reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ale neoparin to są zastrzyki. W ostatnim punkcie od paśnika masz napisane "heparyna drobnocząsteczkowa" - to jest neoparin. To masz brać. A encorton masz mieć w tabletkach. To jest steryd - zuuuuupełnie co innego niż neoparin. Potrzebujesz i neoparinu i encortonu. Masz neoparin, a encorton musisz dokupić. Najlepiej te baby niech zamówią go w aptece, żeby był do odbioru. Bo w innej aptece będziesz musiała mieć inną receptę, tej już ci nie oddadzą.
Czyli Pasnik coś przeoczył :mad::mad: czemu ja mam takiego pecha do niego

Dziewczyny mam pytanie tato wykupił mi receptę od Pasnika z racji takiej iż nie mieszkam w Polsce ! Niestety nie było w aptece Encortonu 10mg ,a zamiast tego kupił coś innego czyli Neoparin 4000j.m.(40mg) panie z apteki powiedziały ze to jest to samo czy wprowadzili nas w blad?

Tak jak @dżoasia pisze Neoparin to zamiennik clexane.
W Polsce jest problem z clexane. To problem nie od dziś. Ja mieszkamy Warszawie są setki aptek i za każdym razem szukam na „gdzie po lek” dostepńosc. On ostatnio jest w kilkudziesięciu aptekach tylko z czego większość jako „niepełne opakowanie” albo „ostatnie opakowanie” i ponieważ na receptach mam 3 sztuki to szukam takich co jest info „kilka sztuk/wiele sztuk. Na palcach jednej ręki można zliczyć te apteki w całej Warszawie. Problemy są na poziomie hurtowni, farmaceuci nie mogą sprowadzić.

reklama
Neoparin zostaw bo to tez bedziesz brac od pozytywnej bety
A my tu zaraz pozbieramy ci to co mamy.
Choc mysle ze jesli twoi lekarze wiedza ze masz ten lek brac to prawdopodobnie przepisaliby ci na miejscu mysle ze encorton funkcjonuje tez u ciebie
Aż zapytam tutaj żebym nie musiała was angarzowac lub tatuśka ;) widzicie dziewczyny jak to jest być zależnym od innych

Do góry