarownicą nie jestem ;)

reklama
O Maciusiu to ja się teraz zaczynam obawiać, ja mam AMH 5,4 i też miałam kauteryzację jajników. Teraz powtórzę to badanie i zobaczymy co mi wyjdzie, czy faktycznie ten zabieg obniża rezerwę jajników. Ja słyszałam że inv też ją obniża i stymulacje to samo.
A co do tego clexanu to ja robiłam badanie genetyczne w kierunku trombofilii i wyszło mi że mam brać kwas foliowy o dawce 15mg i acard a przy inv fraxiparine lub clexan. Mam wsakaznie do tego.

Ostatnia edycja:
O dziwo ,co do siebie to też mam przeczucie że się uda, czuje ze kiedyś zobacze oczy swojego dziecka :) tylko że czułam od razu że łatwo nie będzie :( wszystkie moje sukcesy w życiu były bardzo wyczekane i przepłacone długą walką i bólem :( tak jest i teraz ale niedługo usłysze to serduszko któe trzymam na dłoni ;) Wy też prędzej czy później ;)

Aduś, dobra, dobra, czarownicą nie jesteś, tylko masz w domu szklana kule, włosy do sufitu i czarnego kota, tak?:-D

Kurczę, to jesteś już drugą osobą, która ma przeczucie, że mi się uda.

Molla, Aduś, obyście miały rację. Normalnie Was ozłocę:-D

gotdora - a Ty tez jesteś w Gdyni w Gamecie?
Klopsiki w sosie jadłaś?
a desery u Lilen?
:-)
Ja też te wszystkie nakłuwania przechodziłam i stymulacje i ja juz mam obniżoną rezerwę jajnikową i 38 lat i ostatni niesety dzwonek :-( Ale to dlatego, że ja długo dawałam sobie wmawiać, że in vitro to grzech i próbowałam na oślep co mi kazali.
Misia

Misia jesteśmy w tym samym wieku, byłam w Invimed, teraz mam wizyte w Invikcie ... na deserze raz byliśmy gdzieś tam obok ale jakoś słabo pamiętam, chyba jakiś wielki sok piłam, takie "sokowe" miejsce

lawendowy_sen super ze jajeczka ładnie roną, oby wszystkie były dobre i ładnie się zapłodniły:tak: trzymam mocno kciuki w poniedziałek i nic się nie bój, punkcja nie taka straszna;-)
Aduś ja mam podobnie jak Ty na wszystkie ważne rzeczy w moim życiu musiałam długo czekac i przypłacic je cierpieniem. I wiem że wyda się to głupie, ale miałam przeczucia że z zajściem w ciążę nie bedzie prosto, zupełnie nie wiem skąd:confused: Ale tez gdzieś w środku czuję, ze się uda i ze kiedyś napewno bedę mamą...:tak:

Ostatnia edycja:
No ja też zawsze musiałam sama wszystko wywalczyć i wypracować, ale zwykle mi się udawało. Moja ciotka (wróżka z zawodu) powiedziała kiedyś, że mam zapisane, że co chcę, to mi wyjdzie. A tu taka porażka. Na szczęście twierdziła, ze będę miała dwóch mężów i dwoje dzieci. :-)
Teraz pracuję nad endometrium - oprócz kawy bezkofeinowej dojechało nasz ostatni wynalazek czerwone koszerne wino z Piotra i Pawła. :-) Podobno czerwone wino i łosoś dobrze działają na endometrium.

reklama
Dziewczyny, ja wiem, że mi dobrze życzycie, gratulujecie, kibicujecie i macie dobre przeczucie,
ale na zajady i opryszczkę ciut za wcześnie:-D.
Chociaż ktoś kiedyś naPISał, a raczej powiedział, że człowiek jest w ciąży już na dwa tygodnie przed poczęciem:rofl2::-):rofl2:
Czyżby moc sprawcza?!

Ostatnia edycja:
Do góry