reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczynki może za chwilę zrobi się sentymentalnie i łzawo ale mam to w nosie że to forum jest ogólno dostępne. Codziennie przez rok czytałam wasze historie i płakałam razem z wami, cieszyłam się kiedy beta była pozytywna i drżałam czy urośnie. Mam 39 lat za sobą nieudane in vitro w parens krk ( brak zarodków), we wrześniu kolejny nieudany transfer w Novum. O to wszystko jestem pogniewana na Boga, bo do dziś nie rozumiałam czemu na mnie trafiło...Wczoraj zadzwoniłam rozstrzęsiona do Novum że menopauza mnie dopadła i że nawet crio planowane w tym miesiącu nie wyjdzie a mnie już brak sił i pomysłów co jeszcze zażyć co sobie wstrzyknąć by choć mieć cień szansy na drugie dziecko. I taka zrezygnowana udałam się po leki na wywołanie okresu do ginekologa, ustaliłyśmy co i jak mam zażywać i pani doktor zaprosiła mnie na usg. Wyobraźcie sobie....5 tydzień piękny pęcherzyk jesssu jestem w ciąży. Tak poprostu.
Hahaha super!!!! Gratuluję!!!!!

Hej. Jestem tu nowa od paru dni. Czytam Wasze wypowiedzi i postanowiłam napisac i zapytać Was o zdanie. Chociaż wiem, że każdy przypadek jest inny. Jestem po transferze 10 dni, biorę progesteron w żelu dopochwowe i tabletki 2 rano i 1 wieczorem (progynova). Czuje się dziwnie, jakbym miała dostać okresu, 2 - 3 razy miałam tez dziwny ucisk (mdłości) w żołądku. W piatek mam mieć robiona betę. Jak Wy czulyscie się po transferze do momentu testu?
Hej. Ja też kilka dni po transferze czułam się bardzo okresowo i już byłam pewna że się nie udało. Ogólnie miałam obolały brzuch po punkcji ale to normalne. Nie przejmuj się na zapas. A ilu dniowy zarodek miałaś podany?:-*

Mąż razem ze mną wczoraj przeżywał tą menopauzę, za nic nie chciał mnie zostawić i wyglądał na pogodzonego,że nie będzie ojcem. Dziś zrobił wielkie oczy i pyta jak to możliwe jak ja mam menopauzę:rolleyes: innym słowem w szoku jest;)nie wiem dziewczynki jaki bedzie dalszy ciąg tej historii ale wiem jedno szukajcie przyczyny. Gdyby ktoś z lekarzy na początku zasugerował że plamienia po okresie to może być polip i on utrudnia nie musiałaby
czołgać się przez te procedury. Lewy z Novum pod koniec stymulacji od razu namierzył polipa, w marcu miałam histeroskppie i dr Doniec go wyciął. Jestem szczęśliwa spełniło się moje największe marzenie, którego bałam się nawet wymówić głośno- zaszłam naturalnie w ciążę. Tak poprostu.
Super! Gratulacje! Aż się popłakałam. ❤❤❤❤❤❤

Dziękuje wam wszystkim, mam nadzieję że to co mnie spotkało a w co nie wierzyłam że jest możliwe spotka każdą z was. Jeżeli pozwolicie to zostaje na tym forum bo chcę za wami zgasić światło. Dzięki in vitro mam piękną mądrą córeczkę a teraz jak dobrze pójdzie dostane prezent od losu za darmo;) przywędrowałam na to forum za berthą i nigdzie w wirtualnym świecie nie spotkałam się z takà życzliwością i empatią. A tak na marginesie jeżeli mnie Bertha czytasz to jestem dowodem na to że porażka w parensie i novum o niczym nie świadczy.czasami ważne jest żeby mieć koło siebie tą drugą połówkę genów. Nasze wędrówki po klinikach były podobne i mam nadzieję, że i u ciebie natura zwycięży. Ło matko ale dzień.:rofl2:

ŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAŁŁŁŁŁŁŁŁ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
JUUUUHHHHHHHHUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU!!!!!!!!!
O BOŻEEEEEEEEEEEE!!!!!!!! Ale czad!!!!!!!!! Normalnie szczęka mi opadła :D
I ktoś tu mówił, że na pewno ciąży brak :D [emoji14]
MARGITTTT!!!!!! Moje gratulacje!!!!!!!!!
Czekalam az dobrniesz do tego momentu dzisiejszych wydarzen na forum [emoji14]

reklama
Do góry