reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczynki juz po wszystkim :)

Dwa 3dniowe, b.dobrej jakosci zarodeczki juz sa ze mna :) A wlasciwie to prawie 4dniowe bo embrio powiedziala mi ze te oba bardzo szybko zaczely sie rozwijac i juz dzis maja po 8komorek i sa tymi marulami czy jak im tam [emoji14]

Zostalo jeszcze 5. Beda je hodowac do 5dniowych blastocyd i mam dzwonic we wtorek ile udalo sie zamrozic :)
Super [emoji4] to teraz odpoczywaj, dbaj o siebie i maluszki [emoji173] [emoji173] owocnego wgryzania [emoji8] [emoji8]

Kurcze juz napisalam jednego posta i cos skasowalo.
Ja juz po wizycie u dr P. Dzis koszulka w Lonney Tunes i skarpety w kropki :D
Generalnie z immunologia jest wszystko ok. Czasami uzywal tych medycznych terminow ktorych nie rozumiem. Ale jedyne zalecenia to dalej heparyna (nie do konca ciazy), acard (tylko do 32tyg) i encorton (mimo tego ze immunologia jest ok to encorton pomaga cos na endometrioze i tez tylko do 6-8 tygodnia nie dluzej, bo potem Encorton zacznie zle wpływac chyba na allomlr).
Doktor mowil ze mam super wyniki i pytal czemu w ciazy nie jestem...
Takze zadnych intralipidow, accofili.
Kurcia takie słowa u doktora z doświadczeniem to dużo znaczą. Cieszę się i nieustająco trzymam kciuki. Zreszta i tak wiem że za którymś razem musi zaskoczyć.

Tak sobie teraz siedze i analizuje co dr Pasnik powiedzial. I pytał w ktorym dc robilam komorki nk. Ja powiedzialam ze w 27 bo mi sie cos pomyrdalo. A robilam w 23. Myslicie ze to jakas wielka roznica? Bo mialam je niskie wiec zadnych zalecen a propo nich nie dostalam...

Tak sobie teraz siedze i analizuje co dr Pasnik powiedzial. I pytał w ktorym dc robilam komorki nk. Ja powiedzialam ze w 27 bo mi sie cos pomyrdalo. A robilam w 23. Myslicie ze to jakas wielka roznica? Bo mialam je niskie wiec zadnych zalecen a propo nich nie dostalam...
Kurci przestań już szukać dziury w całym. Ciesz się, że ekspert widzi w tobie ciąże i przestań się zamartwiać.

Koliberku super że się dzieje. We wtorek będę już gratulować na całego. Murawa jessu ty dalej po tych górach męża ciągasz? Wypiłam whiski z tonikiem i było pyszne. Miłej nocy dziewczynki.

Tu raczej nie będzie znaczącej różnicy. Ewentualnie jeśli masz niepękające pęcherzyki, to nie wiem czy to ma jakieś znaczenie, bo to wychodzi cykl bezowulacyjny, a nk wzrastają w 2 fazie cyklu, tylko nie wiem czy to, że nie było owu ma jakieś znaczenie. Ewentualnie moglabyś zrobić sobie je jeszcze np w cyklu po punkcji i miałabyś pewniaka, ale znów masz łykać encorton, więc i tu chyba byłoby niemiarodajne. A ile Ci te nk wyszły? Bo nie pamiętam (?)

reklama
Do góry