reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Wiesz zmartwił mnie taki spadek, po 3 dniach od transferu beta 36 dzisiaj 12 :/
Nie ma opcji, że beta 3 dni po transferze będzie dwucyfrowa. Nawet jakby zarodek się od razu zaimplantował, to dopiero po 48 godzinach zaczyna być produkowana beta. Tak więc mogłaś mieć własną betę ewentualnie na poziomie wartości 1.

reklama
Aga witaj na forum, według mnie ta historia może mieć jeszcze szczęśliwe zakończenie. Jeżeli dziś 5dpt i jest 12, to poprzedni wynik był tak nieprawdoppdobny że chyba faktycznie pozostałości leku. Trzymam kciuki za przyrost.
We wtorek powtórzę badania do trzeciej weryfikacji po in vitro. Dziękuję za wsparcie!!

Dzieki MIsis za wsparcie, kurcze wszystkoi zaplanowane na lipec a tu takie kwiatki, jakby wystarczajaco pod gorke nie bylo. To co mam robic doradz misis czekac na Mercika ktory ewentualnie mi to w sierpniu zrobi czy jak ta G-K bedzie najprawdopodobniej robic w dniach kiedy ja musze to do niej. Jezu nie wiem co mam robic, a za chwile mialam na intralipid jechac :(
Ja Ci powiem tak. O dr G-K zlego słowa nie powiem. Ona w in vitro siedzi juz kilka lat. My do niej trafilismy bodajze w 2013 roku. Ktoś tu kiedys pisal ze byl niezadowolony z zabiegu u niej ale wiesz, czasen transfery sa latwiejsze, czasem trudniejsze. A moze uda sue ze trafisz z transferem na ten dzien kiedy dr G bedzie robic. Na dr W bym sie nie zgodzila bo ona jest za malo doswiadczona jak dla mnie ale już na dr G-K tak.

Nie ma opcji, że beta 3 dni po transferze będzie dwucyfrowa. Nawet jakby zarodek się od razu zaimplantował, to dopiero po 48 godzinach zaczyna być produkowana beta. Tak więc mogłaś mieć własną betę ewentualnie na poziomie wartości 1.
Nie zdawałam sobie z tego sprawy!! Dzięki jest to dobra wiadomość, dodająca wiary :)

Justin87 gratuluje!!! Dziewczynki my 16 tc, po wczorajszym usg na 70% dziewczynka. Zmieniłam lekarza na takiego, który pracuje w szpitalu gdzie chce rodzić, pożegnałam lekarza z kliniki, bo on nie jest specem od położnictwa tylko od niepłodności,ale wczorajsza wizyta u nowego lekarza mną negatywnie wstrząsnęła. Lekarz udawał,że mnie nie widzi i nie słyszy, nie patrzył na mnie i nie rozmawiał ze mną, mruczał pod nosem. Nie wiem ile cm ma płód, nie wiem ile mu bije serce na minute, nie dostałam tej kartki z usg z podstawowymi informacjami, o zdjęciu nie wspominam bo to płatna wizyta położnicza była,a nie usg płatne. Lekarz powiedział,że zapisuje mnie na 9 sierpnia i mam zrobić połówkowe usg,bbo to będzie odpowiedni czas. Pytam czy u niego to usg, czy on je zrobi,czy może z wynikiem przyjść do niego tego 9-tego, bo on nie robi, powtarzam pytania, a lekarz NIC. Ps. wiem już, że on robi to usg. Nie wiem co teraz, chyba zapisze się przed 9-tym do niego na to usg i zobacze, bo opinie on ma bardzo dobre, może dzień miał wybitnie fatalny.
Powiem Ci,że ja się szybko zrażam do lekarzy i po takiej wizycie już bym szukała innego.Ale tak już mam :-) Ty widzę masz w sobie więcej spokoju i wyrozumiałości:-) Na kiedy masz teraz termin i gdzie planujesz rodzić?

reklama
Do góry