adansonia
Fanka BB :)
Spasmolina jest super niby to samo co nospa A dużo lepsze działanie nie raz uratowała zycieNa mnie nospa komletnie nie działała, dlatego dostałam spasmolinę.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Spasmolina jest super niby to samo co nospa A dużo lepsze działanie nie raz uratowała zycieNa mnie nospa komletnie nie działała, dlatego dostałam spasmolinę.
To moja 1 ciąża i też zupełnie się na wymiarach nie znam.. tym bardziej teraz kiedy tygodnie lecą a ja nie mam jakiegoś świeżego odniesienia by sobie cokolwiek porównać.. Tak, wiem że każde dziecko jest inne ale dla mnie to byłby sposób by "sprawdzić" czy wszystko jest ok.. Moj małż to ponad 100 kg waży ale jak on to mówi "ma grube kości" hah na początku śmiałam się z tego ale faktycznie jak na niego patrzę to gruby jakoś nie jest... albo już go do siebie porównuję hahahahahhahahh O kurcze tylko mnie nie zostawiaj samej na tej końcówce września
na polowkowych wynikach na końcu mam taki wykres wzrosty i wagi to wychodzi wg wyliczeń ze moj w 40 tc ma ważyć 4.5 kg. moj maz waży 120 kg i ma 190 cm wzrostu. on sie rodzili 4 kg a jego matka 4.200.... takze tego.... wg wymiarów i wagi to termin wychodzi z usg 11.09 czy 12.09 ale to duża różnica jest. Dziś moze mi wkoncu cos wyjaśni. póki co to staram się nie myśleć o porodzie ale jak jego tendencja sie utrzyma to będę błagać na kolanach o cesarke bo jak ja to urodze. ciekawe ile dzis bedzie ważył.... I lezy mi poprzecznie bo ciągle mi okopuje boki...Też porównywałam Nasze dzieci i bardzo się bałam, bo Moja to jakaś mikro łobuziara, ale pomyślcie że raz w dwa tygodnie podrosła 150gram, a po kolejnych 500gram :-) lekarka mnie musiała uspokoić, że po pierwsze usg nie pokazuje dokładnie wagi i nie zawsze mierzymy na tym samym sprzęcie, dużo zależy od ułożenia dziecka. Grunt że mieszczą się w miarce centylowej :-) jak zapytałam do ilu może te moje dziecię przybrać to usłyszałam, że nawet 3.5KG :-) więc w sumie już lepiej, żeby tak nie rosła, bo mama musi urodzić naturalnie hah
@Barburka A na Twoim miejscu zmieniłabym lekarza. Te wizyty mają być dla Was przyjemnościa i mają Cię uspokoić, że z małą jest wszystko ok, a nie że po wszystkim wychodzisz w większych nerwach.
hahahah Olcia ja na nią byłam umówiona już dawno ... @Justin87 mnie uratowała z ostatnią wizytą w Warszawie i to dzięki niech wszystko idzie w odpowiedniej kolejnościOsz Ty jak żeś wycharatała tą wizyte ?
O tym decydujecie wspólnie.No właśnie tak myślałam żeby na naturalnym..mam zamrozona blastocyste 5dniowa. A to lekarz decyduje czy na naturalnym czy sztucznym cyklu?
To nie jest tak ze jest za malutka i nawet tak nie myśl!!! jak poobserwujesz tu na forum to są to normalne wymiary i waga tulko ten mój jaki kloc po tacie przeciez na ostatniej wizycie wpisal mi że to 29 tc a teraz wg jego aktualnych wyliczeń to 33 tc. I wkoncu musze ustalić kiedy ten termin ma być bo dwa tygodnie w samym terminie to dużo. A dziwi mnie ze bo wymiary i waga większą yo znaczy że rozwój tez mu przyspieszył? no chyba nie.
Ja to nawet @Mieciu85 słabo się orientuję co to jest to MTHFR C677TU mnie heparyna jest od Pasikonika w 0.4 ale do tego dodal mi jeszcze acard. Na wizycie niby mowil ze bedzie 0.6 ale bez acardu a pozniej w zaleceniach to jednak zmienil. Mam PAI i MTHFR C677T ale obydwie w heterozygocie wiec chyba nie najgorzej. Ta dawka To chyba tez od masy ciala troszeczke zalezy.
Kochana to trzymam ogromne kciukihahahah Olcia ja na nią byłam umówiona już dawno ... @Justin87 mnie uratowała z ostatnią wizytą w Warszawie i to dzięki niech wszystko idzie w odpowiedniej kolejności
Qwa baby dajcie spokój z tą Niną błagam
@Kurcia No właśnie pytałam doktorka co mi da na skurcze - chodziło o spasmoline a wpisał też atosiban do transferu. Troche sie zastanawiam czy to potrzebne, bo nigdy tego nie miałam a ciąże były... tym bardziej, że jestem juz goła i wesoła hmmmm Za to wpisał też AH od razu, mam nadzieję, że nikt nie będzie kwestionował
btw - za mrożenie zarodków to kiedy się płaci? mrożą po 2 na 1 cryotopie czy nie chcą?
Oj marzę już o tym... Wystarczy tych nieszczęśliwych zakończeń....Kochana to trzymam ogromne kciuki
Zeby wszystko sie ułożyło