reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Cześć dziewczyny,

dowiedziałam się, że po punkcji mam brać lek utrogestan (mam nadzieję, że nie pomyliłam nazwy) czy wiecie może ile on kosztuje ? bo nie mogę znaleźć cen w naszych aptekach.

Skad ja to znam, u mnie w sipermarkecie, do ktorego chodze jest taka natretna baba, ktora jak mnie widzi z moja Holly to mnie pyta za KAZDYM razem to tylko jedno, kiedy nastepne? Juz teraz szerokim lukiem omijam kase tej fanatyczki! Wielu ludzi mysli, ze mamy jedno to jest ok i to nasza decyzja i wiem, ze to wielkie szczescie, ze nam sie udalo nie wiedzac o nazzych problemach z plodnoscia i czasami czuje sie nawet winna, ze my juz chociaz mamy jedno ale czytalam gdzies, ze pod wzgledem psychologocznym nieplodnosc wtorna jest tak samo trudna jak pierwotna niemoznosc poczecia dziecka bo jest jeszcze wieksze niezrozumienie spoleczenstwa jesli chodzi o ta kwestie.
Kazda nieplodnosc jest trudna. Mysle ze nie ma co wartosciowac czy gorzej jest przy pierwotnej czy wtornej. Tak samo jak spoleczenstwo raczy Was "uroczymi" tekstami o rodzenstwo, nas rowniez raczy tekstami "A dziecko to kiedy, przeciez latka leca?" Wiec nie ma co sie licytowac komu jest gorzej. Wszystkie musimy zawalczyc o wlasne szczescie i to jest najwazniejsze.

To zarabiscie zyczliwa z niej kolezanka [emoji6] nie sluchaj jej, skonsultuj sobie z Pasnikiem zalecenia immunologiczne, ktorw dostaniesz z kliniki i trzymaj sie tego co on Ci powie [emoji4] bedzie dibrze Kochana, nie moze byc inaczej [emoji173]
Musi być dziewczyny i dzięki wam Zawalczę o transfer jeszcze w tym cyklu ... jestem gotowa na niego a tak czy siak wychodzi mi ekografia już w następnym tyg i pregnyl i transfer wiec to już sierpień wiec musza pracowac i powiem dobitnie Ze na własne żądanie chce ten transfer nie po to jeździłam specjalnie do Pasnika aby się przejechać

A więc wczoraj o godzinie 10.02 przywitaliśmy na świecie Alicję z wagą 3200 g i wzrostem 55 cm oraz Amelie o godzinie 10.03 z wagą 3080 g i wzrostem 59 cm. To co stało się p9zniej jest nie do opisania. Tata i mama zakochani są po uszy a nasze Córcie są idealne [emoji173][emoji173][emoji173]
Nie żałuję żadnej sekundy z walki która toczyliśmy przez ostatnie lada, Dziewczynki są warte wszystkiego! Każdej łzy, każdego bólu, każdej wydanej na leczenie złotówki.
Dziewczyny uda się Wam wszystkim tylko trzeba wierzyć i walczyć do upadłego.
Pozdrawiamy [emoji173][emoji173][emoji173]
Zobacz załącznik 881541
Moje gratulacje!!! Dziewczynki cuuudne aż oczu nie można od nich oderwać!!! [emoji7] zdrówka dla mamy i wspaniałych córeczek [emoji8]

Jadę jutro z przyjaciółką do Gdyni :) taki spontan. Ja kieruje :) zawsze ka razy w roku jeździłam do Jastarni tam jest takie moje drugie miejsce na ziemi... Tym razem Gdynia tylko na weekend :)

Zachęcam do spacerku na klif Orłowski:) Najlepiej zacząć już od Redłowa wzdłuż klifu przez las aż do punktu widokowego. Jakimś cudem wtargałam tam Jasia tydzień temu:) A potem spacerkiem wzdłuż plaży do mola w sopocie:)

reklama
Do góry