reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

To bylo drugie poronienie pierwsza ciaza tez poronienie w 7 tyg.serduszka zawsze przestaja bic. Tez odwiedzilam Pasnika i mam cala liste wiec wierze ze teraz sie uda[emoji16] crio w polowie lipca. Ps.jedziemy na 1 wozku[emoji16]
Pasnik pomogl tylu osobom, nam tez musi sie teraz udac! Wyszlo ci cos konkretnego z immunologii? U mnie wyszlo kilka drobnych rzeczy po dosyc szerokiej diagnostyce, i dr Pasnik powiedzial, ze dziwi go ze sie nie udalo za pierwzym razem. Zlecil mi tez test LCT ktory wyszedl nieco podwyzszony ale dr Pasnik powiedzial, ze jest nie jest zly wiec wydaje mi sie,ze mnie obstawil lekami asekuracyjnie. A te wlewy z accofilu sa stosowane, zeby organism nie odrzucil zarodka?

reklama
Ha, ha...to nasze chłopy chyba są braćmi:D tylko mój nie chowa...on "odkłada na swoje miejsce":-D . Szkoda tylko, że potem nie pamięta gdzie to "swoje miejsce" jest :crazy:.
No a potem oczywiście afera, że czegoś nie zrobiłam (nosz k-wa jak miałam zrobić jak zapomniałam, jak miałam pamiętać jak mi z przed nosa sprzątnął:ninja2:). Ale schować po sobie kubka do zmywarki to już nie umie:oo2:
Oj taaak, to ja, to cała ja :) może ja tez chłop, sprawdze przy kolejnej aplikacji tego i owego :D

Ale kubki to ja wynoszę przynajmniej do zlewu (nie mam zmywarki) bo tez w oczy kują. No kurna.... zwyczajnie męczące jest znalezienie czegokolwiek jak tyle na wierzchu szpargałów a mi ciagle wszystko ginie...

Pasnik pomogl tylu osobom, nam tez musi sie teraz udac! Wyszlo ci cos konkretnego z immunologii? U mnie wyszlo kilka drobnych rzeczy po dosyc szerokiej diagnostyce, i dr Pasnik powiedzial, ze dziwi go ze sie nie udalo za pierwzym razem. Zlecil mi tez test LCT ktory wyszedl nieco podwyzszony ale dr Pasnik powiedzial, ze jest nie jest zly wiec wydaje mi sie,ze mnie obstawil lekami asekuracyjnie. A te wlewy z accofilu sa stosowane, zeby organism nie odrzucil zarodka?
Mi wyszlu wysokie komorki nk i cos tam jeszcze. Mam accofil i on chyba na to wlasnie do tego mam wlewy z intrapilidu i encorton.no musi sie ufac bo zwariuje w koncu[emoji16]

Mi wyszlu wysokie komorki nk i cos tam jeszcze. Mam accofil i on chyba na to wlasnie do tego mam wlewy z intrapilidu i encorton.no musi sie ufac bo zwariuje w koncu[emoji16]
Na pewno sie uda! Ja mam to samo od dr Pasnika: wlewy z intralipidu, accofil, encorton, no i do tego heparyna i akard.

Dziewczyny, moze ktoras z was ma jakies doswiadczenia z wlewami domacicznymi? Dzis dostalam zalecenia od dr Pasnika do transferu I mam miec wlew domaciczny z accofilu 5 dni przed transferem. MIala, ktoras z was to, czy to jest stosowane w immunosupresji bo gdzies czytalam, ze ludzie po przeszczepach stosuja ten lek? Jak w praktyce sie to wykonuje, czy to jest jak inseminacja, chyba nie jest to bolesne?
Miałam. Novum normalnie zrobiło, tyle ze wzięli za to chyba 270 zł czy coś takiego. Sam lek 70 zł za jedna ampulkostrzykawke. Normalnie cewnikiem wprowadzają, chwile leżysz na samolocie i do widzenia. Nic nie boli. Jak transfer. A potem 2 dni po miałam mieć zastrzyk to jak zwykle zapodalam w brzuch sobie ta druga ampulkostrzykawke.

reklama
Dziewczyny, moze ktoras z was ma jakies doswiadczenia z wlewami domacicznymi? Dzis dostalam zalecenia od dr Pasnika do transferu I mam miec wlew domaciczny z accofilu 5 dni przed transferem. MIala, ktoras z was to, czy to jest stosowane w immunosupresji bo gdzies czytalam, ze ludzie po przeszczepach stosuja ten lek? Jak w praktyce sie to wykonuje, czy to jest jak inseminacja, chyba nie jest to bolesne?
@dżoasia to miala z tego co kojarze

Do góry