reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

7ka piekna liczba! Moja kolezanka podchodzila 6 razy i juz zrezygnowala a ja ja namawialam na jeszcze jeden jeden ostatni raz i pokusila sie o ten 7 raz i w zeszlym roku urodzila chlopca i dziewczynke w wieku 36 lat :) 3 lata to bardzo dlugo, ja wiem ze niby jak sie w koncu udaje to sie zapomina ale ja chyba tego cierpienie i wycietych z kalendarza 3 lat nigdy nie zapomne.
Zapomnisz ;)

reklama
A wiec tak:)
45 dag maki
20 dag cukru
20 dag margaryny
2 żółtka
3 dag drozdzy
2 lyzeczki proszku do pieczenia
2 łyżki smietany
Wszystkie skladniki zagniesc, ciasto podzielic na 2 czesci i rozwalkowac. Piecze sie w 180 stopniach ok 25 minna zloty kolor.
A jabłka kroje w gruba kostke, podsmazam na lyzce masla, dodaje cynamon,cukier. Gorna warstwe ciasta trza nakluc zeby mogly jablka parowac. Szarlotka gruba nie wychodzi,najlepiej ja nakladac jakas szpatulka bo jest wilgotna i zaje...a:)
Tez dziś robić będę szarlotkę (znalazlam przepis z ksiazki z Lidla) i murzynek.Mój M ma jutro urodzinki :-) Jak to poogarniam to podrzuce foteczki :-) Sto lat nie piekłam ciasta,ale czego się nie robi :-)

Na usg nie widac nadzerki. Nie widac tego w ogole przy zwyklym badaniu, oni musza tam zajrzec takim specjalnym narzedziem nie wiem jak to sie nazywa [emoji14] Ale w sumie przy punkcji czy transferze by widzieli wiec chyba by Ci powiedzieli chociaz lekarze bardzo to bagatelizuja. A moze to jakis chwilowy spadek prog. Najwazniejsze ze juz ok :)
Przy zwyklym badaniu widac nadrzerke nadrzerka robi sie na szyjce wiec wystarczy ze gin zajrzy do srodka przy wsadzonym wzierniku

Witam,

Jestem tu pierwsze raz i chcialabym prosic o rade. Wiem ze pewnie byly juz takie pytania ale nie jestem wstanie ich wyszukac :) tyle stron hehe.
A wiec jestem po pierwszym criotransferze, dzis 11 dzien. Rano zrobilam test plytkowy i wyszedl negatywny(nie byl z pierwszego moczu) jako tako nie czuje sie ciazowo, wogule caly transfer tak jakby tego nie bylo. Jedynie lekkie mdlosci ale to mi sie chyba wydaje ;). nie jestem wstanie zrobic bety poniewaz mieszkam w Angli. Czy w jedenastym dniu powinna pokazac sie druga kreska, chocby cien? zarodek byl 4 dniowy. Powiem tez ze nie czuje sie okresowo jak narazie. Co o tym myslicie dziewczyny. Szkoda ze Was tak pozno znalazlam. Chyba chce troche pocieszenia :(
Zarodek 4 dniowy wiec troszke wiecej czasu potrzebuje na wszczepienie sie w macice w 9 dpt zaczyna byc produkowana beta. Ale najlepiej jest robic test z porannego moczu a nie pozniej. U mnie przy blastce w 8 dniu przy becie 112 test pokazal cien cienia takze niestety tak to jest z tymi testami. Powtorz test ale rano narazie jeszcze nic nie jest przesadzone

Zaczynam dzisiaj stymulacje. Bo sie tak zmenopauzowalam ze juz gonapeptyl niepotrzebny. :)
Mam elonve (jednorazowy zastrzyk - tak rzadko stosowane, ze nawet w aptece w klinice tego nie maja ale w Krakowie jest).
I do tego menopur 150przez 2 dni a pozniej 75.
Encorton 10.

Rozmawialam o wlewach z osocza ale dr mowil ze to dopiero 3 transfer wiec jeszcze nie. Jakby co to przy crio mi zrobi.

A tak to bede miala crinone. Takze @chlopkers moge odsprzedac pare paczek lutinusa :)

Super spiżarnia
Ja za to muszę mieć w zamrażarce zapas mięsa. Nie jestem mięsożerna ale dla M zawsze mięso musi być więc jak tylko jest promocja w biedronce to kupuję, mielę, dzielę na porcje i opisane z etykietą ląduje w zamrażarce. Teraz od szwagra dostałam piękną polędwicę i szukam dobrego przepisu by ją upiec a potem na kanapki
Witaj w klubie moj to nawet na nalesnika musi sobie polozyc chociaz wedline to nic ze byly robione pod dzemor ;)

Zaczynam dzisiaj stymulacje. Bo sie tak zmenopauzowalam ze juz gonapeptyl niepotrzebny. :)
Mam elonve (jednorazowy zastrzyk - tak rzadko stosowane, ze nawet w aptece w klinice tego nie maja ale w Krakowie jest).
I do tego menopur 150przez 2 dni a pozniej 75.
Encorton 10.

Rozmawialam o wlewach z osocza ale dr mowil ze to dopiero 3 transfer wiec jeszcze nie. Jakby co to przy crio mi zrobi.

A tak to bede miala crinone. Takze @chlopkers moge odsprzedac pare paczek lutinusa :)
Ale to bedziesz miec mniejsza dawke potem czy zle zrozumiałam?

reklama
Do góry