reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dzieki, rozumiem czyli musze sobie do tego intralilidu dokupic 400ml 0.9% soli fizjologicznej i to mi przed podaniem zmieszaja tak? A sol fizjologiczna bez recepty?
Zalezy w ktorej aptece. Wiem, to gupie ale ja mieszkam w malym miescie i w jednej kupie sol bez problemu a w drugiej potrzebowalam chyba nie recepte tylko zapotrzebiwanie na lek które musiał wystawic mi lekarz

reklama
Szczerze mówiąc nie wiem bo ja jedno i drugie miałam na recpecie wypisane, ale podejdź i zapytaj w jakiejkolwiek aptece. A w ogóle jak ty w ciechocinku to może tam normalnie podają rozcieńczony? Weźcie poratujcie jak któras się orientuje, bo ja w piątek jadę na pierwsze podanie :D w razie czego wezmę swoja sól i się będę upierać ;)
A sól sprzedają chyba w 0,5l butlach, można podać 100 w żyłę, domieszać intra i podawać dalej albo odlać seteczkę i dopiero dolać intra.
Wez sobie sol. Ja mialam tam 2razy wlew i dawali sam ibtralipid tylko w tedy nie wiedzialam ze to ma isc z sola. Nie musisz tego mieszac, mi docent powiedzial tak albo tak jak ja mialam czyli 250 ml soli, ibtralipid i znow 250 ml soli a sol kupisz tez o poj 250 ml bo sama ta bralam i chyba sa jeszcze 100

Tak, mam tak samo 100ml w 400ml i przez 3-4h
Dzieki :) to mi napisz jak w piatek ci
Wez sobie sol. Ja mialam tam 2razy wlew i dawali sam ibtralipid tylko w tedy nie wiedzialam ze to ma isc z sola. Nie musisz tego mieszac, mi docent powiedzial tak albo tak jak ja mialam czyli 250 ml soli, ibtralipid i znow 250 ml soli a sol kupisz tez o poj 250 ml bo sama ta bralam i chyba sa jeszcze 100
Ja to mialam raz w ciechocinku i nie przywiazywalam specjalnie uwagi co mi podaja ale tylko taka buteleczka byla, czyli w ciechocinku to zle podaja chyba...

reklama
Trochę? hihi no to super :D Leżcie, leżcie i odpoczywajcie, ostatnie dni wolności! Jeeeeeeej no ale zleciało, buuuu a ja dalej w d.pie:p
Oj zleciało nie wiadomo kiedy, to fakt. Po takim wysypie bet i zwolnienu brzucha to wybacz ale tyk razem poprostu nie ma szans abyś za chwilę to Ty nie leżała przy wc.
Kiedy start? Czytałam ostatnio delikatne rozczarowanie o dr. Już lepiej??

Do góry