reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ja dondocenta z kompletem badań pojechałam z ciechocinka I kazał dorobicntylko to z karteczki. Dzieki Bogu przez potwierdzenie mam refundacje na heparyne...
No wlasnie kiedy heparyna jest refundowana? Pytam poniewaz na podstawie recepty z kliniki placilam zawsze 100%, natomiast jak bylam u mojego gin na usg, to dostalam recepte z refundacja i za 10 zastrzykow Neoparinu M zaplacil 3.20zl. Obydwu lekarzom pokazywalam te same wyniki z badan trombofilii, pai 1 homo i mthfr obydwie w wersji hetero. Myslalam ze to tylko dobra wola mojego ginekologa, albo ze w prywatnej klinice nie moga wystawiac recept na refundacje. A tu mowicie ze jest jakas podstawa do refundacji?

reklama
Cześć Kobity...ja już nie mogę...
Biorę Eutyrox 12.5 ...
I chyba od tych tabsów mam jakąś deprechę-jak nigdy!!!!już rady nie daję-gęba czerwona jak u alkoholika....Głowa mi pęka...dzisiaj jeszcze przywaliłam autem w rampe-nic strasznego ale płakać mi się już chce że do dupy taka jestem....
I chyba pisze do mojej endokrynolog macie-czy to zwiększyć czasem nie trzeba...
Ktoś coś podpowie?
Przepraszam za żale...
Miłego dzionka.
Na poczatku przyjmowania moze byc takie rozbicie. A mozliwe ze tobie poprostu nie sluzy eutyrox i powinnas go zmienic na letrox

Ogólnie u nas wszystko ładnie, szyjka 1,5cm zamknięta, mała niziutko główka i po zamierzeniu wyszło , że brzuszek ma taki okraglutki [emoji173] na usg ruchliwa i nie Lubi się badać :D
2600 jak narazie zobaczymy jak urośnie :laugh2: :)
Super [emoji4] a na kiedy masz termin? To chyba tuz tuz? [emoji4]

No wlasnie kiedy heparyna jest refundowana? Pytam poniewaz na podstawie recepty z kliniki placilam zawsze 100%, natomiast jak bylam u mojego gin na usg, to dostalam recepte z refundacja i za 10 zastrzykow Neoparinu M zaplacil 3.20zl. Obydwu lekarzom pokazywalam te same wyniki z badan trombofilii, pai 1 homo i mthfr obydwie w wersji hetero. Myslalam ze to tylko dobra wola mojego ginekologa, albo ze w prywatnej klinice nie moga wystawiac recept na refundacje. A tu mowicie ze jest jakas podstawa do refundacji?
Niepowodzenia poloznicze sa podstawa do refundacji. Teoretycznie po 3 poronieniach i po potwierdzonej ciazy, czyli po becie. W praktyce ja po 1cb i po 1poronieniu dostalam z refundacja juz przed trzecim transferem, a przed czwartym inny dr powiedzial, ze z R dopiero da po pozytywnej becie bo inaczej nie moze. Wiec to zalezy od lekarza i humoru niestety.

Mutacje na trombofilie nie sa podstawa do refundacji ale bardzo wielu lekarzy tak jak twoj gin wpisuje profilaktyke przeciwzakrzepowa jakby ktos chcial go skontrolowac i to juz jest wskazanie do refundacji

No tak logicznie mowisz... rzeczywiscie czesto ten pecherzyk ma taka jasna otoczke na zdjeciach ktora ledwo widac. Ale dziwne ze mojego nawet nie mierzyl... No bo co innego to moze byc? Zarodek na pewno nie.
Musi być pęcherzyk żółtkowy, jak by na jego największy wymiar wziął wyostrzył, to powinien być taki okrągły jasny, czarny w środku. U mnie też na pierwszej wizycie go nie mierzył, tylko napisał, że jest widoczny.

Dziewczyny prosze o pomoc jakie amh musi byc do refundacji in vitro. Moje jest tak niskie, ze szkoda nawet wspominac. Amimo tego Lewy twierdzi, ze mam szanse. I 2 pytanie czy gynoflor mogl wplynac na obnizenie amh? Inne fsh dhea itd w normie
Z tego co pamiętam to amh 0.7 albo drugi parametr fsh ale tu nie pamiętam

Jak byłam w środę na tej mojej wizycie gdzie chciałam wywołać okres a okazała się ciąża to ginekolog oppwiadała mi że wczoraj miała pacjętkę z amh 0.2 i w ciąży bliźniaczej.mieciu tak naprawdę dopiero po usg czyli pęcherzyki antralne, fsh i amh może dobry lekarz określić sens prób. Jak ci dawał 20 procent to według mnie dużo.

reklama
Do góry