reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Oj, straszne są te teksty. Niestety osoby które nie spotkały się nigdy z niepłodnością nie mają pojęcia jak bardzo ranią takimi pytaniami. Ja sama jeszcze 10 lat temu tak robiłam (może nie wytykałam egoizmu-bo ta już poszła po bandzie) i strasznie mi głupio teraz z tego powodu:zawstydzona/y:. Ludzi trzeba uświadamiać, że wtykaniem nosa w nie swoje sprawy mogą ranić. A obcych pytać o hemoroidy albo weneryki:p:D zrobi im się głupio i następnym razem zastanowią się dwa razy, zanim zapytają:)
Ludzie nie zdają sobie sprawy. Mnie w weekend znajoma męża pytała ile mam lat i skwitowała,że najwyższy czas się starać. Jej mąż jej nagadał,że to nie zawsze jest tak łatwo. A ostatnio jak mnie z kolei moja koleżanka zaczęła nagabywać kiedy dziecko,to jej powiedziałam wprost,że nie możemy mieć i tak strasznie głupio jej aię zrobiło. Za każdym razem człowiek musiałby tak odpowiadać,to może za którymś razem przestaliby się wtrącać,ale też nie zawsze ma się ochotę przed każdym tłumaczyć.

reklama
Super wynik! Kiedy bedziesz mieć transfer?
Transfer niestety odlozony bo niby mam hiperke a ja poza bólem brzucha czuje się dobrze. Jestem typem osoby bardzo energicznej jak idę do sąsiadki na kawę to jej sprzątam szafki :) kochane jeśli się leczyć u Pawła Radwana to szczerze polecam przed chwilą sam powiedział że trochę pracował w lab. Niby taki sluzbista ale ja go rozgrywkami za każdą wizyta mnóstwo śmiechu iconajwazniejsze meeeega dba o swoje pacjentki.

Swietnie Cie rozumiem, ja co prawda in vitro robie w polsce ale wiel jak to jest mieszkac za granica i kombinowac na wszelkie sposoby. Mam nadzieje, ze pasnik ci odpisze szybko, a jak nie to ja bym brala bo tak jak dziewczyny pisza nie jest zalecane nagle odatawienie sterydu, chyba trzeba jakos schodzic z dawki, nawet chyba w ulotce cos wspomniane o tym.
No mi zawsze mowili zeby schodzic z dawki stopniowo. Wszystkie dziewczyny z forum tez mialy takie zalecenia, niezaleznie od prowadzqcych ich lekqrzy. Wiec to jest pewne, ze nie mozna odstawic ot tak, nagle

reklama
Justyś rób sobie zimne okłady szczególnie na to miejsce gdzie najbardziej boli. Mi czasami pomaga taki okład bo ja czuje jak cała skroń mi pulsuje.
Tylko z okladami trzeba uwazac, zeby nie przeziebic zatok [emoji4] mowie to jako weteranka poradni laryngologicznych, juz drugi rok czekam na zabieg czyszczenia [emoji6]

Do góry