reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Kochana ja przed 4 stymulacja mialam rozmowe z gin prowadzacym. Majac na uwadze doswiadczenia z trzech procedur we wczesniejszych dwoch klinikach proponowal nam adopcje zarodka lub komórki jajowej bo zarodki byly bardzo zlej jakosci, z duza fragmentacja, te co zostały to do blastek.nie dotrwaly. Ja sie nie zgodzilam i chcialam spróbować jeszcze raz. Z suplementow doktor polecil mi ta fortinee ale pewno dlatego ze to byl.lek opracowany albo przez nich albo dla nich. Kupilam caly zestaw tj rodzaje tabletek, śluz ze slimaka i herbatke z siana jak to dziewczyny opisywaly i uwierz mi ze przezylam 2 ogromne szoki i w sumie nie tylko ja bo gin tez i tak samo.embriolodzy. pobrali mi 30 oocytow -to byl moj drugi krotki protokol (1 on vitro krotki protokol i 15 oocytow, 2 i 3 in vitro dlugi protokol i tylko 3 oocyty wiec wiedzialam ze dlugi nie jest dla mnie). Czesc z tego zamrozilismy choc drugi raz juz bym sie na to nie decydowala. A drugi szok przezylam jak.sie dowiedzialam ze moje zarodki w 3 dobie sa idealne, bez fragmentacji i osmiokomorkowe. Wszystkie mrozilam bo balam.sie trzymac do blastki. Mialam 3 transfery i sie nie udalo z tym.ze doszla u mnie immunologia. 5 procedura, tu juz mniej oocytow dojrzalych bo zależało mi na swiezym transferze. Pierwszy szczesliwy rośnie w brzuszku i jeszcze czekaja na nas zarodeczki w tym piekne blastki. Suma sumarum taka ze nie wiem czy pomogly te suplementy(przed 5 procedura tez bralam), czy swietne labolatorium ale mialam.taka sama rozmowę z doktorem jak Ty(4 i 5 procedura oczywiscie byla w innej klinice, slynnym tu ciechocinku, wczesniejsze macierzyństwo i.provita)
Mówisz o klinię w Katowicach? Jak długi bralas te ferti? 2-3 miesiące dadzą jakieś efekty?

reklama
Ja mysle, ze sluzy nie zadzkodza, a moga pomoc. To tego duuuuzo antyoksydantow, mozesz tez zapodac mleczko pszczele. Nie poddawaj sie, w koncu trafisz na dobra komoreczke. A moze by tak zmienic klinike na taka co ma dobre labo? Gdzie sie leczysz? Pewnie pisalas, ale skleroza nie boli tylko postepuje:p
Invim wro. Nie wiem czy maja zle labo. Ciezko mi to określić. Dziewczyna się tutaj udaje w tej klinice.

Kochana, ja wlasnie przyjmuje dozylnie drugie snidanie z intralipidu. Mam wymieszany w wielkiej butli 0,5l. Pani mowila, ze oni z reguly podaj nierozzcienczony ale jesli sa jakies inne zalecenia w dokumentach to rozcienczaja. Pokazalam kartke od Pasikonika i nie bylo zadnego problemu. TRZEBA ta sol dokupic, niech nie slucha tylko bierze;)
Dzieki wielkie Dzoasia, tak tez jej powiedzialam, zeby ta sol brala i krotko z pania koordynator przez telefon rozmawialam bo one wszystkie w tej aptece byly ;) i jej powiedzialam, ze na wsszelki wypadek to kupie i wysle i w miedzyczasie jeszcze skonsultuje z Pasikonikiem. Dzieki, ze mnie utwierdzilas w tym bo juz zglupialam, bo parli w zaparte, ze te 100ml to juz jest odpowienia dawka rozcienczona w soli. W ciechociknu masz robiony ten intralipid? To ja tez wezme ze soba kartke od Pasikonika bo mam tez miec w dzien transferu wiec nie chce sie stresowac i sie wyklucac z nimi o ta sol ;)

Dziewczyny moja siostrzenica dzis odbierala intralipid w aptece w ciechocinku zeby mi wyslac do UK i Pani koordynator, ktora jej przekazywala recpete i poszla z nia do tej apteki dalej powtarzala,ze nie trzeba tej soli fizjologicznej i ze dr M powiedzial, zer intralipid juz jest zmieszany z sola i to wystarczy tylko podac i pani w aptece tez powiedziala ze sie nie spotkala z mieszaniem. Zaznaczam, ze jest to buteleczka 100ml wiec albo tej soli byloby tam jak na lekarstwo, juz zglupialam, napisze jeszzcze raz dzis do Pasnika, powiedzialam siostrzenicy zeby mi wyslala zdjecie skladu tego intralipidu i bedziemy dzialac. Co wy o tym myslicie?
To powiedz pani koordynator ze sie ne zna i ze dzis @dżoasia miala prawidlowo podawany lek wymieszany.z sola. Kochana intralipid wyglada tak, jest to buteleczka 100ml i ne jest on w żadnej soli rozcienczony. Sol musisz miec osobno

