reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Mi przepisala dr P-A jak.mialam.plamienia i mialam wizyte na cito. Potem na kolejnej wizycie u mojego ulubionego dr G tylko dyktowalam co ma mi wpisac na recepte:) troche sie krzywil ale strasznie nie protestowal. Twoj dr robil mi tylko transfer raz wiec nie wiem.jaki jest ale wrazenie robi bardzo.dobre a jeszcze jaj powiesz ze mieszkaszcw uk to moim zdaniem bez problemu Ci przepisze. Ja tam nigdy nie mialam problemu z lekami. Kiedys zle leki wyliczylam i zadzwonilam do pan do.Bielska bo to mam bliziutko, powiedzialam co mi sie konczy i recepta czekala na mnie
Dzieki wielkie :) Bede mu marudzic zeby to wypisal, bo wole sie obstawic lekami, progesterone chyba nigdy nie za wiele, szczegolnie, ze ostatnio mialam taki niziutki, mam przeczucie,ze to moglo zaszkodzic. Dr M jest spoko, mam do niego zaufanie, u niego jest krotko I na temat wiec mam nadzieje, ze jak nie od razu to chociaz da mi recepte na wszelki wypadek bo jak plamien dostane w UK to znowu bedzie kapa bo tu nikt niczego mi nie przepisze.

A masz juz wyniki ktore zlecil Pasnik czy dopiero czekasz ?
Bo moze nie koniexznie bedzie to immunosupresja. Moze intralipid i steryd a moze szczepienia
Jeszcze nie. Czekam na nie. Sam Pasikonik mówił o tabletkach na immunosupresje. No zobaczymy. Pod koniec wakacji się dowiem co i jak. Akurat pech chciał ze teraz mają remont. A z badań zlecil mi w sumie tylko cytokiny i test imk. Steryd prałat po transferze I nic.
A na co jest intralipid?

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, odnosnie tego prolutexu, czy w Ciechocinku :) lekarze przepisuja ten prolutex? Ja po pierwszym transferze w 12 dniu mialam max niski kolo 8 (ale bylam tylko na 3 x 2 lutinusa) i lekarz zalecil dodac duphaston, ale, ze mieszkam w UK to zanim to przyjechalo juz bylo po ptokach. Tym razem chce sie zabezpieczyc i poprosic go wlasnie o ten prolutex bo slyszalam, ze jest bardzo dobry, tylko mam nadzieje, ze mnie nie zbedzie i ciekawa jestem czy ktoras z was to miala w tej klinice (chodze do dr M)

Mi dr A-P dodała prolutex przy prog 7. Wcześniej brałam 3x2 utrogestanu i 3x2 dupka.

Dzieki wielkie :) Bede mu marudzic zeby to wypisal, bo wole sie obstawic lekami, progesterone chyba nigdy nie za wiele, szczegolnie, ze ostatnio mialam taki niziutki, mam przeczucie,ze to moglo zaszkodzic. Dr M jest spoko, mam do niego zaufanie, u niego jest krotko I na temat wiec mam nadzieje, ze jak nie od razu to chociaz da mi recepte na wszelki wypadek bo jak plamien dostane w UK to znowu bedzie kapa bo tu nikt niczego mi nie przepisze.
Na pewno Ci da a jak nie to.mozesz obczaic kiedy go nie ma i zadzwonic w ten dzien di kliniki z prosba o receptę na leki i ktos inny Ci da:) ja tak robilam z luteina. Mialam trochę z wczesniejszych transferow, leczylam sie u dr G ale i tak bylam obsrawiona bo mialam 3x2 lutinus i 3x1 duphaston, potem doszedl prolutex i zwiekszwnie duphastonu do 5 tabletek dziennie przez dr P-A a ja i tak gratisowo dawalam sobie jeszcze 3 luteiny i jak mi brakowalo to w Bielsku odbieralam recepte:)

Hej Laski, dzisiaj jakiś dramat, ciągle się czuję jakbym zeszła z karuzeli, do tego mam takiego zamuła i dziury w pamięci, że szok. Zwalam to na karb ciąży. [emoji6]
Z pozytywów to przyszły dzisiaj dwie pary pięknych adidasków, w których wygodnie przejdę ciążę. Jak szaleć, to szaleć. ;)

reklama
No i po wizycie leki zażywać jak teraz tylko estrofen zmniejszyło do 2x1 A reszta jak do tej pory nie robił iść bo za wcześnie. Nie chce mi tam dudrac.pierwsze iść 9 lipca. Mam odpoczywać dostałam l4 nie stresować się że może wystąpić np krwawienie nie pqnikowac I na pewno nie jechać na sor. Bo oni się tam nie znają wyburzenia mnie aparatura I duże prawd że poronie.

Do góry