reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Cześć dziewczyny też podchodzę do in vitro, ale dopiero zaczynam swoją przygodę z kilinką niepłodności. Byłam w Artvimedzie w Krakowie i mam mieszane uczucia po wizycie, co myślicie o tej klinice? A może polecacie coś w Krakowie lub Katowicach, ogólnie jestem z Rzeszowa i to są dla mnie najbliższe i najwygodniejsze miasta, gdzie można zrobić diagnostykę preimplementacyjną, mam translokację chromosomów i tylko taka opcja mnie interesuje
Kraków szerokim łukiem, jedyna opcja Kstowice lub Novum Warszawa.

reklama
Jutro moze zatestuje a w poniedzialek zrobie bete.

Ja jak testowalam to sobie tlumaczylam, ze jak nic nie wyjdzie to wcale nie znaczy, ze sie nie udalo bo jeszcze jest wczesnie, troche takie dozowanie informacji. ;) ze u mnie byla buochemiczma to juz inna sprawa ale na ta bete chociaz jechalam spokojniejsza. Sama nie wiem jaka taktyke obiore tym razem, najgorzej jak mam testy pod reka ;) jak kupilam to mialy lezec i czekac, a tego samego dnia zrobilam :)

Czyli wszystko ze mną ok..... ciekawe skąd to :o
To często jest taki syndrom co dolega ciężarnym. Nazywa się chyba Carpal Syndrom. Nadgarstki I palce dretwieja i strasznie bolą. To jest od luzujacych się stawów w ciąży przygotowujących organizm do porodu.
Kilka tygodni po porodzie to przechodzi a jak nie to można brać sterydowe zastrzyki.
Ja miałam, samo mi przeszło :)

Tez jestem oburzona jej nastawieniem, jakie ona chce badania robic?!! Trzymaj sie od niej z daleka, strasznie duzo zlych opinii czytalam na jej temat takze mnie dr czerwinska nawet z krzyzem i woda swiecona nie uswiadczy. Olej babasztyla, na jakiej podstawie moze nie miec wiary w wasze powodzenie, glowa do gory 3 dniowe tez sa super, ja czytalam, ze tak naprawde nie ma jednej teorii ilu dobowe maja wieksze szanse, blastki bardziej rozwiniete wiadomo i po 3 dobie wlacza sie genom plemnika czy cos w tym rodzaju wiec jakby cos z nasieniem bylo nie tak to wtedy moga zarodki zacz sie zle rozwijac wiec niby blastka pewniejsza. A z drugiej strony 3 dniowe maja ten plus, ze podobno najlepiej zarodkom u mamy jak najwczesniej. Trzymam kciuki za poniedzialek, moze sie zobaczymy bo ja mam wizyte przed poludniem [emoji4]
Moze i ja sie na poniedzialek zalapie??
Chociaz jak punkcja w sobote to transfer pewnie we wtorek.. nigdy nie wiem jak oni te 3 dni licza ;)

Powiem Wam ze tak mnie bola jajniki jakbym tam z 30 pecherzykow miala. A tu po 2 w kazdym...

Hej Dziewczyny, życzę każdej pięknego dnia. [emoji8] ja dzisiaj od rana z mdłościami i bólem głowy. Moje maleństwa chyba szaleją. ;)
Czuję się jakby mnie coś rozjechało, jak po ostrej imprezie. Ufff. Dzisiaj już 8t1d. Jak to leci. Jeszcze 4 tygodnie i radosny 2 trymestr. [emoji6]
Skoro już mowa o suplementach, to kupiłam femibion ale czy to jest wystarczające? Może coś jeszcze dodać? [emoji848]

Już @misis188 wyjaśniła. To chodzi o PGD czyli preimplantacyjną diagnostykę zarodków. Przed podaniem badają zarodki pod kątem genetycznym. Kosztowna impreza.

Hahaha czekam na foty :)
Pdg czy pgs to faktycznie wysokie koszta ale dają duże prawdopodobieństwo, że implantowane zarodki są zdrowe. Ja badalam swoje i następnym razem też bym tak zrobiła.

reklama
Do góry