reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Cześć dziewczyny,

dowiedziałam się, że po punkcji mam brać lek utrogestan (mam nadzieję, że nie pomyliłam nazwy) czy wiecie może ile on kosztuje ? bo nie mogę znaleźć cen w naszych aptekach.

Kosztuje ok 30 zł i nie jest dostępny w polskich aptekach, ale receptę spokojnie zrealizujesz np w Czechach:)

reklama
Kosztuje ok 30 zł i nie jest dostępny w polskich aptekach, ale receptę spokojnie zrealizujesz np w Czechach:)
właśnie jestem w czeskiej klinice. Pani mi powiedziała że koszt leków to 400 zł ( w tym jest też Ovitrelle) ale to lekarz mi mówił że u nich kosztuje jakieś 30 zł więc reszta to byłby ten lek.
Jeżeli 30 zł to dużo tego bym dostała.

Dokladnie, ja generalnie mam bardzo nie po drodze z obecna opcja rzadzaca, od strony wszystkich pogladow, podejscia do kobiet, do zycia, do srodowiska naturalnego, aktualnej pozycji kk w panstwie, wsparcia ruchow rasistowskich typu ONR, mam total lewicowe poglady, ale za to ze w imie swoich popieprzonych ideologii zabrali dofinansowanie do procedury medycznej jaka jest ivf, totalnie nie szanuje tych ludzi i kazdego dnia mam myslawe czy dobrze robimy budujac dom w Polsce [emoji58] taka prawda, ze oni maja spoleczenstwo w glebokim powazaniu, zabrali np kase z ivf zeby miec na kielbase wyborcza jaka jest 500+, kupili sobie glosy, daja tym ktorym sie nie chce pracowac, a nie ludziom realnie potrzebujacym.. ehh temat rzeka.. a temu wszystkiemu przyklaskuje pewien brzuchaty jegomosc w toruniu i reszta czarnej bandy [emoji34] ehh szkoda nerwow

Jezu dziewczynki ile napisałyście 350 stron!!!! Pewnie zaleje trochę wpisów jak coś ciekawego zobaczę i będę chciała skomentować ;))) też jestem anty rządowi obecnemu i śmieje się z ich prawicowości. Takich socjalistów i robin hoodow dawno nie było. ;)))

Iskierko, a wiesz moze ktore dokladnie orzechy zawieraja magnez? Sorki za glupie pytanie, ale ostatnio moja tolerancja na leki mocno sie obnizyla i mdli mnie na sama mysl o dolozeniu kolejnych tabletek, czeko tez raczej nie przyjme bo odrzucilo mnie od slodkiego, natomiast staram sie jesc przynajmniej co drugi dzien po kilka orzechow do sniadania. Ale glownie nerkowce i migdaly, bo te akurat mam w domu. M bedzie dzis albo jutro na zakupach to bym mu wrzucila w liste jakies ktore doradzisz [emoji4]

Na szybko znalazłam zawartość magnezu w 100g:
-pestki dyni 540mg
-otręby pszenne 490mg
-migdały 296mg
-kasza gryczana 218mg
-orzechy laskowe 140mg
-banany 33mg

Możesz też wcinać włoskie, nerkowca, brazylijskie, słonecznik, ryby. Wody mineralne z magnezem (ja bardzo lubię Magnesię, ma 170mg/l).
Kawa, czarna herbata wypłukują magnez z organizmu.

Kochana idę z kobicina bo widocznie mój język jedt słaby medycznie . Ufam tylko dla Pasnika i mysle ze doszukali się czegos po przewertowaniu badan od cudotwórcy a teraz chcą pokazać jakby oni ą ę No nic czekam wtorku a encorton wezmę jeśli Pasnik nir odpisze może uda się wywalczyć ten transfer jeszcze teraz
I nam jeszcze ufasz:)

reklama
Do góry