reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
No i dr G odwołał transfer :( a mojego jedynaka A8 zamrozili :) bardzo mam jajniki powiekszone :(
Dziewczyny jak wyglada przygotowanie do crio???
Pomiedzy 1 a 3 dniem cyku zaczniesz brac estradiol , okolo 10-12 bedziesz miala wizyte zeby zobaczyc jak rosnie endometrium, zaleznie od grubosci dok. wyznaczy ci termin transferu i powie od kiedy masz brac progesteron( zazwyczaj jest to 5-6 dni przed transferem) proste i moim zdaniem sto razy pewniejsze niz transfer na cyklu naturalnym.

Oooo jeszcze jedno pytanko do Was wszystko wiedzacych Dam, mam zamiar walnąć sobie pernametne brewki ( na starość mniej ich :p) jak myślicie można , nie zaszkodzi mi ? ( myślę, że chyba aż tak, nie ma co świrować)

Ostatnia edycja:
No i dr G odwołał transfer :( a mojego jedynaka A8 zamrozili :) bardzo mam jajniki powiekszone :(
Dziewczyny jak wyglada przygotowanie do crio???
Nie przejmuj sie lepiej dac organizmowi odpoczac niz na sile robic transfer, na pewno wyjdzie to na dobre. Mnie w ciechocinku mowili, ze nawet ostatnio z crio maja lepsze statystyki, moze dlatego, ze organism nie jest az tak obciazony w porownaniu z cyklem stymulacyjnym, trzymaj sie! U mnie przed crio bylo tak: od 2DC estrofem 2 x 1, encorton x 1. Od 6 DC zwiekszyc estrofem do 3 x1. Wlaczyc Neoparin 2 dni przed transferem. Lutnius dawka 3 x 2 przy 3 dniowym zarodku mialam wlaczony 3 doby przed transferem, a przy blastce teraz mi mowia, ze bede miala odpowiednio wlaczony w 5 dobie przed transferem.

Ja już trochę chiperków wpierdzieliłam i wyparłam ze świadomości. Później było mi niedobrze i żałowałam, bo ostatecznie wcale mi też nie smakowały. Nigdy więcej. Fuj. Za to fryty bym zjadła. Oj tak. [emoji6]

W sumie frytkami z Mc Donalda bym nie pogardziła :-D po tych chipsach też nie czułam się najlepiej, ale zaspokoiłam zachciankę :-D

Nie przejmuj sie lepiej dac organizmowi odpoczac niz na sile robic transfer, na pewno wyjdzie to na dobre. Mnie w ciechocinku mowili, ze nawet ostatnio z crio maja lepsze statystyki, moze dlatego, ze organism nie jest az tak obciazony w porownaniu z cyklem stymulacyjnym, trzymaj sie! U mnie przed crio bylo tak: od 2DC estrofem 2 x 1, encorton x 1. Od 6 DC zwiekszyc estrofem do 3 x1. Wlaczyc Neoparin 2 dni przed transferem. Lutnius dawka 3 x 2 przy 3 dniowym zarodku mialam wlaczony 3 doby przed transferem, a przy blastce teraz mi mowia, ze bede miala odpowiednio wlaczony w 5 dobie przed transferem.
Ja sie troche uspokoilam jak mi odwołał transfer :) boje sie tej hiperstymulacji :( moim zdaniem mam lagodna i jajniki tez wskazuja na nia :( dr G zastanawial sie czy nie zrobic transferu bo przy lagodnej mozna ale stwierdzil po co ryzykowac tym bardziej ze mam jeden zarodek :(

Jeeeeezu dziewczyny nie piszcie o tym jedzeniu bo zaraz zamówię pizzę :laugh2: A tak serio to jak bardzo mi się czegoś chce to sobie nie odmawiam :laugh2:
Mam fazę na wode, soki i cole od początku ciąży aż moja siostra mówi "Lenka dziecko coli " :laugh2::laugh2::laugh2: i miałam kiedyś w nocy tak że się obudziłam z colą przed oczami i mój M musiał pojechać na stację i mi kupić :szok: A ostatnio chce mi.sie kwaśnego i teściówka robiła sok z czarnej porzeczki i wstałam o 1 W nocy bo sok mi się śnił i ciężko mi określić ile szklanek soboe z wodą rozrobilam :laugh2:

W sumie . . Jedyne co to na chipsy nie mam w ogóle ochoty aż zapomniałam że istnieją :surprised:

reklama
Ja zrobiłam so
Oooo jeszcze jedno pytanko do Was wszystko wiedzacych Dam, mam zamiar walnąć sobie pernametne brewki ( na starość mniej ich :p) jak myślicie można , nie zaszkodzi mi ? ( myślę, że chyba aż tak, nie ma co świrować)
ja zrobiłam sobie ,ale pół roku po zastrzykach i nie można podchodzić do transferu minimum 2 tyg od zrobienia permanentnego

Do góry