reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Tak. Mi dr przepisała, bo po każdym transferze w okolicach terminu prawdopodobnej implantacji zarodka miałam bardzo silne skurcze, a nic innego nie działało. Te tbl brałam 3x1do wizyty serduszkowej (o ile dobrze pamiętam: ).
I wtedy transfer się udał? Pogadam z Paligą o zastosowaniu tego leku.

Cześć
Byłam dziś na pierwszym usg , był to 6.1 dzien , był zarodek 2.8 mm serduszko tez biło. Moja beta jakaś taka nie za wysoko bo w 21 dpt była 5800 (czyli doscu mało przyrosty na poziomie 68%) i jakoś tak nie potrafię się do końca cieszyć , lekarz mówi ze beta na tym etapie nie ma żadnej wartości diagnostycznej bo nie wydziela ja zarodek.

Słuchaj dr:) Na pewnym etapie beta zwalnia, dlatego się jej już nie bada, bo tylko się można niepotrzebnie zestresować. Teraz usg jest wyznacznikiem. Gratuluję serduszka:)

Chyba zaczynam fiksować :(
Ja też trochę wariuję,odebrałam wyniki i nie ma szału (jak na 11tc to wyniki trochę niskie...prg 29,estr 1400,i podkusilo mnie,żeby zrobić ostatni raz betę 41000...sama jestem sobie winna w sumie bo bety nie musiałam robić,a teraz się martwię że jest za niska)
wizyta dopiero o 17.40...tylko spokój jest potrzebny,ale jak go osiągnąć?...

Ja też trochę wariuję,odebrałam wyniki i nie ma szału (jak na 11tc to wyniki trochę niskie...prg 29,estr 1400,i podkusilo mnie,żeby zrobić ostatni raz betę 41000...sama jestem sobie winna w sumie bo bety nie musiałam robić,a teraz się martwię że jest za niska)
wizyta dopiero o 17.40...tylko spokój jest potrzebny,ale jak go osiągnąć?...

Sama sobie odpowiedziałaś...spokój można osiągnąć, nie robiąc niepotrzebnych badań:) Beta w 11tc? Po co? Estradiolu też nie rozumiem. Prg zależy w jakich jednostkach masz. Jak ng/ml to bardzo ładny:)

Sama sobie odpowiedziałaś...spokój można osiągnąć, nie robiąc niepotrzebnych badań:) Beta w 11tc? Po co? Estradiolu też nie rozumiem. Prg zależy w jakich jednostkach masz. Jak ng/ml to bardzo ładny:)
Prg w ng/ml.Było 35,7.No mam nadzieję,ze wszystko bedzie ok,na razie zapijam stres koktajlem jogurtowym z jagodami.Trochę pomaga :-)

reklama
Do góry