reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Właśnie oglądami wiadomości i mówią o dofinansowaniu in vitro ale ... samego zabiegu. A to przecież leki pochłaniają najwięcej pieniążków :wściekła/y: Jak dla mnie to żadna pomoc :no:
Alegra - lepsza taka pomoc niż żadna. Zawsze to kilka tysięcy oszczędności. Da to szansę parom, które np przestały myśleć o kolejnym podejściu ze względu na pieniądze.

Madzielanek to niezla ta dziewczyna z zarodkami z Way jechac :szok: Cześć badan robie w Invikcie (cytokiny i populacje ) a pozostale w UCK - całość mnie wyjdzie niecałe 1200.. Nie dostalam zadnych lekow typu clexan ani encorton a przy ostatniej probie lekarz powiedzial ze zaczely sie implantowac bo maly przyrost by l i... cos sie stalo :( więc u mnie wskazanie na te badania jak najbardziej jest.. We will see.. Nawet jesli wyjdzie ze brak u mnie przeciwcial przy następnym podejsciu wezme te leki SAMA jesli dr mi ich nie przepisze..Ja juz probuje wszytkiego co mozliwe oprócz czarnoksięzknikow ! apropos, moze znacie jakiegos :sorry2:???

gotadora -:-( tak mi przykro. trzymaj sie kochaniutka.
adus- ja wszystkie wspomagacze bralam podczas wyciszania i stymulacji przerwala dopiero dzien przed transferem, ale to tak sama z siebie a nie dlatego ze mi tak l,ekarz zalecil.

lawendowy sen ja Ciebie nie straszę, broń boże. To są tylko moje obserwacje, jakoś te dziewczyny na embriologów mi nie pasują. Nie rozumiem tego, że tyle jajeczek niby pięknych miałam i tylko 3 zarodki. Być może to wina moich komórek albo plemniczków, hmmmm .... nie wiem. Chyba w grudniu przy kolejnym podejściu będę sobie sama robić weryfikacje taką jak miała np. Marcysia i Aduś.

aduś ponoć jechała busem takim przewożących ludzi i przez całą drogę mocno trzymała swoje maleństwa w walizeczce. Dziwię się, że jej tak normalnie je wydali. Mi się wydawało, że klinika powinna sama przetransportować na koszt pacjenta.

No chyba że ja żle zrozumiałam. W pierwszej chwili pomyślałam że będą dopłacać za sam transfer ... a transfer to było 1500 zł przy ok. 11 tys całości. Ale przecież jako zabieg może być też traktowana punkcja. Ojjj głupia ja ;-)
Ale tak na prawdę nie ma co na razie się zastanawiać dopóki to nie wejdzie w życie.

reklama
Dziewczyny sam dr K i dr Jan. chwialili Invikte gł. za laoratorium! mają mega doświadczenie, FAMSI jest ich autorstwa, to jest dodatek do IMSI testu HOS plemników czyli jeczcze lepsze zolnieze! Moje AMH nie jest za wysokie 1.4 a wszytkie komórki jakie byly w 9 pęcherzykach czyli 7 zaplodnili i w 2 dobie 6 z nich byla 4 komorkowa.. co Pani embriolog powiedziala ze to b. dobry postęp. z tego mialam 3 blastosycty czyli prawie polowa, co tez jest dobrym wynikiem co potwierdzil dr K. i St. więc u mnie...? twierdza ze napewno sie niedluo uda skoro takie dobre zarodki .. a ja wyprowam sobie zyly bo nie wiem co jest nie tak! w Invikcie robią tez jakies wlewy przy wiekszej liczbie niepowodzen i jak zapytalam mojego dr czy mi tez mogą to zrobic to powiedzial ze w moim przypadku nie trezba .. ale nie kumam tego skoro mam dobre zarodki TO CO przepraszam trzeba w moim przypadku??? jak o clexan go zapytalam to powiedzial ze tez nie trzeba :( nie mam juz sil o tym pisac kochane...
Apropos ELALA!! GRATULACJE :) Pamietam twoj transfer w maju przy moim pierwszym i bardzo ucieszylam sie jak przeczytalam dzis w pracy twoje informacje o blizniakach :tak:

Do góry