Jedno i drugie to progesteron. Lutinusa stosuje się dopochwowo, Luteine zależy - niektóre dopochwowo niektóre doustnie lutinus jest duuuzo droższy od Luteiny ale Dziewczyny ze sklonnosciami do infekcji nie miały po nim problemów tam na dole Luteina podobno może podrażniac, ja osobiście przy 1 transferze miałam lutinusa i ok, teraz jestem od 12 tyg na luteinie dopochwowo i nie widzę żadnej różnicy poza tym ze jest duuuzo tańsza i nie wypływa i nie brudzi tak mocno jak lutinus który ma dużo większe tabletkiCzy lutinus i luteina to to samo?
reklama
Agonia777
Fanka BB :)
@Mieciu85 trzymam mocno kciuki za transfer. Zaciskaj nogi i nie wypuszczaj przez 9 miesięcy
@Agniecha1508 czekamy na wieści kiedy startujesz ze stymulacje!!!
@Apsik1981 kciuki za punkcję
@PaulinkaP kochana wszystko będzie dobrze, powtórz betę i zobaczysz co się dzieje.
@Justin87 możesz wpisać mnie na jutro na wizytę przed transferem?? Jutro wszystko będę miała ustalone i czekamy na ten odpowiedni moment
@Agniecha1508 czekamy na wieści kiedy startujesz ze stymulacje!!!
@Apsik1981 kciuki za punkcję
@PaulinkaP kochana wszystko będzie dobrze, powtórz betę i zobaczysz co się dzieje.
@Justin87 możesz wpisać mnie na jutro na wizytę przed transferem?? Jutro wszystko będę miała ustalone i czekamy na ten odpowiedni moment
adansonia
Mnie to wkurzam w Gretce bo on nic nie mówi.Gdybym się nie zapytała ostatnio jak długo mam estrofen zażywać to bym nie wiedziała że mam odstawić...powiedział że mogę od razu odstawić A ponoć powinno się z dawki schodzić jakiś czas. Teraz 7 sierpnia idę do innej pani co ciążę prowadzi w Ciechocinku to może mi coś więcej powie co i jak...Ja odstawilam progesteron jakos chyba do 12tc. Ale moim zdaniem nie do konca warto sugerowac sie tym co mialy inne dziewczyny, bo czasami sa jakies dodatkowe wskazania, problemy, itp.i dlatego jedne biora dluzej a inne krocej.
Wcześniej wrzuciłam zdjęcie tego pęcherzyka widziałam go w macicy wiec nie ma reguły jaka betaChyba za szybko na pecherzyk ciążowy przy takiej becie. Kochana pecherzyk widać powyżej 1000 a Ty masz dziesięć razy niższy wynik....A może błąd pomiaru bety. To aż niewiarygodne żeby było już coś widać na usg. A beta kochana niestety do powtórki, trzymam kciuki
Dziewczyny ja jestem dobrej myśli co ma być to będzie myśle ,ze jeden bąbelek został ze mną i pokaże mi to w środę przecież nie jest aż tak złe beta nie spadła tylko dzisiaj trochę zwolniła a jak by nie było miałam dwa podane wiec musiał jeden kiedyś się ewakuować albo zostać ale na to wychodź ,ze postanowił się ewakuować
anetka303
Podziwiam Twój optymizm i nie zrozum mnie źle, nie chce mówić że to na pewno nie jest pecherzyk ciążowy, może jest ale ja byłam 5 razy w ciąży i przy takim poziomie bety nigdy, u żadnego lekarza nie udało się zobaczyć pęcherzyka a już na pewno nie prawie 4 mm. Usg były na różnych ale bardzo dobrych aparatach i min 2 lekarzy bardzo dokładnie szukalo....nie pozostaje nic innego jak czekać.Wcześniej wrzuciłam zdjęcie tego pęcherzyka widziałam go w macicy wiec nie ma reguły jaka beta
RedHotChiliPepper28
A no własnie ja też nadal biore. Z tego co mówiła moja prowadzącą że warto nawet do 30t.
ja z luteiny zeszłam w połowie ciąży stopniowo, duphaston biorę nadal 3x1 a jestem w 33tc.
Mieciu85
Ale czemu jedną? Przecież możesz zginać rękę, tam nie ma już przecież zadnej igły tylko cieniutki wężyk. Dajesz maleńka dajesz
Dzieki dzoasia dalam rade hihi. No powiem, ze Wukek Jarek bylby z nich dumny, intralipid lecial prawie 5.5 godziny [emoji43][emoji43]. Juz po transferze, pokazali blastke na monitorku i w macicy. Dr G-K baaardzo sympatyczna. Zrobila na mnie najlepsze wrazenie ze wezystkich lekarzy, z ktorymi do tej pory mialam stycznosc w klinice. Bardzo mila i uprzejma, transfer na spokojnie, przedstawila sie porozmawiala, zapytala o leki, czy potrzebne jakies recepty. Teraz odpoczywamy w dwupaku i czekamy na pizze, oby tak zostalo na 9 mcy [emoji51]
Mamma!Mia!
Trzeba mieć nadzieję, pozytywne myślenie przede wszystkim trzymam kciukiDziewczyny ja jestem dobrej myśli co ma być to będzie myśle ,ze jeden bąbelek został ze mną i pokaże mi to w środę przecież nie jest aż tak złe beta nie spadła tylko dzisiaj trochę zwolniła a jak by nie było miałam dwa podane wiec musiał jeden kiedyś się ewakuować albo zostać ale na to wychodź ,ze postanowił się ewakuować
reklama
Justin87
Super. Smacznego. [emoji8]Dzieki dzoasia dalam rade hihi. No powiem, ze Wukek Jarek bylby z nich dumny, intralipid lecial prawie 5.5 godziny [emoji43][emoji43]. Juz po transferze, pokazali blastke na monitorku i w macicy. Dr G-K baaardzo sympatyczna. Zrobila na mnie najlepsze wrazenie ze wezystkich lekarzy, z ktorymi do tej pory mialam stycznosc w klinice. Bardzo mila i uprzejma, transfer na spokojnie, przedstawila sie porozmawiala, zapytala o leki, czy potrzebne jakies recepty. Teraz odpoczywamy w dwupaku i czekamy na pizze, oby tak zostalo na 9 mcy [emoji51]
Podziel się: