reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

A ja znowu wracam do pytania o ten nieszczęsny medrol, jak długo schodziła Wam opuchlizna z twarzy? Jestem tydzień po odstawieniu i nic się nie zmieniło, postrach wsi :/
U mnie po encortonie długo schodziła aż wpadłam na pomysł że to może od chleba;) no i na diecie zeszło. Nie mart się serduszko samo zejdzie, tylko organizm musi wrócić na właściwe tory.

reklama
Dzieki Koniczyna, na pewno tak zrobie, poprosze zeby zbadali jeszcze w dniu transferu bo i tak na intralipid bede musiala w dzien trnaseru isc. Dzieki wielkie za wytljmaczenie odnosnie tego progesteronu, widzisz ja nie wiedzialam, ze mimo lekow moze nie rosnac jak ciazy nie ma. U mnie niby zaskoczylo ale beta zaczela spadac. Mysle, ze sam lutinus Moze tez nie dal rady I sluszalam, ze ten prolutez jest dobry. A to sie po daje w brzuch tak jak heparyne czyli mozna samemu czy jakos inaczej?
Prolutex samemu. To są ampułki a do nich trzeba dokupić strzykawki, długa igle do naciągnięcia i cienka do wstrzyknięcia. Kosztuje 140zl za 7 sztuk wiec trochę drogi (dziewczyny czasem i ponad 200 płaca ale to przegięcie. W mojej aptece jest właśnie taka cena od roku przynajmniej). A ostatnio dziewczYny stosują zamiennik z Czech mega tani - zapomniałam nazwy @gosia321 ci powie bo używa. Niby do wstrzykiwania domięśniowo ale znam dziewczyny co im lekarze normalnie w brzuch kazali zastrzyki z tego robić.

A jeśli idzie o Lutinus/Luteinę to zamiast niego polecam utrogestan. Dostaniesz go praktycznie wszędzie poza Polska na pewno Czechy, Litwa, Hiszpanią i Niemcy. Kosztuje 5euro za 30sztuk 100mg, jest super przyswajalny i bardzo wygodny - nie ma krzemionki, nie podrażnia, takie rozpuszczające się globulki. A w razie co jak krawienie np można go tez lykac. Wszyscy ginekolodzy w Polsce co rozmawiałam mówią ze jest świetny - i ci z Novum i Invimedu. I tani...

Sol no pewnie że cię pamiętam, ja tak samo już 9 miesięcy nie mogę podejść do crio bo zawsze coś wypadnie. Ale jak mówią in vitro to metoda dla wytrwałych, więc trzeba dalej pchać ten wózeczek. Witam dwie nowe dziewczynki na forum, fajnie że się odezwałyście aczkolwiek szkoda że musicie z nami tu urzędować.

Prolutex samemu. To są ampułki a do nich trzeba dokupić strzykawki, długa igle do naciągnięcia i cienka do wstrzyknięcia. Kosztuje 140zl za 7 sztuk wiec trochę drogi (dziewczyny czasem i ponad 200 płaca ale to przegięcie. W mojej aptece jest właśnie taka cena od roku przynajmniej). A ostatnio dziewczYny stosują zamiennik z Czech mega tani - zapomniałam nazwy @gosia321 ci powie bo używa. Niby do wstrzykiwania domięśniowo ale znam dziewczyny co im lekarze normalnie w brzuch kazali zastrzyki z tego robić.

A jeśli idzie o Lutinus/Luteinę to zamiast niego polecam utrogestan. Dostaniesz go praktycznie wszędzie poza Polska na pewno Czechy, Litwa, Hiszpanią i Niemcy. Kosztuje 5euro za 30sztuk 100mg, jest super przyswajalny i bardzo wygodny - nie ma krzemionki, nie podrażnia, takie rozpuszczające się globulki. A w razie co jak krawienie np można go tez lykac. Wszyscy ginekolodzy w Polsce co rozmawiałam mówią ze jest świetny - i ci z Novum i Invimedu. I tani...
Ten czeski zamiennik to Agolutin

Badania i parametry Wyniki Wartości referencyjne
Test IMK (MultiTest)
Limfocyty T % 67,0 % 60,0 — 82,0
Limfocyty B % 10,0 % 7,0 — 23,0
Limfocyty helper CD3+/CD4+ % 39,0 % 30,0 — 51,0
Limfocyty supresor CD3+/CD8+ % 25,0 % 19,0 — 39,0
Współczynnik (h/s) CD4/CD8 1,6 ratio 0,8 — 2,5
Komórki NK % (CD3-/CD16+56+) 22,0 % 7,0 — 24,0

Co sądzicie o takich wynikach?

Test IMK (MultiTest)
Współczynnik (h/s) CD4/CD8 1,6 ratio 0,8 — 2,5
Komórki NK % (CD3-/CD16+56+) 22, % 7,0 — 24,0

Nie martw się. Mnie też tak bolaly. A prawy to już w ogóle strasznie. Lekarz powiedział że to norma tylko ze ja byłam po punkcji na świeżaku to pewnie dlatego a Ty jesteś po crio czy po punkcji bo przepraszam ale nie pamiętam.
Tez po punkcji na swiezaku 3dniowym. No wlasnie mnie tez jeden bardziej boli niz drugi. Aha czyli nie ma co panikowac [emoji14]

Zrobilam sikanca na pamiatke a tu bladzioch wstretny :( Dzis 13dpt, beta dwa dni temu byla 226... Nie powinnambyla sie stresowac przed beta :(
20180628_082634.jpg

Załączniki

• 20180628_082634.jpg
    20180628_082634.jpg
    27,4 KB · Wyświetleń: 466
reklama
Test IMK (MultiTest)