reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Witajcie dzielne kobietki. Nie udzielam się na forum już od jakiegoś czasu ale czytam regularnie. Po ostatnim niepowodzeniu staram się skupić na diagnostyce tak żeby do następnej procedury podejść w pełni przygotowana
Bardzo trzymam za wszystkie kciuki i gratuluję Tym którym się udało. Jesteście nadzieja że i mi kiedyś się uda

Mam również do oddania wizytę u naszego cudotworcy dr Pasikonika na 22 sierpnia na godz 13:40 więc jak ktoś chętny zapraszam na priv.

reklama
Kochane :) ja się przypominam :)
Jak by któraś miala wolny termin do Paśnika na.koniec sierpnia początek wczesnia do ja chętnie przygarne lub wymienię sie na termin późniejszy :) bo na znany lekarz wizyt w kalenarzu brak całkowicie :(
Spokojnego popołudnia :)
Jesli jestes dalej chetna to @lama70 ma dalej wolny termin na 3 wrzesnia, wlasnie mi pisala a ja go nie biore

Hej Kochane,
Jakoś nie potrafię sie ogarnąć po ostatniej procedurze, ten czas nic nie robienia dobija mnie. Przy drugim podejściu byłam pełna nadziei, myślałam że zrobiłam wszystko co mogłam. Wszystkie badania porobione, wizyty u Kochanego Pasikonika, miało być tak pięknie, a wyszła z tego dupa. Z 18 pobranych komorek, uzyskaliśmy jeden zarodek, który nie zechciał ze mną zostać :-(. W sierpniu mam konsultacje w Novum, obecnie jestem w Invicta Gdańsk. Muszę też powtorzyć cytokiny, komorki nk, ANA i zobaczymy co tym razem Docent dla nas wymyśli.
Co do chłodzących plasterków to mój emek bez problemu okleja klejnoty, jest tak zdeterminowany, że wszystko przyjmie co mu podam, suple też grzecznie łyka.
Dziewczyny jak radzicie sobie z porażkami? Ja chciałabym pojsc do psychologa, ale zbieramy kasę na 3 procedurę, do tego doszła powtorka drogich badań immuno i kuźwa utknęłam z tym chaosem w głowie, niczym w klatce z której nie ma wyjścia....
@Lotta84 niestety każda z nas radzi sobie różnie z porażkami. Dużo zależy od wsparcie drugiej osoby.
Ja osobiście uważam, że jeśli ktoś czuje potrzebę na konsultacje u psychologa to jest to słuszna decyzja - grunt to tylko trafić na właściwą osobę.
Lotta a co teraz? Plan kolejnego podejścia w tej samej klinice? Czy zmiana kliniki?

Byłam u małomównej dr Dobek-Jakubczyk, trochę przypadkiem, bo miałam plan do dr Obuchowskiej (miałam u niej wizytę wstępną i bardzo dobre wrażenie odniosłam i wyszłam doinfomowana co i jak w trakcie in vitro i co mamy dalej robić (oprócz nieszczęsnej wit. D)) ale info o nieudanej próbie przekazywałam dr Zygler -podbiła moje serce- poczułam się zrozumiana i pocieszona. Następną razą do dr Obuchowskiej albo właśnie Zygler (o ile się uda).
U dr Zygler leczyla się @walczaca o szczescie która wlasnie urodziła przecudowne dziewczynki ❤❤ i @Koniczyna82 która obecnie czeka na swój skarb... :)

Cześć dziewczyny po weekendzie. Byłam u rodzinki na grill i próbuję doczytać co u Was
@dżoasia trzymam kciuki za jutrzejszy telefon z kliniki z samymi dobrymi wiadomościami✊✊✊✊✊
@paulinap super przyrost❤️❤️❤️ będziesz jeszcze robić betę?
@Lotta84 Kochana wiem że ten czas oczekiwania nie jest łatwy tym bardziej że nie możesz poświęcić się pracy ale może dobra książka, jazda na rowerze lub inny sport trochę pomoże. Jednak może spróbuj trzy sesje z psychologiem chociaż trochę Ciebie nakieruje na pozytywne myśli❤️❤️❤️❤️
@Mieciu85 kciuki zaciskam✊✊✊✊
Za wszystkie dziewczyny też mocno trzymam kciuki ale nie ogarniam dzisiaj wszystkiego❤️❤️❤️
Witam nowe koleżanki:D:D:D
Modlitwy wysłuchane @ dzisiaj przylazła. Jutro rano dzwonię do kliniki umawiać się na wizytę :D
Tak zrobię jeszcze jutro i progesteron i potem będę grzecznie na wizytę czekała ;)

Kurde to w sumie moze powinnam sie martwic...ostatnio jak sie udalo bolal mnie brzuch jak na okres i plecy z teraz nic zero null[emoji21]
Bo ostatnio miałaś 2 i się biły który ma zostać, a ten ma domek tylko dla siebie :D A tak serio to dziewczyny tu pisały, że raz ich bolał, raz nie bolał brzuch... Trza się tego trzymać co by nie zwariować. Chociaż ja tez będę w niecierpliwością czekała na jakieś bóle i przede wszystkim na bezsenność...

reklama
Kurde to w sumie moze powinnam sie martwic...ostatnio jak sie udalo bolal mnie brzuch jak na okres i plecy z teraz nic zero null[emoji21]
Przy ostatnim, szczęśliwym transferze czułam totalne 0. Byłam przekonana, że zarodki nawet nie próbowały się wczepić. Beta w 7 dpt była 103,4, zostały obydwa.
Nie łam się. Uwierz w swojego malucha. [emoji8]

Do góry