reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

7ka piekna liczba! Moja kolezanka podchodzila 6 razy i juz zrezygnowala a ja ja namawialam na jeszcze jeden jeden ostatni raz i pokusila sie o ten 7 raz i w zeszlym roku urodzila chlopca i dziewczynke w wieku 36 lat :) 3 lata to bardzo dlugo, ja wiem ze niby jak sie w koncu udaje to sie zapomina ale ja chyba tego cierpienie i wycietych z kalendarza 3 lat nigdy nie zapomne.
Zapomnisz ;)

reklama
A wiec tak:)
45 dag maki
20 dag cukru
20 dag margaryny
2 żółtka
3 dag drozdzy
2 lyzeczki proszku do pieczenia
2 łyżki smietany
Wszystkie skladniki zagniesc, ciasto podzielic na 2 czesci i rozwalkowac. Piecze sie w 180 stopniach ok 25 minna zloty kolor.
A jabłka kroje w gruba kostke, podsmazam na lyzce masla, dodaje cynamon,cukier. Gorna warstwe ciasta trza nakluc zeby mogly jablka parowac. Szarlotka gruba nie wychodzi,najlepiej ja nakladac jakas szpatulka bo jest wilgotna i zaje...a:)
Tez dziś robić będę szarlotkę (znalazlam przepis z ksiazki z Lidla) i murzynek.Mój M ma jutro urodzinki :-) Jak to poogarniam to podrzuce foteczki :-) Sto lat nie piekłam ciasta,ale czego się nie robi :-)

Na usg nie widac nadzerki. Nie widac tego w ogole przy zwyklym badaniu, oni musza tam zajrzec takim specjalnym narzedziem nie wiem jak to sie nazywa [emoji14] Ale w sumie przy punkcji czy transferze by widzieli wiec chyba by Ci powiedzieli chociaz lekarze bardzo to bagatelizuja. A moze to jakis chwilowy spadek prog. Najwazniejsze ze juz ok :)
Przy zwyklym badaniu widac nadrzerke nadrzerka robi sie na szyjce wiec wystarczy ze gin zajrzy do srodka przy wsadzonym wzierniku

Witam,

Jestem tu pierwsze raz i chcialabym prosic o rade. Wiem ze pewnie byly juz takie pytania ale nie jestem wstanie ich wyszukac :) tyle stron hehe.
A wiec jestem po pierwszym criotransferze, dzis 11 dzien. Rano zrobilam test plytkowy i wyszedl negatywny(nie byl z pierwszego moczu) jako tako nie czuje sie ciazowo, wogule caly transfer tak jakby tego nie bylo. Jedynie lekkie mdlosci ale to mi sie chyba wydaje ;). nie jestem wstanie zrobic bety poniewaz mieszkam w Angli. Czy w jedenastym dniu powinna pokazac sie druga kreska, chocby cien? zarodek byl 4 dniowy. Powiem tez ze nie czuje sie okresowo jak narazie. Co o tym myslicie dziewczyny. Szkoda ze Was tak pozno znalazlam. Chyba chce troche pocieszenia :(
Zarodek 4 dniowy wiec troszke wiecej czasu potrzebuje na wszczepienie sie w macice w 9 dpt zaczyna byc produkowana beta. Ale najlepiej jest robic test z porannego moczu a nie pozniej. U mnie przy blastce w 8 dniu przy becie 112 test pokazal cien cienia takze niestety tak to jest z tymi testami. Powtorz test ale rano narazie jeszcze nic nie jest przesadzone

Zaczynam dzisiaj stymulacje. Bo sie tak zmenopauzowalam ze juz gonapeptyl niepotrzebny. :)
Mam elonve (jednorazowy zastrzyk - tak rzadko stosowane, ze nawet w aptece w klinice tego nie maja ale w Krakowie jest).
I do tego menopur 150przez 2 dni a pozniej 75.
Encorton 10.

Rozmawialam o wlewach z osocza ale dr mowil ze to dopiero 3 transfer wiec jeszcze nie. Jakby co to przy crio mi zrobi.

A tak to bede miala crinone. Takze @chlopkers moge odsprzedac pare paczek lutinusa :)

Super spiżarnia
Ja za to muszę mieć w zamrażarce zapas mięsa. Nie jestem mięsożerna ale dla M zawsze mięso musi być więc jak tylko jest promocja w biedronce to kupuję, mielę, dzielę na porcje i opisane z etykietą ląduje w zamrażarce. Teraz od szwagra dostałam piękną polędwicę i szukam dobrego przepisu by ją upiec a potem na kanapki
Witaj w klubie moj to nawet na nalesnika musi sobie polozyc chociaz wedline to nic ze byly robione pod dzemor ;)

Zaczynam dzisiaj stymulacje. Bo sie tak zmenopauzowalam ze juz gonapeptyl niepotrzebny. :)
Mam elonve (jednorazowy zastrzyk - tak rzadko stosowane, ze nawet w aptece w klinice tego nie maja ale w Krakowie jest).
I do tego menopur 150przez 2 dni a pozniej 75.
Encorton 10.

Rozmawialam o wlewach z osocza ale dr mowil ze to dopiero 3 transfer wiec jeszcze nie. Jakby co to przy crio mi zrobi.

A tak to bede miala crinone. Takze @chlopkers moge odsprzedac pare paczek lutinusa :)
Ale to bedziesz miec mniejsza dawke potem czy zle zrozumiałam?

reklama
Do góry