reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny moja siostrzenica dzis odbierala intralipid w aptece w ciechocinku zeby mi wyslac do UK i Pani koordynator, ktora jej przekazywala recpete i poszla z nia do tej apteki dalej powtarzala,ze nie trzeba tej soli fizjologicznej i ze dr M powiedzial, zer intralipid juz jest zmieszany z sola i to wystarczy tylko podac i pani w aptece tez powiedziala ze sie nie spotkala z mieszaniem. Zaznaczam, ze jest to buteleczka 100ml wiec albo tej soli byloby tam jak na lekarstwo, juz zglupialam, napisze jeszzcze raz dzis do Pasnika, powiedzialam siostrzenicy zeby mi wyslala zdjecie skladu tego intralipidu i bedziemy dzialac. Co wy o tym myslicie?

Ja już przepłakałam swoje. Teraz skupiam się na zdrowieniu, urlopie i planie do dalszej walki :) Będę mamą, choćbym miała to dziecko sobie z księżyca ściągnąć.

Tak trzymaj kochana!! Niesamowite jak my staraczki potrafimy sie szybko zregenerowac, no ja nie znam drugiej tak silnej grupy kobiet [emoji123] Badz dzielna i juz niedlugo za momencik bedziesz mama zobaczysz, obejdzie sie bez podrozy na ksiezyc ;) A teraz wypoczywaj :*

Jestem załamana. Byliśmy po konsultacji po nieudanym invitro. Okazało się ze komórki były słabe dlatego żadna nie dotrwal do 5 doby. Zaplodnily się wszystkie ale potem z dzielenie był problem albo za szybko albo za wolno.
Lekarz powiedział ze jeszcze raz możemy spróbować a potem to już nie poleca invitro na moich komórkach. Zlecil dodatkowe badanie genetyczne dla wyjaśnienia przyczyny. Mąż ok.
Czy ktoras z was miała podobna sytuacje a mimo to udało się na swoich komórkach?
Biore q10 100 mg i dhea 50mg. Witaminy. Kupiłam teraz Maca. Zastanawiam się nad tym sluzem slimaka? Ci jeszcze mogę zrobić? Poradźcie. Proszę. Dajcie mi jakąś nadzieje ze się jednak uda.
Ja mysle, ze sluzy nie zadzkodza, a moga pomoc. To tego duuuuzo antyoksydantow, mozesz tez zapodac mleczko pszczele. Nie poddawaj sie, w koncu trafisz na dobra komoreczke. A moze by tak zmienic klinike na taka co ma dobre labo? Gdzie sie leczysz? Pewnie pisalas, ale skleroza nie boli tylko postepuje:p

Dziewczyny nie rozumiem Waszych dylematów "czy dany lekarz/klinika biorą pod uwagę zalecenia innego lekarza?". Owszem klinika może podważyć zalecenia GINEKOLOGA spoza kliniki, ale jak gin może podważyć zalecenia lekarza innej specjalizacji lub w ogóle nie brać ich pod uwagę. To są odrębne jednostki chorobowe. I żaden lekarz nie ma prawa zmusić do wizyty u konkretnego lekarza. On może zalecić specjalistę, ale wybór nazwiska należy tylko do Was.
Dlatego zmienilam klinike;)

Cześć Kobity...ja już nie mogę...
Biorę Eutyrox 12.5 ...
I chyba od tych tabsów mam jakąś deprechę-jak nigdy!!!!już rady nie daję-gęba czerwona jak u alkoholika....Głowa mi pęka...dzisiaj jeszcze przywaliłam autem w rampe-nic strasznego ale płakać mi się już chce że do dupy taka jestem....
I chyba pisze do mojej endokrynolog macie-czy to zwiększyć czasem nie trzeba...
Ktoś coś podpowie?
Przepraszam za żale...
Miłego dzionka.

Dziewczyny moja siostrzenica dzis odbierala intralipid w aptece w ciechocinku zeby mi wyslac do UK i Pani koordynator, ktora jej przekazywala recpete i poszla z nia do tej apteki dalej powtarzala,ze nie trzeba tej soli fizjologicznej i ze dr M powiedzial, zer intralipid juz jest zmieszany z sola i to wystarczy tylko podac i pani w aptece tez powiedziala ze sie nie spotkala z mieszaniem. Zaznaczam, ze jest to buteleczka 100ml wiec albo tej soli byloby tam jak na lekarstwo, juz zglupialam, napisze jeszzcze raz dzis do Pasnika, powiedzialam siostrzenicy zeby mi wyslala zdjecie skladu tego intralipidu i bedziemy dzialac. Co wy o tym myslicie?
Kochana, ja wlasnie przyjmuje dozylnie drugie snidanie z intralipidu. Mam wymieszany w wielkiej butli 0,5l. Pani mowila, ze oni z reguly podaj nierozzcienczony ale jesli sa jakies inne zalecenia w dokumentach to rozcienczaja. Pokazalam kartke od Pasikonika i nie bylo zadnego problemu. TRZEBA ta sol dokupic, niech nie slucha tylko bierze;)