Załączniki

• 201807061224311000.jpg
    201807061224311000.jpg
    311,9 KB · Wyświetleń: 68
Dzieki wielkie Dzoasia, tak tez jej powiedzialam, zeby ta sol brala i krotko z pania koordynator przez telefon rozmawialam bo one wszystkie w tej aptece byly ;) i jej powiedzialam, ze na wsszelki wypadek to kupie i wysle i w miedzyczasie jeszcze skonsultuje z Pasikonikiem. Dzieki, ze mnie utwierdzilas w tym bo juz zglupialam, bo parli w zaparte, ze te 100ml to juz jest odpowienia dawka rozcienczona w soli. W ciechociknu masz robiony ten intralipid? To ja tez wezme ze soba kartke od Pasikonika bo mam tez miec w dzien transferu wiec nie chce sie stresowac i sie wyklucac z nimi o ta sol ;)
Tak, w ciechocinku ;) ja na wszelki wypadek nawet wzielam swoja sol, ale nie bylo problemu ;) chyba ze zalezy kto akurat jest na zmianie, ale wtedy trzeba sie upierac przy swoich zaleceniach i juz. A o rozcienczenie intra to moze im chodzilo o te 20%.

Mówisz o klinię w Katowicach? Jak długi bralas te ferti? 2-3 miesiące dadzą jakieś efekty?
A jakie macie AMH dziewczyny? Bo ja teraz z KD podchodze ale tak mysle ze jakby sie nie udalo z tych 4 zarodkow, ktore mamy to moze sprobuje na swoich raz przy tych suplementach. Ogolnie to o genetyke dziecka mi nie chodzi, z KD czy nie z KD dziecko bedzie moje, mam juz jedno z naturalnej ciazy wiec moze dlatego bardzij lajtowo podchodze do KD, chce rodzenstwo dla mojej coreczki :)., pierwsza i tak jest w 100% tata wiec dla mnie wazniejsze byly szanse powodzenia. Ale skoro mowice, ze takie dobre te suplementy to moze jak sie na KD nie uda to sprobuje bo jednak troche mniejszy koszt podchodzic na swoich :)

Hej Dziewczyny,
dzisiaj u mnie 25 dpt a zatem 6 tydzień 2 dzien ciąży. Jak to szybko leci. ;)
Od kilku dni mam ból w pachwinach, tak jakby zakwasy ale jednak inaczej i dzisiaj czuję pobolewanie w kręgosłupie i jakby ból korzonków. Co chwilę czuję, że coś ze mnie wypływa i z paniką w oczach sprawdzam majtki, ale na szczęście nic się nie dzieje. (Sorry za szczegóły)
Nad morzem pięknie. Dużo odpoczywam ale wieczorem i tak odpływam i muszę się budzić o 22 na tabsy. Ogólnie jest spoko i czekam z niecierpliwością na 13.07.

Życzę miłego dnia. [emoji8]

@sssurykatka bardzo mi przykro, że musisz przez to przechodzić. Mam nadzieję, że już wkrótce będziesz się cieszyła zdrową ciążą. [emoji8]

Tak, w ciechocinku ;) ja na wszelki wypadek nawet wzielam swoja sol, ale nie bylo problemu ;) chyba ze zalezy kto akurat jest na zmianie, ale wtedy trzeba sie upierac przy swoich zaleceniach i juz. A o rozcienczenie intra to moze im chodzilo o te 20%.
Tak masz racje pewnie o to 20% im chodzilo :) dzieki i smacznego 2 sniadanka intralipidowego ;)

reklama
To powiedz pani koordynator ze sie ne zna i ze dzis @dżoasia miala prawidlowo podawany lek wymieszany.z sola. Kochana intralipid wyglada tak, jest to buteleczka 100ml i ne jest on w żadnej soli rozcienczony. Sol musisz miec osobno
Dokladnie :) tez poprzestalam na swoim i kazalam siostrzenicy kupic sol a pani koordynator powiedzialam ze potwierdze z Pasikonikiem ale w zaleceniach czarno na bialym pisze rozcienczony w 400ml soli :)

Do góry