reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

W 15dpt robie bete.Kordzi mnie strasznie zrobic test z moczu ale obiecalam sobie ze nie zrobie zeby nie miec dodatkowych stresow :(
Masz racje, ja wiem, ze bede wariowac jak ostatnio, na niczym sie nie umialam skupic, dobrze,z e w pracy mam dosyc luz wiec jakios to moze przeczekam, ale wiem, ze bedzie mnie kusilo zrobic test. Ale tak jak ostatnio, test niby wyszedl pozytywny, a weryfikacja bety nie byla pomyslna, wiec powtarzam sobie, ze po co sie dodatkowo stresowac test moze wyjsc pozytywny a I tak nic z tego moze nie byc wiec bede sie sama przekonywac zeby czekac do bety.

reklama
Ja po ostatecznej wizycie i wyniku estradiolu.
Pęcherzyków jest jednak 4. Estradiol 300.
Więc bida z nyndzą. Ultradługi chyba nie dla mnie.
Punkcja w sobotę.
W dodatku na biocenozie mi wyszedł jakiś "stan pośredni" - ni to zapalenie, ni to nie zapalenie. Ale dr M popatrzył i powiedział "iii może być"...
Ale nakupiłam probiotyków i jakiegoś Gynoxin Optima bez recepty,który się stosuje 3 dni, żeby wybić wszystko przed punkcją... Bo jak wjedzie progesteron i antybiotyk to zapalenie murowane...
No nic. Staram się nie załamywać, ale wiem jaką tendencję mają moje komórki... Więc skoro z 8 w poprzedniej procedurze ostały mi się 3.. to oby z tych 4 zostało cokolwiek.

Byłam po 2 nieudanych transferach a do 3 nie doszło bo moje komórki się nie zapłodniły. Wtedy jak podjęliśmy decyzję o Kd zdecydowałam z dr że zbadam wszystko by tym razem się udało. Okazało się że mam trombofilię wrodzoną i podwyższone komórki nk. Dlatego konsultacja u Paśnika. Co do histero sama chciałam sprawdzić czy wszystko jest w porządku. Dr na wszystko się godzi bo wie że to ostatnia szansa. Leczę się w Invicie w Gdańsku. Ja mam 40 lat więc też inaczej dr do tego podchodzi.
U mnie tez mutacja PAI w heterozygocie i polimorfizm C677T genu MTHFR, ale to podobno wiele ludzi ma, jednakze homocysteine mam w normie wiec chyba druga polowka genu rekompensuje.. Jedyne co to heparyne mam miec do konca ciazy jesli sie uda zajsc. Moze jesli teraz sie nie uda transfer to bede prosila o histero bo nigdy nie mialam. Trzymam kciuki za twoje jajeczka i zeby wsyztsko sie ladnie zaplodnilo, dawaj znac :)

Dziekuje.
Wiem ze to moze troche naiwne pytanie, ale czy trzeba miec do niego skierowanie?
Nie kochana ;) zadzwoń do kliniki i umów się... oszczegam,ze terminy są tragiczne... w Warszawie teraz prxymuje jak dobrze doczytałam i wizyta 300 bo w Łodzi jest remont ,ale może załapiesz się po remontach i tam jest 150

Dziewczyny, ktore juz sa w zaawansowanej ciazy lub nawet maja pierwsze porody za soba. Takie pytanie. Jak dlugo rosnie biust w ciazy? Jestem raptem na pocz 7tc a mam juz przeogromne piersi (jak na moje mozliwosci ofkors [emoji6] ). I musze kupic jakis stanik bo w zaden sie juz nie mieszcze. Tylko mysle czy kupic taki ktory bedzie ok na teraz czy moze troche wiekszy?? [emoji3] doradzcie Kochane [emoji9]
Ja tez juz musialam kupic wiekszy ale kupilam taki na teraz bo jednak wiekszy glupio wygladal ;)

Szczerze mowiac nie kupowalabym w ogole, bo nie wychodze prawie wcale z domu, a w domu chodze bez stanika. Tak mi najwygodniej. Ale sie naczytalam, ze jak bede chodzic bez to mi cycki opadna [emoji23] i potem po porodzie co? Jak to mowia, wary po cyce, cyce po wary, wary po kolana [emoji23][emoji23][emoji23][emoji6]
Ja chodze w staniku i tak mam dwie flaki:laugh2:

reklama
Dlatego tez nie pytalam bo juz nie chcialam cie meczyc wiem ze pod koniec ciazy juz ciezko. Zobaczymy sprobojemy a jak nie to mame poprosze :)
Jak znajde czas:laugh2::laugh2::laugh2: to Ci Gosiu rzuce filmiki z ktorych sie uczylam. A ta wloczka jest taka super ze bedziesz robic bez problemu tylko ona nie nadaje sie fo nauki bo sie niszczy jak sie pruje

Do góry