tak, mój dopiero poszedł oddać do badania, kiedy moja ginekolog na zaleceniach czarno na białym napisała "badanie nasienia partnera" a i tak bez straszenia rozwodem się nie obyło ale jak już raz poszedł to teraz nie ma problemu, powiedziałabym, ze mu sie nawet spodobało[może kupić specjalne plastry chłodzące, które przykleja się na mosznę. ]
Naprawdę sa mężczyźni którzy przyklejają sobie cos na jajka, nie wiem jak wasi partnerzy ale dla mojego to wielkie wydarzenie było oddać nasienie do badań. Co to było, a ile opowieści, w końcu moja lekarka prosiła o przekazanie komunikatu tej treści " proszę oddać nasienie do badań inaczej nawet małym palcem nie kiwnę w dalszym leczeniu" podziałało, pojechał, oddał sam i odebrał wynik.
reklama
dżoasia
Fanka BB :)
Serio? Moj potulnie jak baranek chodzi, bo chyba wydaje mu sie ze tym samym jest dzielny haha i plastry przy upalach klei wrecz nalogowo ale to dobrze, ze tym samym probuje sie w to wszystko bardziej zaangazowac[może kupić specjalne plastry chłodzące, które przykleja się na mosznę. ]
Naprawdę sa mężczyźni którzy przyklejają sobie cos na jajka, nie wiem jak wasi partnerzy ale dla mojego to wielkie wydarzenie było oddać nasienie do badań. Co to było, a ile opowieści, w końcu moja lekarka prosiła o przekazanie komunikatu tej treści " proszę oddać nasienie do badań inaczej nawet małym palcem nie kiwnę w dalszym leczeniu" podziałało, pojechał, oddał sam i odebrał wynik.
A jesteś zameldowana w PL? Albo płacisz tu jakieś podatki? Jeśli tak, to może da się coś zrobić.Dzieki motylek zobaczymy co wyjdzie i pozniej sie bede zastanawiac nad kolejnymi krokami, zalezy jak dlugo starczy sil na walke. Na refundacje raczej sie nie zalapie bo mieszkam za granica.
dżoasia
Jesli teraz cos sie zadzialo to moze nastepnym razem wystarczy dolozyc steryd np encorton i heparyne. Zapytaj lekarza, ewentualnie jesli planujesz teraz taka przerwe to mozesz podjechac do immunologa i cos podzialac w tym temacie.Miałam wrażenie, że babeczka skupiła się na 1 wyrośniętym pęcherzyku, a reszta, która dochodziła powoli ją niezbyt interesowała. Tak, chyba trochę jest racji, że jak narkotyk, już jest plan, co zrobię inaczej następnym razem. Brałam później estrofem 2x1, lutinus 3x1 i luteine 3x2 (oraz w razie potrzeby no-spa 3x1 , która okazała się zupełnie niewystarczająca, na szczęście tu dowiedziałam sie o magnezie, i teraz sobie piszemy, w przeciwnym razie pewnie bym zeszła z bólu). Następna wizyta za co najmniej 2 miesiące i chyba pójdę do innego prowadzącego. Polecacie kogoś konkretnego Novum?
Motylku, witaj również na początku drogi
Mieciu, 20% to nie tak źle, a może uda się na własnych! Pamiętam, jak w Parensie na wizycie z wynikiem AMH 0,62 dr J mi powiedział,że mam 6 do 8% szans na powodzeniei natychmiast robimy ivf- serce zamiera na takie wieści (i szybką kalulację, ze skutek może być dopiero po 15 próbie...)
Zaraz sie obudza dziewczyny z novum to ci podpowiedza. Z tego co pamietam to przewijaja sie tu nazwiska zamora, taszycka, wojewodzki i zygler. I wszystkie byly zadowolone z nich
Mieciu85
Miałam wrażenie, że babeczka skupiła się na 1 wyrośniętym pęcherzyku, a reszta, która dochodziła powoli ją niezbyt interesowała. Tak, chyba trochę jest racji, że jak narkotyk, już jest plan, co zrobię inaczej następnym razem. Brałam później estrofem 2x1, lutinus 3x1 i luteine 3x2 (oraz w razie potrzeby no-spa 3x1 , która okazała się zupełnie niewystarczająca, na szczęście tu dowiedziałam sie o magnezie, i teraz sobie piszemy, w przeciwnym razie pewnie bym zeszła z bólu). Następna wizyta za co najmniej 2 miesiące i chyba pójdę do innego prowadzącego. Polecacie kogoś konkretnego Novum?
