reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Aaaaa, to chrzanić jakieś tam przekładanie wizyt! Najważniejsze miłości!!! Och!! Zazdrooo.... Nam tez by sie przydał w końcu jakis urlopik, a nie tylko ta kanapa i kanapa... A jak kilka dni wolnego to pierunem na wieś, bo rodzicom trzeba pomóc, a jak dwutygodniowy urlop to szaleję w łóżku po transferze:p Teraz choćby skały srały to nawet jak się nie uda to pierwszy tydzień września mam zarezerwowany na jakis urlop, może chociaz nad polskie morze posezonowo cos wyhaczymy :)

Asiu - ak będziecie nad morzem to KONIECZNIE zapraszam do nas do Polic!!!!:-)

A w Krakowie byliśmy tylko ok.1.5 godzinki..Ale we już jestem zakochana♡♡♡na pewno wrócę ♡♡♡

Tak -koniecznie choć parę dni-taki rilax jest potrzebny!!!

reklama
Kurciu wydaje mi się że chyba najważniejsze jest to ile masz na usg pecherzyków antralnych i do tego dobierają protokół. Myśle że ultra długi będzie raczej szedł w jakość niż ilość a ile poprzednio miałaś antralnych? 10 lat temu miałam długi i się udało teraz krótki i nie ale tu wchodzi czynnik wieku. Na usg tylko 6 pęcherzyków antralnych i mimo końakich dawek 300 i więcej jednostek to tylko 5 komórek. Trzymaj się i umawiamy się w sierpniu na świętowanie;)

Kurciu wydaje mi się że chyba najważniejsze jest to ile masz na usg pecherzyków antralnych i do tego dobierają protokół. Myśle że ultra długi będzie raczej szedł w jakość niż ilość a ile poprzednio miałaś antralnych? 10 lat temu miałam długi i się udało teraz krótki i nie ale tu wchodzi czynnik wieku. Na usg tylko 6 pęcherzyków antralnych i mimo końakich dawek 300 i więcej jednostek to tylko 5 komórek. Trzymaj się i umawiamy się w sierpniu na świętowanie;)
No wlasnie nie mam pojecia ile tych antralnych... powiedzial ze ten ultra dlugi jest lepszy przy endomendzie niz krotki. A ostatnio mialam dlugi to 6 dojrzalych komorek bylo.

A mogę zadać Ci dyskretne pytanie , ile przytyłaś ? Pytam się bo ja zaczynam z wagi mojej zdaniem dużej i myślę ile mogłabym przytyć aby nie przesadzić ;) narazie jestem 17tc i 2 kg na plusie . Tylko ze po rocznym leczeniu przybyło mnie 8 kg i nie zdarzyło zejść z wagi...

"Prawidłowe" przytycie w ciąży ponoć zależy od bmi przed ciążą. Ja miałam nadwagę (bmi ok 27) wiec zdrowo byłoby do 12 kg. Ani jednego pawia nie puściłam, więc nic nie zleciało, mimo to w 20 tc miałam +3. A potem były Święta (+2), wczasy (+3). Teraz mam takie ssanie że mi się ulewa z przejedzenia a ja dalej ładuję:baffled:. Jutro ważenie - strach się bać:ninja2:

reklama
Do góry