reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Cześć dziewczyny po weekendzie. Byłam u rodzinki na grill i próbuję doczytać co u Was
@dżoasia trzymam kciuki za jutrzejszy telefon z kliniki z samymi dobrymi wiadomościami[emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji110]
@paulinap super przyrost[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️ będziesz jeszcze robić betę?
@Lotta84 Kochana wiem że ten czas oczekiwania nie jest łatwy tym bardziej że nie możesz poświęcić się pracy ale może dobra książka, jazda na rowerze lub inny sport trochę pomoże. Jednak może spróbuj trzy sesje z psychologiem chociaż trochę Ciebie nakieruje na pozytywne myśli[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️
@Mieciu85 kciuki zaciskam[emoji110][emoji110][emoji110][emoji110]
Za wszystkie dziewczyny też mocno trzymam kciuki ale nie ogarniam dzisiaj wszystkiego[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️
Witam nowe koleżanki:D:D:D
Modlitwy wysłuchane @ dzisiaj przylazła. Jutro rano dzwonię do kliniki umawiać się na wizytę :D
Super. Już niedługo, coraz bliżej. [emoji4]

reklama
Kochane prosba mozecie wrzucic wtkaz na dni co dzieje sie z zarodkiem 2 dniowym pp transferze? Wiem ze niedawno ktoras wrzucala i nawet zaposalam to w schowku ale nie pptrafie tego znalesc w telefonie hihi z gory dziekuje!

Co to znaczy obniżona morfologia? Do invitro potrzeba parę/naście dobrych plemników, więc jak morfologia jest nawet 1%, a ilość 100tyś to i tak jest z górką:)
Jeżeli wszystkie komórki Wam się zapłodniły i to jeszcze tak ładnie, to myślę że to nie chodzi o nasienie (chyba że genetycznie jest coś nie tak).
Ogólnie powstawanie życia to proces tak złożony, że trudno określić który czynnik w danyn cyklu zadecydował o nie/powodzeniu. Tym bardziej że w labo obserwują zarodki tylko do etapu blastki, nie wiadomo jak przebiega ich dalszy rozwój, czy to jest problem w implantacji (bo organizm się broni, bo złe endometrium, bo zarodek już się nie rozwija), czy się zaimplantował ale po 1-2-3 dniach przestał się rozwijać (z różnych powodów), a może zarodek super, wszystko extra przygotowane a immunologia zwalcza rozwijające się życie. A może wpływ mają jeszcze inne niepoznane dotąd czynniki.
Trzeba próbować do skutku.

Dzieki za odpowiedz :). U nas z iloscia plemnikow akurat nie bylo problemu wiec do zaplodnienia wybrali te najlepsze egzemplarze, ze wzgledu na ta morfologie robili pod tym duzym powiekszeniem MSOME i robili IMSI wiec 6 komorek zaplodnili tylko pytanie bylo czy sie beda dzielic ale wszystkie ladnie sie podzielily. Tak jak piszesz, nie wejdziesz juz w to, co dzieje sie po transferze z zarodkiem. U mnie beta doszla chyba do okolo 70 ale zaczela spadac wiec lekarz stawial na immunologie, ale tam tez nic specjalnego bie wyszlo oprocz PAI i mthfr ale i tak mialam heparyne, wiec Pasnik powiedzial, ze dziwi sie ze nie wyszlo. Miejmy nadzieje, zd tym razem silniejsza blastka plus accofil z wlewami z intralipidu pomoga. Tak jak piszesz chyba pozostaje nam metoda prob i bledow.

Której dziouszce japonki sie spitoliły ? Chłodzenie i wygoda :p
Screenshot_2018-07-29-18-31-21-1.png

Załączniki

• Screenshot_2018-07-29-18-31-21-1.png
    Screenshot_2018-07-29-18-31-21-1.png
    481,1 KB · Wyświetleń: 425
:D tak, mój dopiero poszedł oddać do badania, kiedy moja ginekolog na zaleceniach czarno na białym napisała "badanie nasienia partnera" a i tak bez straszenia rozwodem się nie obyło :D ale jak już raz poszedł to teraz nie ma problemu, powiedziałabym, ze mu sie nawet spodobało :D
Oj ja też kiedyś przechodziłam ta drogę przez mękę. Co fakt sporo przed wizytą w klinice (wtedy już mój mąż nie dyskutowal i nawet bez wstydu i zażenowania oddawał nasienie) ale kilka lat wcześniej....Nie! Nie, bo nie. Po co ma robić skoro wszystko jest dobrze? Przecież ma popęd, erekcje, ejakulacje, na ilość też narzekać nie może.... i tłumaczenie, że jego pogląd nie ma nic wspólnego z rzeczywistością, że sex, popęd, erekcja.....A co Wam będę pisać. W końcu kupiłam kubek w aptece, musiałam umowowic się z laborantem, który wykonywał badanie (chodziło o to żeby nie był na urlopie, wtedy w moim mieście to chyba było jedyne miejsce gdzie była komputerowana analiza), omówić szczegóły, nadszedł dzień badania..... Nie! No jak ma się spuścić do kubka? No czy ja oszalalam? Chyba tak jeśli myślę, że będzie się onanizowal gdy jestem w domu.... w końcu jak wrzasnelam to poszedł do drugiego pokoju, zamknął się i po chwili wyszedł z kubkiem, udało się. No to ja kubek w rękaw od kurtki (to zima byla), do auta i zawiozlam. Wyniki też oczywiście ja odbieralam z perspektywy czasu to mnie bawi ale wtedy myślałam że wyjdę z siebie że hak zabiję męża to każdy sąd mnie uniewinni bo byłaby to zbrodnia w afekcie

reklama
Witajcie dzielne kobietki. Nie udzielam się na forum już od jakiegoś czasu ale czytam regularnie. Po ostatnim niepowodzeniu staram się skupić na diagnostyce tak żeby do następnej procedury podejść w pełni przygotowana
Bardzo trzymam za wszystkie kciuki i gratuluję Tym którym się udało. Jesteście nadzieja że i mi kiedyś się uda

Mam również do oddania wizytę u naszego cudotworcy dr Pasikonika na 22 sierpnia na godz 13:40 więc jak ktoś chętny zapraszam na priv.
kochanie aktualna ta wizyta jak tak biore ja od ciebie

Ostatnia edycja:
Do góry