reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Doktor kazał mi się umówić na badania prenatalne mówił coś o Pappa, i mam to zrobić w.10-12 tygodniu. Wie ktoś może czy robi.się to na NFZ czy tylko prywatnie? A jeśli prywatnie to na ile się przygotować?

Przy bardzo dużej reakcji uczuleniowej zyrtec można brać, ja teraz biorę. Może spróbuj pół tabletki? I smaruję swoje uczulenie sudocremem taki nowy jest, przeciw swiądowy. Zapytaj w aptece ;-)
Lekarka mi powiedziała że można też mascia hydrocortizonum 0.5% nie wnika w łożysko itp. Shit Na nogach też mam to uczulenie ...Na szczęście nie całych

dokladnie Iskra wlasnie tez tak pomyslalam! Moze nie moga sobie pozwolic zeby im tam dziewczyny po 3/4 godziny siedzialy na tej sali bo by im krzeselek zabraklo:-D. Jak mnie to podawali dzien przed ostatnim transferem to 1.45min to lecialo wiec pewnie dzialanie te bylo nieoptymalne. A jeszcze sie Pani polozna cieszyla, ze tak szybko schodzi I mowila, ze mam chlomne zyly,masakra:szok: a jedna laska ktora przyszla przede mna narzekala, ze przyszla wczesniej a Ja skonczylam przed nia jakby to wyscigi byly :szok::-D
Jeessu mi to kapalo 4,5h. Myslalam ze jajco zniose i sama sobie juz podkrecalam, zeby szybciej lecialo - mialam podpiete takie pokretlo ze mozna bylo precyzyjnie ustawiac z jaka predkoscia ma to leciec, ale pod koniec chociaz mialam ustawione na full to i tak ledwo kapalo

@Iskra_82 - dzięki - no probiotyk mam Trilac , Pan w aptece mówił , ze choć na opakowaniu jest napisane
" 1 tabletka" dziennie - mam brać z porcją antybiotyków i rano i wieczorem. No to trza zwalić lodówkę jogurtami naturalnymi i zakupić aloes do picia. Miłego Dzionka
Kup sobie jeszcze jakis dowcipny. Ja w siebie pakuje od gory i od dolu:) ale na szczescie wczoraj juz skonczylam antybiotyk, wiec teraz ten pro jeszcze kilka dni pobiore, zeby znowu grzybobrania nie bylo

Doktor kazał mi się umówić na badania prenatalne mówił coś o Pappa, i mam to zrobić w.10-12 tygodniu. Wie ktoś może czy robi.się to na NFZ czy tylko prywatnie? A jeśli prywatnie to na ile się przygotować?
Niektorzy lekarze wystawiaja skierowanie na badanie papa w ramach nfz nawet jak nie masz odpowiedniego wieku. Wpisuja jako wskazanie ciaza po ivf ja tak wlasnie dostalam skierowanie na darmowe badania. A jesli prywatnie to koszt chyba ok 400zl

Może trwać kilka dni i pojawić się też za miesiąc. Ale za każdym razem mam się zgłaszać żeby się upewnić czy nic złego się nie dzieje. To co przeżyłam to nie da się opisać slowami, byłam pewna że to już koniec ...

Jejku co musiałaś przeżyć [emoji8] takie anomalia ale nie raz czytałam ze można mieć okres w ciąży ale jednak to niewyobrażalne, 3 maj się i niech maluszki zdrowo się tam chowają i wykopią ten okres raz na zawsze !

reklama
Beta chyba uslyszala, ze sie ostatnio martwilam o jej przyrost, bo dzis mnie pozytywnie zaskoczyla:
21dpt i beta 23621,
18dpt bylo 6396 [emoji4]
Juz sie nie bede wiecej kluc, czekam na srodowe usg, zobaczymy co tam slychac u malucha [emoji4]
Btw. Dzis mialam pierwsze spotkanie z wc. I to w dodatku szpitalnym [emoji23] miny ludzi stojacych na korytarzu gdy wreszcie wyszlam z lazienki, bezcenna [emoji23][emoji23]

Do góry