reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ja waze 77-81kg w zaleznosci od pory roku i aktywnosci, nikt mi nie mowil ze jestem za gruba;) ale zdrowo sie odzywiam, nie jadam syfu, jedynym grzechem jest u mnie slodkie, no i moze to, ze nie umiem sobie wbic do lba, ze to ze zdrowe to nie znaczy ze mozna zrec ile sie widzi:p ale nieraz widuje naprawde otyle kobiety na korytarzu w klinikach, podejrzewam, ze nikt ich nie odsyla z kwitkiem z tego powodu.

Kochana jakbym ja to pisala:) dziękuję

P.S ile masz przy tym wzrostu? Ja 168

reklama
Dziewczyny a co z wagą przed innymi vitro? Zwracali Wam uwagę że jesteście za grube lub za chude? Ja jestem gruba i tak się boje że przez to moje szanse spadną o kilka procent. Teraz staram się schudnąć, ale nie chce zbyt szybko żeby nie rozregulować hormonów.
@sksk , też jestem mega grubą starą babą , lekarza w poprzedniej kliniec powiedział , że kazdy zgubiony kg to 0.5% zwiększenie szans. Ja po pierwszej procedurze sporo przywalilam w górę. Teraz staram się jeść tylko to co , ma zbawienny wpływ na uzyskanie ciazy i dużo się ruszać aby poprawić wydolność organizmu , ale nie rozregulowac gospodarkę hormonalną. No w krótkim czasi, cudów nie zdziałam, ale choć troszku.

Jejku ostatnio w klinice weszła przede mną do gabinetu para zdrowo po 50tce !

No ale na słowo to nikt z grupą krwi nie może uwierzyć. wyobrażasz sobie, że ktoś się wykrwawia i krzyczy, że ma grupę krwi A i w szpitalu mu wierzą i podają? ;) Nawet te modne bransoletki z grupą krwi są nierespektowane w szpitalu. Tylko badanie z peselem jest ważne.
@Kurcia mnie to " mówisz" z moją "ulubiona" przez lekarzy grupą krwi 0 Rh minus :szok: - ja akurat stary krwiodawca wiec mam tz dowód grupy krwi , ale jest to dla mnie trochę dziwne , że nie zapytał.

Dziewczyny a co z wagą przed innymi vitro? Zwracali Wam uwagę że jesteście za grube lub za chude? Ja jestem gruba i tak się boje że przez to moje szanse spadną o kilka procent. Teraz staram się schudnąć, ale nie chce zbyt szybko żeby nie rozregulować hormonów.

Mnie lekarka na każdej wizycie pytała jak moja dieta, waga itd, że lepiej dla mnie, powodzenia procedury itd gdybym schudła, więc coś tam spadło :-) teraz mam 10+ 32tc i ginekolog prowadząca, też od początku mówiła, żebym uważała na wagę, bo chce rodzić naturalnie, że to lepsze dla Nas itd itd :-)

Kurczę dziołchy, czytam że robicie przed procedurami TSH , FSH i inne badania - ani prze 1 procedurą , ani teraz żaden lekarz mnie tego nie zlecał - sama sprawdziłam - w tej klinice nawet o Nasze grupy krwi nie zapytali :growl: ja pierdziu, jeszcze chwila do psychiatryka trafię. Quwa wujek Jarek wiecej mi o Naszych wynikach powiedział niż teraz lekarz w klinice. Od paru dni zastanawiamy się ,czy aby mądrze zrobiliśmy zmieniając klinikę.
Kuzwa gdzie sie leczycie?

reklama
No i to glupie jest. Napitalasz sie iglami, pakujesz w siebie hormony a potem np sie okazuje ze jestes zarazona kiłą albo wzw. I co? Powinni to sprawdzac w dniu rozpisania stymulacji moim zdaniem. Przed punkcja to se moga chciec ta grupe krwi i pakiet anestezjologiczny. Niby prywatne kliniki i sie buli a i tak trzeba samemu o wszystkim myslec.
No glupie jak nie wiem. Czlowiek sam o wszystkim musi pamietac i sie sam kurde leczyc prawie.
30.07.18 wizyta i rozpoznanie protokołu. Heparynka i encorton leżą już w szafeczce zakupione , a ja czekam na recepty od wujka Jarka. Także poinformuje gina , ze ja mam zamiar dostosować sie do zaleceń wujka , a go poproszę niech przyjmie to do wiadomosci. Przy tym transferze jak to Nasza @Kurcia piszę nawet brokatem jestem w stanie się obsypać , jesli pomoże.
Mysle ze po Wujku Jarku brokat nie bedzie konieczny :)

Do góry