Jestem załamana. Byliśmy po konsultacji po nieudanym invitro. Okazało się ze komórki były słabe dlatego żadna nie dotrwal do 5 doby. Zaplodnily się wszystkie ale potem z dzielenie był problem albo za szybko albo za wolno.
Lekarz powiedział ze jeszcze raz możemy spróbować a potem to już nie poleca invitro na moich komórkach. Zlecil dodatkowe badanie genetyczne dla wyjaśnienia przyczyny. Mąż ok.
Czy ktoras z was miała podobna sytuacje a mimo to udało się na swoich komórkach?
Biore q10 100 mg i dhea 50mg. Witaminy. Kupiłam teraz Maca. Zastanawiam się nad tym sluzem slimaka? Ci jeszcze mogę zrobić? Poradźcie. Proszę. Dajcie mi jakąś nadzieje ze się jednak uda.
Kochana ja przed 4 stymulacja mialam rozmowe z gin prowadzacym. Majac na uwadze doswiadczenia z trzech procedur we wczesniejszych dwoch klinikach proponowal nam adopcje zarodka lub komórki jajowej bo zarodki byly bardzo zlej jakosci, z duza fragmentacja, te co zostały to do blastek.nie dotrwaly. Ja sie nie zgodzilam i chcialam spróbować jeszcze raz. Z suplementow doktor polecil mi ta fortinee ale pewno dlatego ze to byl.lek opracowany albo przez nich albo dla nich. Kupilam caly zestaw tj rodzaje tabletek, śluz ze slimaka i herbatke z siana jak to dziewczyny opisywaly i uwierz mi ze przezylam 2 ogromne szoki i w sumie nie tylko ja bo gin tez i tak samo.embriolodzy. pobrali mi 30 oocytow -to byl moj drugi krotki protokol (1 on vitro krotki protokol i 15 oocytow, 2 i 3 in vitro dlugi protokol i tylko 3 oocyty wiec wiedzialam ze dlugi nie jest dla mnie). Czesc z tego zamrozilismy choc drugi raz juz bym sie na to nie decydowala. A drugi szok przezylam jak.sie dowiedzialam ze moje zarodki w 3 dobie sa idealne, bez fragmentacji i osmiokomorkowe. Wszystkie mrozilam bo balam.sie trzymac do blastki. Mialam 3 transfery i sie nie udalo z tym.ze doszla u mnie immunologia. 5 procedura, tu juz mniej oocytow dojrzalych bo zależało mi na swiezym transferze. Pierwszy szczesliwy rośnie w brzuszku i jeszcze czekaja na nas zarodeczki w tym piekne blastki. Suma sumarum taka ze nie wiem czy pomogly te suplementy(przed 5 procedura tez bralam), czy swietne labolatorium ale mialam.taka sama rozmowę z doktorem jak Ty(4 i 5 procedura oczywiscie byla w innej klinice, slynnym tu ciechocinku, wczesniejsze macierzyństwo i.provita)

Dziewczyny nie rozumiem Waszych dylematów "czy dany lekarz/klinika biorą pod uwagę zalecenia innego lekarza?". Owszem klinika może podważyć zalecenia GINEKOLOGA spoza kliniki, ale jak gin może podważyć zalecenia lekarza innej specjalizacji lub w ogóle nie brać ich pod uwagę. To są odrębne jednostki chorobowe. I żaden lekarz nie ma prawa zmusić do wizyty u konkretnego lekarza. On może zalecić specjalistę, ale wybór nazwiska należy tylko do Was.
Kochana bardzo madrze sie wypowiadasz w tej ciąży:) służy Ci❤

reklama
Cześć Kobity...ja już nie mogę...
Biorę Eutyrox 12.5 ...
I chyba od tych tabsów mam jakąś deprechę-jak nigdy!!!!już rady nie daję-gęba czerwona jak u alkoholika....Głowa mi pęka...dzisiaj jeszcze przywaliłam autem w rampe-nic strasznego ale płakać mi się już chce że do dupy taka jestem....
I chyba pisze do mojej endokrynolog macie-czy to zwiększyć czasem nie trzeba...
Ktoś coś podpowie?
Przepraszam za żale...
Miłego dzionka.
Murawka a @ ci sie nie spoznia czasem?:D
Moze skocz to tsh powtorzyc?
Powiem ci, ze jak ja sie w zimie tak ujowo czulam to mi wyszla homocysteina podwyzszona w kosmos. A po euthyroxie nic mi nie bylo

Do góry