reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Już mi Pasikonik zapowiedział że raczej heparyna będzie w większej dawce niż w standardzie ale poczeka jeszcze na wyniki aby nic pochopnie nie sugerować.

U mnie heparyna jest od Pasikonika w 0.4 ale do tego dodal mi jeszcze acard. Na wizycie niby mowil ze bedzie 0.6 ale bez acardu a pozniej w zaleceniach to jednak zmienil. Mam PAI i MTHFR C677T ale obydwie w heterozygocie wiec chyba nie najgorzej. Ta dawka To chyba tez od masy ciala troszeczke zalezy.

reklama
Wiesz co ta gin sama nie wiedziała co to jest . Zobaczyła coś i pomyślała ze może być to polip ale ze długo nie miałam @ to równie dobrze mogła to być jakaś większa warstwa błony czy coś i razem z @ mogło się oczyścić . Nie wiem . Niby tego już nie ma. Ale z tym krwawieniem to zgłupiałam

A robiłaś kiedyś histeroskopię?

@shaggy powodzenia dzis na wizycie! ;) ;) koniecznie pokaz zdjęcie chociaż oko napatrze na Twojego Malca bo wciąż swoją wczorajsza wizyta jestem rozczarowana.. ciekawa jestem również wagi :)
też jestem ciekawa bo jak tak porównuje Twojej Anastazji i córci @RedHotChiliPepper28 to mój to słoń jakis :o chc9alam rodzic SN ale coraz mniej juz chce .... ok 17 dopiero wizyta wiec sporo mam dnia przed sobą...

Najlepiej załatwić kupę przed punkcja... Ja teraz mam problemy z z zatwardzeniami mówi lekarz że to od progresteronu... Ja za pierwsze 2 procedury to bałam się kupę robić żeby zarodek mi nie wypadł:) takie pojęcie miałam... ;)
mi moj lekarz dał evaqu bo mam robić co dwa trzy dni i niewolno dłużej. użyłam jeden i od tamtego momentu a to już 4 tydzień samo idzie co 2-3 dni.

A lepiej te badanie zrobic przed IVF?

Niusia ja zrobilam szeroka diagnostyke immunologiczna po 1 transferze zakonczonym cb. Lekarz z kliniki kazal tylko jedno badanie zrobic z zarkesu immunologii ale ja zdecydowalam, ze nie ma na co czekac i pojechalam do Pasnika.moim zdaniem jak juz robic to idziemy na calosc. Wedlug kliniki nie trzeba bylo po 1 trznaferze poszerzac diagnostyki, ale moim zdaniem lepiej sprawdzic na wczesniejszym etapie i dac jak najlepsza szanse zarodkom, ktore na nas czekaja. U was w stanach to chyba w Chicago immunologia przoduje, bo jak robilam jedno badanie w Londynie to krew wysylali wlasnie do laboratorium przy uniwersytecie w Chicago. Jak szukalam informacji na temat immunologii to wiem, ze w stanach przoduje Alan Beer medical center, on byl prekursorem immunologii rozrodu i tych szczepien limfocytami, ktore robi Pasnik.

hah ;) teraz zaczęłam myśleć że moja jest za malutka...:confused: kurde nawet wagi nie znam. Za tydzień na 4D mam nadzieję że poznam.. ja się SN boję. Myślałam długi czas "tylko cesarka" ale teraz chyba 1% więcej na SN..:oo:
To nie jest tak ze jest za malutka i nawet tak nie myśl!!! jak poobserwujesz tu na forum to są to normalne wymiary i waga tulko ten mój jaki kloc po tacie :D przeciez na ostatniej wizycie wpisal mi że to 29 tc a teraz wg jego aktualnych wyliczeń to 33 tc. I wkoncu musze ustalić kiedy ten termin ma być bo dwa tygodnie w samym terminie to dużo. A dziwi mnie ze bo wymiary i waga większą yo znaczy że rozwój tez mu przyspieszył? no chyba nie.

też jestem ciekawa bo jak tak porównuje Twojej Anastazji i córci @RedHotChiliPepper28 to mój to słoń jakis :o chc9alam rodzic SN ale coraz mniej juz chce .... ok 17 dopiero wizyta wiec sporo mam dnia przed sobą...

Też porównywałam Nasze dzieci i bardzo się bałam, bo Moja to jakaś mikro łobuziara, ale pomyślcie że raz w dwa tygodnie podrosła 150gram, a po kolejnych 500gram :-) lekarka mnie musiała uspokoić, że po pierwsze usg nie pokazuje dokładnie wagi i nie zawsze mierzymy na tym samym sprzęcie, dużo zależy od ułożenia dziecka. Grunt że mieszczą się w miarce centylowej :-) jak zapytałam do ilu może te moje dziecię przybrać to usłyszałam, że nawet 3.5KG :-) więc w sumie już lepiej, żeby tak nie rosła, bo mama musi urodzić naturalnie hah :-D

@Barburka A na Twoim miejscu zmieniłabym lekarza. Te wizyty mają być dla Was przyjemnościa i mają Cię uspokoić, że z małą jest wszystko ok, a nie że po wszystkim wychodzisz w większych nerwach.

reklama
Do góry