Motylku, witaj również na początku drogi
Mieciu, 20% to nie tak źle, a może uda się na własnych! Pamiętam, jak w Parensie na wizycie z wynikiem AMH 0,62 dr J mi powiedział,że mam 6 do 8% szans na powodzeniei natychmiast robimy ivf- serce zamiera na takie wieści (i szybką kalulację, ze skutek może być dopiero po 15 próbie...)
Jesli nie uda sie na kd to rozwaze opcje na wlasnych, wiem, ze wiekszosc osob probowalaby na wlasnych najpierw, ale dla mnie kd nie bylo problemem, bardzo chce rodzenstwo dla mojej malutkiej i zdaje sobie sprawe, ze roznica wieku sie powieksza wiec chcialam wybrac pewniejsza opcje. Ale kto wie moze z kd sa jescze jakies immunologiczne mechanizmy gdzie bardzoej odrzucamy zarodek kto wie, to wszystko jest jescze bardzo nowe i niezbadane terytorium. Trzymam kciuki za Ciebie
Mieciu85
A jesteś zameldowana w PL? Albo płacisz tu jakieś podatki? Jeśli tak, to może da się coś zrobić.
Zameldowana jestem, a podatki place tylko jakies gruntowe groszowe sprawy od dzialki ktora mam, nigdy nie pracowalam w pl.
motylek24
moja lekarka jak powiedziałam, że mąż nie bardzo chce zrobić to badanie stwierdziła, że to normalne i już słyszała to wiele razy.tak, mój dopiero poszedł oddać do badania, kiedy moja ginekolog na zaleceniach czarno na białym napisała "badanie nasienia partnera" a i tak bez straszenia rozwodem się nie obyło ale jak już raz poszedł to teraz nie ma problemu, powiedziałabym, ze mu sie nawet spodobało
W sumie mnie o nic nie pytali, chyba wystarczy być zameldowanym a raczej mieć dowód osobisty PL. Przyznam, że jak zobaczyłam ceny leków na 100% to lekkie zdziwienie mnie ogarnęło. Wiem, że refundacja przysługuje do 40 r.ż i dotyczy trzech pełnych cykli stymulacji.A jesteś zameldowana w PL? Albo płacisz tu jakieś podatki? Jeśli tak, to może da się coś zrobić.
motylek24
Jeżeli przysługuje ci opieka medyczna w Polsce a chyba tak jest to możesz chyba korzystać z refundacji. Nie wiem tylko, czy KD jest wpisana w refundację czy tylko cykl ze stymulacją na własnych komórkach. No i jeszcze AMH 0,7 .Zameldowana jestem, a podatki place tylko jakies gruntowe groszowe sprawy od dzialki ktora mam, nigdy nie pracowalam w pl.
Justin87
Cześć Dziewczyny, dzisiaj nic się nie dzieje w kalendarzu. [emoji4] Miłego dnia Wam życzę.
@Tuśka>35 witaj wśród nas. Razem zawsze raźniej, więc się rozgość. [emoji8]
U mnie dalej brązowe plamienie, ale w sumie jest ono tylko nad ranem. Jestem przerażona, więc pobiegnę jutro do gina, jeśli jakiegoś znajdę, bo mój jest na urlopie. Czy może jest sens iść na IP? Czy mogą mi dać coś więcej niż biorę?
Większość dnia leżę, co jeszcze można zrobić? [emoji53]
U mnie dalej brązowe plamienie, ale w sumie jest ono tylko nad ranem. Jestem przerażona, więc pobiegnę jutro do gina, jeśli jakiegoś znajdę, bo mój jest na urlopie. Czy może jest sens iść na IP? Czy mogą mi dać coś więcej niż biorę?
reklama
motylek24
Nie wiem co to może być ale w poniedziałek idź do lekarza. Czy masz jakieś skurcze, boli cię brzuch? Jeśli ból jest i masz plamienie to ja od razu bym poszła na IP.Cześć Dziewczyny, dzisiaj nic się nie dzieje w kalendarzu. [emoji4] Miłego dnia Wam życzę.
Podziel się: