Jodzia
Fanka BB :)
Mówisz o klinię w Katowicach? Jak długi bralas te ferti? 2-3 miesiące dadzą jakieś efekty?Kochana ja przed 4 stymulacja mialam rozmowe z gin prowadzacym. Majac na uwadze doswiadczenia z trzech procedur we wczesniejszych dwoch klinikach proponowal nam adopcje zarodka lub komórki jajowej bo zarodki byly bardzo zlej jakosci, z duza fragmentacja, te co zostały to do blastek.nie dotrwaly. Ja sie nie zgodzilam i chcialam spróbować jeszcze raz. Z suplementow doktor polecil mi ta fortinee ale pewno dlatego ze to byl.lek opracowany albo przez nich albo dla nich. Kupilam caly zestaw tj rodzaje tabletek, śluz ze slimaka i herbatke z siana jak to dziewczyny opisywaly i uwierz mi ze przezylam 2 ogromne szoki i w sumie nie tylko ja bo gin tez i tak samo.embriolodzy. pobrali mi 30 oocytow -to byl moj drugi krotki protokol (1 on vitro krotki protokol i 15 oocytow, 2 i 3 in vitro dlugi protokol i tylko 3 oocyty wiec wiedzialam ze dlugi nie jest dla mnie). Czesc z tego zamrozilismy choc drugi raz juz bym sie na to nie decydowala. A drugi szok przezylam jak.sie dowiedzialam ze moje zarodki w 3 dobie sa idealne, bez fragmentacji i osmiokomorkowe. Wszystkie mrozilam bo balam.sie trzymac do blastki. Mialam 3 transfery i sie nie udalo z tym.ze doszla u mnie immunologia. 5 procedura, tu juz mniej oocytow dojrzalych bo zależało mi na swiezym transferze. Pierwszy szczesliwy rośnie w brzuszku i jeszcze czekaja na nas zarodeczki w tym piekne blastki. Suma sumarum taka ze nie wiem czy pomogly te suplementy(przed 5 procedura tez bralam), czy swietne labolatorium ale mialam.taka sama rozmowę z doktorem jak Ty(4 i 5 procedura oczywiscie byla w innej klinice, slynnym tu ciechocinku, wczesniejsze macierzyństwo i.provita)