reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Henaryna, claxene i neoparin to jedno i to samo. Ecorton to steryd, który obniża NK. Też to brałam. To jest zupełnie inny lek.

Myślałam, że chodzi Ci o heparynę czyli ostatni podpunkt z listy.

Kochana jeszcze raz ci napisze co mam :) ranigast, equoral,azatiopryna,Neoparin nie mam tylko encortonu bo to ten Neoparin niby
Ale neoparin to są zastrzyki. W ostatnim punkcie od paśnika masz napisane "heparyna drobnocząsteczkowa" - to jest neoparin. To masz brać. A encorton masz mieć w tabletkach. To jest steryd - zuuuuupełnie co innego niż neoparin. Potrzebujesz i neoparinu i encortonu. Masz neoparin, a encorton musisz dokupić. Najlepiej te baby niech zamówią go w aptece, żeby był do odbioru. Bo w innej aptece będziesz musiała mieć inną receptę, tej już ci nie oddadzą.

Matko, szczescie coś ci się pomieszało :) Albo tatkowi. Niech ci tata zrobi zdjęcie tego co kupił i wrzuć tu. Na moje oko to neoparin masz zamiast np clexane - to jest zamiennik, a encortonu po prostu nie było. Powinny baby zamówić w jakiejś hurtowni i powinien być do odbioru np jutro. Na spokojnie niech ci tata zrobi zdjęcie leków i prześle.
Kochana o to chodzi ze ja już mam te leki u siebie w Belgii :( nic nie trzeba odbierać bo to koniec jego zakupów :mad::mad: zgodnie z zaleceniami Pasnika wszystko się zgadza oprócz tego encortonu bo mówili ze nie maja na Podlasiu i daja to samo tylko o innej nazwie czyli dali Neoparin

Dziewczyny mądre głowy co mam zrobić ? Chyba podam ten Neoparin do polski i każde zrobić wymianke na encorton bo innego wyjścia nie widze i opierdziele te baby w aptece
Neoparin zostaw bo to tez bedziesz brac od pozytywnej bety
A my tu zaraz pozbieramy ci to co mamy.
Choc mysle ze jesli twoi lekarze wiedza ze masz ten lek brac to prawdopodobnie przepisaliby ci na miejscu mysle ze encorton funkcjonuje tez u ciebie

Ale neoparin to są zastrzyki. W ostatnim punkcie od paśnika masz napisane "heparyna drobnocząsteczkowa" - to jest neoparin. To masz brać. A encorton masz mieć w tabletkach. To jest steryd - zuuuuupełnie co innego niż neoparin. Potrzebujesz i neoparinu i encortonu. Masz neoparin, a encorton musisz dokupić. Najlepiej te baby niech zamówią go w aptece, żeby był do odbioru. Bo w innej aptece będziesz musiała mieć inną receptę, tej już ci nie oddadzą.
Dzoasiu ale ja na tym zleceniu od Pasnika nie mam Neoparinu patrz na link , a dostałam jako zamiennik encortonu

Załączniki

• 13BD0993-FF71-4E62-82FD-FBBC831FD70A.jpeg
    13BD0993-FF71-4E62-82FD-FBBC831FD70A.jpeg
    181,2 KB · Wyświetleń: 87
Kochana o to chodzi ze ja już mam te leki u siebie w Belgii :( nic nie trzeba odbierać bo to koniec jego zakupów :mad::mad: zgodnie z zaleceniami Pasnika wszystko się zgadza oprócz tego encortonu bo mówili ze nie maja na Podlasiu i daja to samo tylko o innej nazwie czyli dali Neoparin
zamiast encortonu mogły dać np medrol, calcort (ale calcort jest to niemiecki odpowiednik). Neoparin masz zamiast clexane albo ewentualnie jakby się uprzeć to zamiast fragminu

Kuzwa w tej aptece to chyba nie farmaceuci pracuja :)
Szkoda teraz twoich nerwow bo recepta byla zrealizowana duzo wczesniej a debilne panie zamiast zamowic to nie daly tacie nic

reklama
Do góry