reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ojoj no to faktycznie jesli laparo bylo pare miesiecy temu to nie warto ryzykowac.

Jesli twoja siostra utrzymuje ciaze na heparynie to proponowalabym zrobic badania na trombofilie ktora jest niestety dziedziczna. Teraz najszybciej moglabys to ogarnac na stronie testdna zamawiajac kuriera. Koniecznie wez pakiet w ktorym jest v-leiden.

Magnez bierze sie 3x2 od transferu caly czas mozna brac cala ciaze. Dzienna dawka magnezu to 400 mg wiec w zaleznosci jakie kupisz tabletki i ile beda mialy w sobie mg magnezu tyle przeliczasz i wychodzi ci ile tabletek mozesz brac dziennie

Nospa dziala na skurcze bieze sie profilaktycznie zeby ich uniknac. Niektore dziewczyny biora spasmoline zamiast nospy tylko to juz na recepte

Relanium dziala na rozluznienie macicy bierze sie 2x1 przez 3 dni choc wiekszosc z z nas tutaj brala dluzej. I super dziala na niemyslenie o niepowodzenou w tych dniach po transferze :)

Atosiban jest na skurcze macicy to kroplowka podawana przez 3h przed w trakcie i po transferze. Dobrze jest przed nia zrobic sobie badanie kurczliwosci macicy ktore kosztuje 200 zl. Jeslinie masz nadmiernej kurczliwosci macicy to szkoda 800 zl na kroplowke

Trzymam kciuki kochana za twoje podejscie ;)
Pytaj o wszystkie nurtujace cie pytania a napewno tu pomozemy

Ło matko, jak ja Ci dziekuję za tak wyczerpującą odpowiedź. Na rękach będę Cię nosić :)

Wszystko zapisuję skrupulatnie i zamierzam 22go isc przygotowana na wizytę [emoji16]

Co do tych badań na kurczliwość i na trombofilię - na obecną chwilę już są chyba poza moim zasięgiem. Ivf jest dla nas kosmicznym obciażeniem i chyba nie dam rady wyciułać kolejnych setek złotych. Na pewno nie w tym podejściu. Jeżeli cokolwiek uda sie zamrozić, to może rozważę to przed transferem.
Na pewno nospa, magnez, relanium oraz żelazny zestaw (bo to chyba tak sie nazywa z tego co kojarzę) wpadły na listę do obgadania z lekarzem.

reklama
Ło matko, jak ja Ci dziekuję za tak wyczerpującą odpowiedź. Na rękach będę Cię nosić :)

Wszystko zapisuję skrupulatnie i zamierzam 22go isc przygotowana na wizytę [emoji16]

Co do tych badań na kurczliwość i na trombofilię - na obecną chwilę już są chyba poza moim zasięgiem. Ivf jest dla nas kosmicznym obciażeniem i chyba nie dam rady wyciułać kolejnych setek złotych. Na pewno nie w tym podejściu. Jeżeli cokolwiek uda sie zamrozić, to może rozważę to przed transferem.
Na pewno nospa, magnez, relanium oraz żelazny zestaw (bo to chyba tak sie nazywa z tego co kojarzę) wpadły na listę do obgadania z lekarzem.
Nie ma za co polecamy sie tu na przyszlosc ;)
Rozumiem jak to jest z kasa przy podejsciu ;)
Porozmawiaj z lekarzem.o heparynie koniecznie nawet bez badan jesli da to bedzie z gorki i jak sie uda nie odstawiaj.

A gdzie sie dokladnie leczysz ?

Witajcie nie mam siły Was przeczytać. Mam nadzieje ze macie dla mnie same dobre wiadomości - super jaja u aski, ciaza u pierzastej kurki i inne[emoji274]Melduje się, że żyję, ale w szpitaliku. Wyciagaja mnie z hiperki, już jedną kobietę obok wyciągnęli, podobno często maja takie przypadki.
Zarodki zamrożone. ;)

Witajcie nie mam siły Was przeczytać. Mam nadzieje ze macie dla mnie same dobre wiadomości - super jaja u aski, ciaza u pierzastej kurki i inne[emoji274]Melduje się, że żyję, ale w szpitaliku. Wyciagaja mnie z hiperki, już jedną kobietę obok wyciągnęli, podobno często maja takie przypadki.
Zarodki zamrożone. ;)
O kurcze:( dlugo trwalo to jej.wyciaganie? Dobrze ze jestes pod opieka

reklama
Do góry