Aha. Bo dzis dzwoniłam do novum z pytaniem ile czasu trzeba czekać przed wizyta na wynik bHCG to pani była zdziwiona ze 23 a nie 25dpt mam Wizyte i odniosłam wrażenie ze koniecznie musi być 25tego dnia taka wizytaNie nie. To po prostu masz dwa dni wczesniej [emoji4]
reklama
Sol
Fanka BB :)
Ok. Dzięki wielkie. To 1000zl pójdzie do kosza...Sol ja bym nie ryzykowala nawet odrobine przeterminowanych lekow brac. Moja najlepsza przyjaciolka jest farmaceutka i zawsze mi zwracala uwage na to. A czemu musicie odpuscic lipiec?
Nie damy rady zgrać lotów, urlopu z pracą. Mój mąż ma delegacje na prawie 10 dni i ciężko będzie wszystko pogodzić
Jakoś wytrzymam do Sierpnia, będę się delektować Waszymi sukcesami!
walczaca o szczescie
No nie. Alkohol to zupełnie co innego i jego nie można.No wieeem... tak naprawde wszystko mozna, i lampka wina chyba by sie nic nie stalo Ale ja juz wole te 9 miesiecy wytrzymac Najgorzej bedzie na Swieta [emoji14]
Sol
No w sumie masz rację tylko ze ja mam je wszystkie w UK więc do Polski się nie opłaca wysyłać bo to musialobyc w chłodni chyba. No chyba że są tutaj dziewczyny z UK zainteresowane?Raczej nie ale jak juz masz i maja sie zmarnowac to moze tu sie znajdzie ktos potrzebujacy. Lepiej sprzedac za polowe ceny niz wyrzucic
Sol
Jeju kochana. Przykro mi strasznie, tyle przeszłas. Szkoda... ale tak jak mówisz głowa do góry i walczymy dalej. Będzie dobrze!Usg jeszcze nie miałam, ale beta spada. 2 dni temu 1368, dziś nieco ponad 1200.
No nic. Mam jeszcze 5 mrożaków, po które wrócę w sierpniu. Nie rozumiem tylko dlaczego tak się dzieje? Tyle ciąż biochemicznych/poronień bo nie wiem jak to nazwać? Przeciez ze mną miało być wszystko ok...
Pisze się z Tobą na crio w sierpniu [emoji123]
chlopkers
Nie przejmuj sie tym. Te panie w recepcji nie sa lekarzami, lecz jedynie znaja ich procedury. A w procedurach wewnetrznych maja ustalone, ze przy pozytywnej becie pacjentka powinna sie zglosic w 25dpt oraz w 35dpt. Dlatego moze sie Pani zdziwila, ze masz wyznaczony termin na 23dpt. Mi moj Dr prowadzacy powiedzial, ze powinnam sie pojawic w klinice miedzy 9 a 13 lipca, podczas gdy 11.07 to moj 25dpt [emoji4]Aha. Bo dzis dzwoniłam do novum z pytaniem ile czasu trzeba czekać przed wizyta na wynik bHCG to pani była zdziwiona ze 23 a nie 25dpt mam Wizyte i odniosłam wrażenie ze koniecznie musi być 25tego dnia taka wizyta
Ostatnia edycja:
chlopkers
No wlasnie w tym sęk. Ze o sledziach dywagujemy w kategoriach ewentualnych mozliwych bakterii (np listeria), ktore w swiezej sprawdzonej i przebadanej zywnosci nie wystepuja, ale w surowym miesie pojawic sie sporadycznie moga. Natomiast alkohol jest szkodliwy sam w sobie. A na plod dziala destrukcyjnie. Przyjaciolka studiowala na Pedagogicznej i pamietam jak przynosila obrazki dzieci z FAS rowniez normalnych niepatologicznych matek niepijacych, ktore np przez przypadek spozyly alko w czekoladce. PowaznieNo nie. Alkohol to zupełnie co innego i jego nie można.
dżoasia
Ja sie sama pytalam co mam zbadac i mowil ze nic bo mam duzo badan, ale zaczelam mowic z czym byl kakis tam problem i zlecil tsh i anty tpo, wymaz z kanalu szyjki i amhAsiu A tobie w Ciechocinku badał ktoś tarczyce? Ja jak bym sama nie zrobiła kiedyś to nikt...
Sol
O matko. Znowu ta klauzula. No masakra jakaś. Zawód muszą zmienić na kleryków może [emoji85]Dokładnie, miałam podobna sytuacje w Medicover plus powołał się na klauzulę sumienia ... jakby przy invitro coś miala...
reklama
gosia321
Hehe moj do mega szczuplych tez nie nalezy wiec jak powiedzial ze wczesniej cwiczylas przy poprzednich procedurach jak prowadzilas zajecia wiec mu powiedzialam spojrz w lustro i pobiegaj@gosia321 @chlopkers no ja mojemu tez mowilam ze to przez hormony, strerydy (i frytasy ) Ale z nim nie ma zmiluj. "To pocwicz" uslyszalam.
A co do Krakowa to ja nie uwazam zeby tu byla kultura na drodze, aczkolwiek wiem, ze w Warszawie jest gorzej. U nas przynajmniej ktos wlacza kierunkowskaz przed zmiana pasa, a nie po
Podziel się: