reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Cześć dziewczyny też podchodzę do in vitro, ale dopiero zaczynam swoją przygodę z kilinką niepłodności. Byłam w Artvimedzie w Krakowie i mam mieszane uczucia po wizycie, co myślicie o tej klinice? A może polecacie coś w Krakowie lub Katowicach, ogólnie jestem z Rzeszowa i to są dla mnie najbliższe i najwygodniejsze miasta, gdzie można zrobić diagnostykę preimplementacyjną, mam translokację chromosomów i tylko taka opcja mnie interesuje
Kraków szerokim łukiem, jedyna opcja Kstowice lub Novum Warszawa.

reklama
Jutro moze zatestuje a w poniedzialek zrobie bete.

Ja jak testowalam to sobie tlumaczylam, ze jak nic nie wyjdzie to wcale nie znaczy, ze sie nie udalo bo jeszcze jest wczesnie, troche takie dozowanie informacji. ;) ze u mnie byla buochemiczma to juz inna sprawa ale na ta bete chociaz jechalam spokojniejsza. Sama nie wiem jaka taktyke obiore tym razem, najgorzej jak mam testy pod reka ;) jak kupilam to mialy lezec i czekac, a tego samego dnia zrobilam :)

Czyli wszystko ze mną ok..... ciekawe skąd to :o
To często jest taki syndrom co dolega ciężarnym. Nazywa się chyba Carpal Syndrom. Nadgarstki I palce dretwieja i strasznie bolą. To jest od luzujacych się stawów w ciąży przygotowujących organizm do porodu.
Kilka tygodni po porodzie to przechodzi a jak nie to można brać sterydowe zastrzyki.
Ja miałam, samo mi przeszło :)

Tez jestem oburzona jej nastawieniem, jakie ona chce badania robic?!! Trzymaj sie od niej z daleka, strasznie duzo zlych opinii czytalam na jej temat takze mnie dr czerwinska nawet z krzyzem i woda swiecona nie uswiadczy. Olej babasztyla, na jakiej podstawie moze nie miec wiary w wasze powodzenie, glowa do gory 3 dniowe tez sa super, ja czytalam, ze tak naprawde nie ma jednej teorii ilu dobowe maja wieksze szanse, blastki bardziej rozwiniete wiadomo i po 3 dobie wlacza sie genom plemnika czy cos w tym rodzaju wiec jakby cos z nasieniem bylo nie tak to wtedy moga zarodki zacz sie zle rozwijac wiec niby blastka pewniejsza. A z drugiej strony 3 dniowe maja ten plus, ze podobno najlepiej zarodkom u mamy jak najwczesniej. Trzymam kciuki za poniedzialek, moze sie zobaczymy bo ja mam wizyte przed poludniem [emoji4]
Moze i ja sie na poniedzialek zalapie??
Chociaz jak punkcja w sobote to transfer pewnie we wtorek.. nigdy nie wiem jak oni te 3 dni licza ;)

Powiem Wam ze tak mnie bola jajniki jakbym tam z 30 pecherzykow miala. A tu po 2 w kazdym...

Hej Dziewczyny, życzę każdej pięknego dnia. [emoji8] ja dzisiaj od rana z mdłościami i bólem głowy. Moje maleństwa chyba szaleją. ;)
Czuję się jakby mnie coś rozjechało, jak po ostrej imprezie. Ufff. Dzisiaj już 8t1d. Jak to leci. Jeszcze 4 tygodnie i radosny 2 trymestr. [emoji6]
Skoro już mowa o suplementach, to kupiłam femibion ale czy to jest wystarczające? Może coś jeszcze dodać? [emoji848]

Już @misis188 wyjaśniła. To chodzi o PGD czyli preimplantacyjną diagnostykę zarodków. Przed podaniem badają zarodki pod kątem genetycznym. Kosztowna impreza.

Hahaha czekam na foty :)
Pdg czy pgs to faktycznie wysokie koszta ale dają duże prawdopodobieństwo, że implantowane zarodki są zdrowe. Ja badalam swoje i następnym razem też bym tak zrobiła.

reklama
Do góry