reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Beta chyba uslyszala, ze sie ostatnio martwilam o jej przyrost, bo dzis mnie pozytywnie zaskoczyla:
21dpt i beta 23621,
18dpt bylo 6396 [emoji4]
Juz sie nie bede wiecej kluc, czekam na srodowe usg, zobaczymy co tam slychac u malucha [emoji4]
Btw. Dzis mialam pierwsze spotkanie z wc. I to w dodatku szpitalnym [emoji23] miny ludzi stojacych na korytarzu gdy wreszcie wyszlam z lazienki, bezcenna [emoji23][emoji23]
O Kochana, zaszalałaś ja miałam 21 dpt betę "tylko" 16628. :p

reklama
Doktor kazał mi się umówić na badania prenatalne mówił coś o Pappa, i mam to zrobić w.10-12 tygodniu. Wie ktoś może czy robi.się to na NFZ czy tylko prywatnie? A jeśli prywatnie to na ile się przygotować?
po 35 roku życia na nfz, chyba, że ma się inne wskazania - prywatnie test z krwi i usg razem 400-600zł

dokladnie Iskra wlasnie tez tak pomyslalam! Moze nie moga sobie pozwolic zeby im tam dziewczyny po 3/4 godziny siedzialy na tej sali bo by im krzeselek zabraklo:-D. Jak mnie to podawali dzien przed ostatnim transferem to 1.45min to lecialo wiec pewnie dzialanie te bylo nieoptymalne. A jeszcze sie Pani polozna cieszyla, ze tak szybko schodzi I mowila, ze mam chlomne zyly,masakra:szok: a jedna laska ktora przyszla przede mna narzekala, ze przyszla wczesniej a Ja skonczylam przed nia jakby to wyscigi byly :szok::-D
Ja raz siedzialam.z tyn na korytarzu. To nie jest prawda ze jesli to sie szybciej wchlania to ona szybciej schodzi czy cos w tym.stylu co one gadaja. Jest tam jedna polożna czy pielegniarka za ktora nie przepadalam i raz jak mi podpiela to zszedl mi w 40 minut. Jacw szoku bo slyszalam ze ma isc kolo 2 gidzin a co ja sie tam znam. A to g...prawda. ona mi ja za szybko puscila. Jak jezdzilam.na podanie na opieke nocna to sobie to sama regulowalam jak ma isc bo panie mnie juz tam znaly:)

Doktor kazał mi się umówić na badania prenatalne mówił coś o Pappa, i mam to zrobić w.10-12 tygodniu. Wie ktoś może czy robi.się to na NFZ czy tylko prywatnie? A jeśli prywatnie to na ile się przygotować?
Jesli masz skierowanie to bedziesz to miala w cenie tj. Usg plus ten test pappa. Jesli nie masz skierowania i masz mniej niz 35 lat to jakieś 350 zl musisz liczyc za badanie z testem

reklama
Do góry