reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczynki ale sie rozpusalyscie, wlasnie nadrobilam chyba z 50 stron od wczoraj ;) juz jestem na biezaco [emoji16]. Wczoraj spedzilam dzien z tata bo bardzo razdko sie widujemy, przynajmniej przez to in vitro jestem czesciej w polsce :). Tak czytalam wasze wypowiedzi odnosnie spasmoline i tego atosibanu czy jak to sie zwie. Czy wy te leki przeciwskurczowe bierzecie na wszelki wypadek czy macie jakies podstawy? Ja zwiekszylam dawke magnezu od wczoraj, poprosze w dniu trnafseru keszcze o recepte na to spasmoline ale nie wiem czy to brac profilaktycznie czy tylko jesli beda wyczuwalne skurcze?

Ja brałam spasmolinę bo zawsze ok 3dpt miałam bardzooo silny skurcz (przy blastce był w dniu transferu). Brałam 3x1 chyba do serduszka. Potem stopniowo odstawiłam i brałam tylko w razie skurczy (może ze 3 razy).

reklama
Dzoasia, mnie pytali jak mroziny tzn parami czy osobno jak dzwonili embriolodzy z info o zarodkach. U mnie mrozenie i przechowywanie przez rok bylo w pakiecie moze ty tez masz juz objete w cenie? Ja zamrozilam wszystkie osobno zeby miec opcje. Za mrozenie pojedynczo normalnie jest doplata ale, ze u mnie i tak bylo w pakiecie to nie musialam nic doplacac.

Super że już jest w pakiecie. Ja musiałam płacić 550 za jedną słomkę.

na polowkowych wynikach na końcu mam taki wykres wzrosty i wagi to wychodzi wg wyliczeń ze moj w 40 tc ma ważyć 4.5 kg. :D moj maz waży 120 kg i ma 190 cm wzrostu. on sie rodzili 4 kg a jego matka 4.200.... takze tego.... wg wymiarów i wagi to termin wychodzi z usg 11.09 czy 12.09 ale to duża różnica jest. Dziś moze mi wkoncu cos wyjaśni. póki co to staram się nie myśleć o porodzie ale jak jego tendencja sie utrzyma to będę błagać na kolanach o cesarke bo jak ja to urodze. ciekawe ile dzis bedzie ważył.... I lezy mi poprzecznie bo ciągle mi okopuje boki...

No mnie lekarka od razu powiedziała, że jeśli dzidzia będzie duża to kładę się na cc.
Bardzo masz ten termin przyspieszony :p za dużo drożdży jesz heh ja z om mam na 22.09 a USG 18-19.09, więc w sumie to samo. Zobaczymy dzisiaj ile już waży :-) trzymam kciuki za piękną wizytę! :-)

Ja to nawet @Mieciu85 słabo się orientuję co to jest to MTHFR C677T :D :p
Masa ciała.... no mogłaby być mniejsza, no ale co ja poradzę, że w lato ćwiczenia mi nie idą... :p

To z cwiczeniami tak jak u mnie [emoji16][emoji87].
Mutacja MTHFR powoduje zaburzenia metabolizmu kwasu foliowego, moze powidowac podwyzszenie poziomu homocysteiny a w efekcie nadkrzepliwosc krwi co moze objawiac sie choroba zatorowo-zakrzepowa no i oczywiscie nadkrzepliwosc nie jest dobra dla ciazy. W heterozygocie jest to lzejsza forma bo tylko polokwa genu jest uszkodzona. U mnie tak jest i pomimo, ze mam ta mutacje moja homocysteina jest na dobrym poziomie wiec nieuszkodzona polowka genu dobrze nadrabia. Podobno ta mutacje moze miec 50% spoleczenstwa wiec nie ma sie czym specjalnie przejmowac szczegolnie jak jet heparyna. Jedynie co to warto zrobic przy tym to badanie homocysteiny bo jak jest za wysoka to moze znaczyc ze sie nie przyswaja sie kwasu filiowego a nieprzyswojony kwas fol moze byc toksyczny dla ciazy.

Ja brałam spasmolinę bo zawsze ok 3dpt miałam bardzooo silny skurcz (przy blastce był w dniu transferu). Brałam 3x1 chyba do serduszka. Potem stopniowo odstawiłam i brałam tylko w razie skurczy (może ze 3 razy).

Dzieki Iskra, to chyba najlepiej bede obserwowac i w razie skurczy zazyje.Ostatnio nie mialam zadbych odczuwalnych wiec moze nie bede sie dodatkowo faszerowac juz i tak dzis mam delikatne mdlosci. Dzis 3 dzien progesteronu i zastanawiam sie czy to od tego moga byc te mdlosci lekkie i taki bardzo lekki w tle bol podbrzusza i krzyza. Kurcze transfer dopiero a poniedzialek a ja juz objawy ciazowe :)

Dziewczyny jak się liczy tyg ciąży jesli ja ostatni okres miałam 1 lipca a transfer 18 to który to tydzień a zarodeczki 5 dniowe blastki ?;) może któraś pomoc miłego dni moje kochane

reklama
@Biedroneczka83 to Twoja zadowolona kupa kiedyś [emoji85] [emoji87] [emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23]
20180727_111633.jpg

Załączniki

• 20180727_111633.jpg
    20180727_111633.jpg
    23,9 KB · Wyświetleń: 375
Do góry