reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
"dorex3 hola, alegra chyba mnie zaraziłyście.... zajady mnie męczą już ponad tydzień.......;-) hmmm albo ja Was:-D"

dorex , ja nie mam nic przeciwko zebyś mnie zaraziła;-). a wrecz przeciwnie bardzo byłabym ci wdzieczna:-)

Witam po kilku miesiącach przerwy po pierwszym nieudanym in vitro. Tym razem zmieniłam klinikę i jestem bardziej zadowolona. W brzuszku powinny siedzieć ze mną dwa maluszki (powinny - bo ciągle się boje, czy nie były jakieś nieposłuszne i sobie nie poszły). Testuję 3 listopada. Dziś miałam tylko sprawdzenie progesteronu i skutkiem tego lekarz podniósł mi dawkę luteiny i douphastonu. Podano mi dwa 5 dniowe zarodki, jeden A i jeden B. Dwa czekają na decyzję o zamrożeniu.
Niestety nie jestem taka pełna optymizmu jak za pierwszym razem.
Ja mam jeszcze claxen, estrofem, accard. Do wczoraj też relanium.
Póki co żadnych objawów nie mam. Ograniczam kawę i bardzo mi z tym źle. Podałam już dyspozcyję o dowóz do domu kawy bezkofeinowej, bo zapomniałam rano kupić. Rano po badaniu krwi wyruszyłam w czasie badania na wynik do biura podróży i zabraliśmy dużo katalogów. Ostatnim razem kaca wyleczyliśmy wycieczką, więc uzbroiliśmy się już w potencjalną broń.
Pozdrawiam i życzę wiele optymizmu.

Hej Misia, kiedy podchodzilas do pierwszego invitro? w jakiej klinice sie teraz leczysz ? trzymam mocno kciuki! tym razem się uda :tak: zobaczysz ! pazdziernik jest tu dla większosci dziewczyn szczesliwy

Hej - miło mi, ze tak szybko odpowiedziałyście. Pierwszy transfer miałam w kwietniu w medarcie. Nie byłam zbyt zadowolona. Po opiniach dziewczyn z tego forum trafiłam do Gamety do Gdyni. Jestem teraz przynajmniej bardziej przebadana i doinformowana. No i było i więcej komórek i nie było hiperstymulacji. No i przy klinice w Gdyni jest obok świetny bar "Kaszubski" i niezła kawiarnia, więc chociaż się dobrze najadłam przy okazji tych wszystkich wizyt :-)
transfer był w środę.
jedyna dziwna rzecz która mi się trafiła, to to, że zasnęłam dzis po południu, co mi się nigdy nie zdarza - ale to może z barku kawy.
A Wy komu zaufałyście?

misiu miałysmy transfer tego samego dnia:-). ale ja miałam 2 dniowe mrozaczki. musi nam się udać:-)!!!! leczę się w gyncentrum w katowicach

reklama
Misia ja podchodze w programie Do skutku w Invikcie Gdansk . Pierwsze podejcie maj - c.p., drugie podejscie wrzesien :no: Teraz czekam na wyniki badan immuno i na histerskopie a 3-cie podejscie w styczniu ze wzgledu na dlugi prokół ale moze dobrze bo to nowy rok .. ten jest zdecydowanie pechowy..
A twoje zmęczenie to dobry znak :) maluchy sie zagniezdzają powoli.. kiedy testujesz?
Powiedz czy w gamecie daja encortin i clexan profilaktycznie czy mialas wskazania? mi nie chcieli dac bez wskazan ale za 3 cim razem wezme chocby nie wiem co...
Trzymam kciukasy :tak: p.s. jestes z trojmiasta?

Do góry