reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Hola - ten trzeci listopada musi być szczęśliwy.
Aduś - ja miałam tym razem badania immunologiczne i mam wskazania na claxen (zastrzyki w brzuch każdego dnia).
Jestem z Bydgoszczy, więc dla mnie wycieczka do Gdyni to wycieczka.
za pierwszym razem wkurzało mnie, że wszystkie dziewczyny brały tyle leków, a ja tylko luteinę.
No to teraz mam - nie ograniam już, czy wszystko wzięłam, co miałam :-)

reklama
Misia, miło mi Cię poznać.
A w Gamecie u jakiego lekarza się leczysz, u dr Ś?
Trzymam mocno kciuki, a 3.11 to faktycznie szczęśliwy dzień, dla mnie też, zresztą jak co roku;)

Misia to tym razem sie uda zobaczysz :-) A powiedz jakie badania wykazaly ze są u Ciebie wskazania do tych leków? Ja mialam ladne zarodki, komorki sie dobrze zapladniaja, mielismy IMSi, a za tym drugim razem jakas implantacja sie zaczela ale na kruciutko bo beta szybko spadla wiec za trzecim razem wezme nawet sama clexan i encorton
Bydgoszcz tak na marginesie to bardzo ładne i bliskie memu sercu miasto.. większosc dziecinstwa tam spędziłam :tak:

No własnie u dr Ś z polecenia tego forum i jak na razie jestem zadowolona.
Mam jakieś problemy z potencjalna zakrzepicą zapisana w genach - to ponoć niezbyt duży problem, ale licho wie.
O! Bydgoszczanka???

Nie bydgoszczanka ale duża część dziecinstwa do 5 czy 6 lat spędziłąm na wyżynach u dziadków :) piękne wspomnienia :tak: Misia a jakie badania wykazały ten problem?

Aduś, mi lekarz też przepisał Clexane z tego samego powodu, co Misi.

W Invikcie rozbiłam badania genetyczne w kierunku mutacji w genie protrombinowym. No i wyszło ryzyko zakrzepicy.

Ostatnia edycja:
miałam badania immunologiczne za 2,5 tys. Nazw nie pamiętam - ale jak się dobiorę do teczki, to spiszę dokładnie jak to się dokładnie nazywało. Generalnie bowiem to my niby starzy, ale zdrowi.
Wyżyny to po sąsiedzku od moich Kapuścisk. Jedna parafia :-)

Ja mialam robione jakies badania genetyczne, kariotyp, na samym poczatku ale wszystko ok.. te obecne badania immuno nie mają zadnych badan genetycznych :( najtancze ni ebyly ale koszt to prawie 1400 zł.. czesc wyników juz jest w normie (anykoagulant tocznia, kardiolipinie, glikoproteiny) czekam na populacje limfocytów, cytokiny, bialko C i S..
dziewczyny a mogę sama bez recepty kupić clexan i encorton jesli lekarz mi nie zapisze? a co z dawkowaniem :( ?? Czytalam post Lolitki, jej udalo sie za 6tym podejsciem i wlasnie wtedy wziela clexan pierwszy raz...

reklama
Adaś, clexane nie kupisz bez recepty. Mi lekarz wypisał z refundacją, a to duża różnica, bo 100% płatny kosztuje 160 zl za 10 zastrzyków, a z refundacją zapłaciłam 3,60 zł.

Do góry