reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ale neoparin to są zastrzyki. W ostatnim punkcie od paśnika masz napisane "heparyna drobnocząsteczkowa" - to jest neoparin. To masz brać. A encorton masz mieć w tabletkach. To jest steryd - zuuuuupełnie co innego niż neoparin. Potrzebujesz i neoparinu i encortonu. Masz neoparin, a encorton musisz dokupić. Najlepiej te baby niech zamówią go w aptece, żeby był do odbioru. Bo w innej aptece będziesz musiała mieć inną receptę, tej już ci nie oddadzą.
Czyli Pasnik coś przeoczył :mad::mad: czemu ja mam takiego pecha do niego

Dziewczyny mam pytanie tato wykupił mi receptę od Pasnika z racji takiej iż nie mieszkam w Polsce ! Niestety nie było w aptece Encortonu 10mg ,a zamiast tego kupił coś innego czyli Neoparin 4000j.m.(40mg) panie z apteki powiedziały ze to jest to samo czy wprowadzili nas w blad?

Tak jak @dżoasia pisze Neoparin to zamiennik clexane.
W Polsce jest problem z clexane. To problem nie od dziś. Ja mieszkamy Warszawie są setki aptek i za każdym razem szukam na „gdzie po lek” dostepńosc. On ostatnio jest w kilkudziesięciu aptekach tylko z czego większość jako „niepełne opakowanie” albo „ostatnie opakowanie” i ponieważ na receptach mam 3 sztuki to szukam takich co jest info „kilka sztuk/wiele sztuk. Na palcach jednej ręki można zliczyć te apteki w całej Warszawie. Problemy są na poziomie hurtowni, farmaceuci nie mogą sprowadzić.

reklama
Neoparin zostaw bo to tez bedziesz brac od pozytywnej bety
A my tu zaraz pozbieramy ci to co mamy.
Choc mysle ze jesli twoi lekarze wiedza ze masz ten lek brac to prawdopodobnie przepisaliby ci na miejscu mysle ze encorton funkcjonuje tez u ciebie
Aż zapytam tutaj żebym nie musiała was angarzowac lub tatuśka ;) widzicie dziewczyny jak to jest być zależnym od innych

Do góry