reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Mój lekarz chciał mi podać dwa zarodki pieciodniowe- ja się nie zgodzilam bo mialam tylko dwa. uznałam ze przy małej liczbie zarodkow nie będę ryzykować. A druga kwestia jest taka że jak oba by się przyjęły to nie wiem czy bym to ogarnęła:)
U mnie teraz tez chcieli dwa podać Ale się nie zgodziła no mi szkoda było znowu dwa stracić. Mamy ich bardzo mało I nie chciałam ryzykować...

Właśnie jak to jest z tym seksem :)? Można nie można?

Temat rzeka :-D conajmniej jak religia czy polityka, ile ludzi tyle opinii hihi :p

My z mężem od punkcji do w sumie niedawna NIC. nie dość, że się baliśmy, to lekarka w 1 trymestrze zabroniła, a potem że możemy, ale z prezerwatywa (żeby uniknąć bakterii i sperma może powodować skurcze) oraz bez moich orgazmów, bo też mogą być skurcze, więc powiedziałam mężowi, że ja się tak nie bawię, co to za przyjemność, niech sobie radzi sam :-D jak teraz powoli coś kombinujemy, to jest więcej stresu niż radości hah

Kochana nie oburzaj sie bo nikt nic zlego nie ma na mysli, tylko jeszcze raz przeczytaj moja wypowiedz, na spokojnie [emoji4] widze ze bardzo emocjonalnie reagujesz na kazde nasze slowo/lub jego brak [emoji4] ale na tym forum panuje zasada wzajemnej zyczliwosci i nie doszukujemy sie zlych intencji w cudzych wypowiedziach [emoji4]
Ilosc podanych zarodkow moze skutkowac przez cale zycie (opcja blizniat), to nie jest temat na sondy. Bardziej skupilabym sie dlaczego lekarz zaleca podanie jednego zarodka? Moze byc ze wzgledu na pierwszy transfer, lub kwestia wieku, u mlodych kobiet nie chca podawac dwoch.
OK. Myślę że wiekiem podchodzę pod wiekowe :) kobiety 34 lata i nigdy nie byłam w ciąży pewnie z wyboru. Ostatnie dwa lata daly mi trochę do wiwatu :) nie wiem dlaczego słowo sonda wywołało takie oburzenie porostu z zasady i w życiu jestem analitykiem. Jeśli chodzi o bliźnięta jestem w stanie wychować trójkę. Sama jestem trzecim dzieckiem. Po prostu boję się że jak nie zdecyduje się na to 2 to w ogolnie będzie. Poza tym mój wiek. Chciała bym 2 dzieci. Dlaczego nie? U mnie jest wszystko ok poza niedroznosci jajowodow u męża też ok. Dlaczego nie mogę pomarzyć?, teraz?, kiedy jest tak blisko?, nie zabrania mi tego.

Dziewczyny wiem że się powielam już któryś raz ale za cholerę nie pamiętam...
Podpowedzcie mi jeszcze raz, które labolatorium może mi zrobić
CYTOKINY TH1, Th2 ( test CBA)
Oraz
Przeciwciala ANA 1 ANA2 i ASA
Bo u mnie mi powiedzieli ze mogą mi zrobić ale nie dają gwarancji że przesyłka dojedzie na czas do Łodzi a badania tylko 450 zl a oni nie dają gwarancji... wtf
ANA zrobisz w Diagnostyce albo Alab cytokiny invicta Alab i niektóre Diagnostyki

Właśnie jak to jest z tym seksem :)? Można nie można?
Kurde ja sie nawet do mojego przytulic nie moge bo pieron znowu sie pochorowal, zlapalo mu gardlo i migdalki, bierze antybola. I ciagle mi kurde powtarza, ze nie mozemy sie zblizac do siebie bo sie moge zarazic. Jak zyc moje kochane, jak zyc?

reklama
Do góry