reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Już mi Pasikonik zapowiedział że raczej heparyna będzie w większej dawce niż w standardzie ale poczeka jeszcze na wyniki aby nic pochopnie nie sugerować.

U mnie heparyna jest od Pasikonika w 0.4 ale do tego dodal mi jeszcze acard. Na wizycie niby mowil ze bedzie 0.6 ale bez acardu a pozniej w zaleceniach to jednak zmienil. Mam PAI i MTHFR C677T ale obydwie w heterozygocie wiec chyba nie najgorzej. Ta dawka To chyba tez od masy ciala troszeczke zalezy.

reklama
Wiesz co ta gin sama nie wiedziała co to jest . Zobaczyła coś i pomyślała ze może być to polip ale ze długo nie miałam @ to równie dobrze mogła to być jakaś większa warstwa błony czy coś i razem z @ mogło się oczyścić . Nie wiem . Niby tego już nie ma. Ale z tym krwawieniem to zgłupiałam

A robiłaś kiedyś histeroskopię?

@shaggy powodzenia dzis na wizycie! ;) ;) koniecznie pokaz zdjęcie chociaż oko napatrze na Twojego Malca bo wciąż swoją wczorajsza wizyta jestem rozczarowana.. ciekawa jestem również wagi :)
też jestem ciekawa bo jak tak porównuje Twojej Anastazji i córci @RedHotChiliPepper28 to mój to słoń jakis :o chc9alam rodzic SN ale coraz mniej juz chce .... ok 17 dopiero wizyta wiec sporo mam dnia przed sobą...

Najlepiej załatwić kupę przed punkcja... Ja teraz mam problemy z z zatwardzeniami mówi lekarz że to od progresteronu... Ja za pierwsze 2 procedury to bałam się kupę robić żeby zarodek mi nie wypadł:) takie pojęcie miałam... ;)
mi moj lekarz dał evaqu bo mam robić co dwa trzy dni i niewolno dłużej. użyłam jeden i od tamtego momentu a to już 4 tydzień samo idzie co 2-3 dni.

A lepiej te badanie zrobic przed IVF?

Niusia ja zrobilam szeroka diagnostyke immunologiczna po 1 transferze zakonczonym cb. Lekarz z kliniki kazal tylko jedno badanie zrobic z zarkesu immunologii ale ja zdecydowalam, ze nie ma na co czekac i pojechalam do Pasnika.moim zdaniem jak juz robic to idziemy na calosc. Wedlug kliniki nie trzeba bylo po 1 trznaferze poszerzac diagnostyki, ale moim zdaniem lepiej sprawdzic na wczesniejszym etapie i dac jak najlepsza szanse zarodkom, ktore na nas czekaja. U was w stanach to chyba w Chicago immunologia przoduje, bo jak robilam jedno badanie w Londynie to krew wysylali wlasnie do laboratorium przy uniwersytecie w Chicago. Jak szukalam informacji na temat immunologii to wiem, ze w stanach przoduje Alan Beer medical center, on byl prekursorem immunologii rozrodu i tych szczepien limfocytami, ktore robi Pasnik.

hah ;) teraz zaczęłam myśleć że moja jest za malutka...:confused: kurde nawet wagi nie znam. Za tydzień na 4D mam nadzieję że poznam.. ja się SN boję. Myślałam długi czas "tylko cesarka" ale teraz chyba 1% więcej na SN..:oo:
To nie jest tak ze jest za malutka i nawet tak nie myśl!!! jak poobserwujesz tu na forum to są to normalne wymiary i waga tulko ten mój jaki kloc po tacie :D przeciez na ostatniej wizycie wpisal mi że to 29 tc a teraz wg jego aktualnych wyliczeń to 33 tc. I wkoncu musze ustalić kiedy ten termin ma być bo dwa tygodnie w samym terminie to dużo. A dziwi mnie ze bo wymiary i waga większą yo znaczy że rozwój tez mu przyspieszył? no chyba nie.

też jestem ciekawa bo jak tak porównuje Twojej Anastazji i córci @RedHotChiliPepper28 to mój to słoń jakis :o chc9alam rodzic SN ale coraz mniej juz chce .... ok 17 dopiero wizyta wiec sporo mam dnia przed sobą...

Też porównywałam Nasze dzieci i bardzo się bałam, bo Moja to jakaś mikro łobuziara, ale pomyślcie że raz w dwa tygodnie podrosła 150gram, a po kolejnych 500gram :-) lekarka mnie musiała uspokoić, że po pierwsze usg nie pokazuje dokładnie wagi i nie zawsze mierzymy na tym samym sprzęcie, dużo zależy od ułożenia dziecka. Grunt że mieszczą się w miarce centylowej :-) jak zapytałam do ilu może te moje dziecię przybrać to usłyszałam, że nawet 3.5KG :-) więc w sumie już lepiej, żeby tak nie rosła, bo mama musi urodzić naturalnie hah :-D

@Barburka A na Twoim miejscu zmieniłabym lekarza. Te wizyty mają być dla Was przyjemnościa i mają Cię uspokoić, że z małą jest wszystko ok, a nie że po wszystkim wychodzisz w większych nerwach.

reklama
Do góry