reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
OK. Myślę że wiekiem podchodzę pod wiekowe :) kobiety 34 lata i nigdy nie byłam w ciąży pewnie z wyboru. Ostatnie dwa lata daly mi trochę do wiwatu :) nie wiem dlaczego słowo sonda wywołało takie oburzenie porostu z zasady i w życiu jestem analitykiem. Jeśli chodzi o bliźnięta jestem w stanie wychować trójkę. Sama jestem trzecim dzieckiem. Po prostu boję się że jak nie zdecyduje się na to 2 to w ogolnie będzie. Poza tym mój wiek. Chciała bym 2 dzieci. Dlaczego nie? U mnie jest wszystko ok poza niedroznosci jajowodow u męża też ok. Dlaczego nie mogę pomarzyć?, teraz?, kiedy jest tak blisko?, nie zabrania mi tego.
Kochana no to jesli chcecie miec blizniaki, to cisnijcie lekarza, zeby Wam pozwolil. Prosta sprawa. W mojej klinice z zalozenia nie podaja dwoch (na poczatku roku mieli jakis problem, bo u pacjentki jeden z podanych zarodkow sie podzielil i w efekcie byla w ciazy trojaczej co juz jest ciaza wysokiego ryzyka). Ale dogadalam sie z lekarzem ze jesli ten transfer sie nie powiedzie to od nastepnego bedzie podawal po dwa. Natomiast mocno odradzal mi blizniaki moj gin. Tlumaczac to moja budowa ciala i przewidywanym przez niego problemem z donoszeniem ciazy wieloplodowej.

Temat rzeka :-D conajmniej jak religia czy polityka, ile ludzi tyle opinii hihi :p

My z mężem od punkcji do w sumie niedawna NIC. nie dość, że się baliśmy, to lekarka w 1 trymestrze zabroniła, a potem że możemy, ale z prezerwatywa (żeby uniknąć bakterii i sperma może powodować skurcze) oraz bez moich orgazmów, bo też mogą być skurcze, więc powiedziałam mężowi, że ja się tak nie bawię, co to za przyjemność, niech sobie radzi sam :-D jak teraz powoli coś kombinujemy, to jest więcej stresu niż radości hah
Uważam że ta lekarka ma jamies dziwne podejście... z prezerwatywa i bez Twoich orgazmow bo skurcze.... A od samych ruchów to skurczy nie może być a od wysiłku ? dziwne to takie.

2 zarodki zawsze zwiekszaja szanse na powodzenie aczkolwiek nic nie gwarantuja. I tez trzeba miec ta swiadomosc ze jest mozliwosc ze beda blizniaki czy jestes w stanie to ogarnac jakby tak sie zdarzylo. Bo wiesz byly tu dziewczyny ktore braly 2 zarodki a pozniej placz ze one nie chcialy blizniakow i co teraz maja zrobic
Nie boję się się tego że będą bliźniaki bo mam na to warunki. Boję się bliźniaczej ciaxy

OK. Myślę że wiekiem podchodzę pod wiekowe :) kobiety 34 lata i nigdy nie byłam w ciąży pewnie z wyboru. Ostatnie dwa lata daly mi trochę do wiwatu :) nie wiem dlaczego słowo sonda wywołało takie oburzenie porostu z zasady i w życiu jestem analitykiem. Jeśli chodzi o bliźnięta jestem w stanie wychować trójkę. Sama jestem trzecim dzieckiem. Po prostu boję się że jak nie zdecyduje się na to 2 to w ogolnie będzie. Poza tym mój wiek. Chciała bym 2 dzieci. Dlaczego nie? U mnie jest wszystko ok poza niedroznosci jajowodow u męża też ok. Dlaczego nie mogę pomarzyć?, teraz?, kiedy jest tak blisko?, nie zabrania mi tego.
To już masz odpowiedź ;) Nie potrzebna Ci sonda :)

reklama
Jaka dawke masz? Napewno lepiej poradza Ci dziewczyny, ktore tez sie lecza u Pasnika. Ja mialam zawsze dawke 7.5mg czyli najmniejsza i kazali mi schodzic tak zeby po kilka dni przyjmowac o polowe tabletki mniej, tzn jak bralam 1,5 tabl, to pozniej kilka dni 1 tabletka, kilka 0,5 tabletki i koniec
Mam od 10mg ,ale jednak puszczę na luz przyjadę zrelaksowana z wakacji ,a wybieram się już 9 sierpnia do mojej kochanej Polski

Do góry