reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
A jakich wkładek używasz ? Ja generalnie nie używałam już wcale ale w związku z tym ze ciagle coś leci to teraz znów używam i te zwykle z rosmana są dobre.
Mnie tez piecze i zaczęło swędzieć od luteiny :/ już 3 dzień się mecze ale nic nie brałam bo stwierdziłam ze poczekam do wizyty i powiem o tym lekarzowi bo głupio mi pisać maila :/:/
Ja mam wkladki z lidla najlepsze. Mnie nie swedzi i nie piecze nic w srodku tylko przy cewce moczowej a ze mam dluzsze wary sromowe :laugh2::laugh2: to mi to obciera o wkladke. No nic chyba tez zostaje mi poczekac do wizyty.
Ooo ale w sumie sproboje jogurtem naturalnym zobaczymy czy cos da tylo trzeba najpierw po niego isc

A jakich wkładek używasz ? Ja generalnie nie używałam już wcale ale w związku z tym ze ciagle coś leci to teraz znów używam i te zwykle z rosmana są dobre.
Mnie tez piecze i zaczęło swędzieć od luteiny :/ już 3 dzień się mecze ale nic nie brałam bo stwierdziłam ze poczekam do wizyty i powiem o tym lekarzowi bo głupio mi pisać maila :/:/
Może jakaś maść bez recepty albo globulke z kwasu mlekowego lactovaginal

No wlasnie zastanawiam sie czy do provagu nie dokupic sobie tego zelu kiedys mialam probki i fajnie nawilzalo
No ja właśnie jak miałam takie swędzonka i pieczonka i latałam do gin co chwilę "ratuj babo mam infekcję", a tam czysto było i żadnej infekcji to dała mi ten żel Provag. I kazała kupić jeszcze MucoVagin takie globulki nawilżające. i było ok

Kochane wiecie co mozna uzywac zeby zalagodzic pieczenie tam na dole. Nic mnie nie swedzi. Ale widze ze mam tak przekrwiona sluzowke przy cewce moczowej ze normalnie juz mnie nawet boli jak dotyka to wkladki higienicznej. Jakas masakra normalnie. Mozna to czyms potraktowac
Clatrimazolum.podobno mozna. Moja kolezanka praktycznie cala ciaze uzywala nestatyne bo miala grzyba. A jakies probiotyki albo jakbys się rumuankirn umyla?

Powiedzmy, ze ulozylam sobie wedlug grafika haha. Na urlop jednak sie wybiore przed transferem. Musze tylko scratching ustalic przed urlopem, no i trzymac kciuki aby miesiaczka byla solidarna ze mna.

Nie mam tak serio czego monitorowac. Bylam kilka razy, ale zrazilam sie. No bo jak mam monitorowac, jak wtedy kiedy powinnam przyjsc to lekarz nie ma wolnego okienka a dzien lub dwa lub trzy po wszystkim to juz za pozno. Cos tam kiedys ktos stwierdzil, ze owulacja byla, ale z objawow ogolnych wywnioskowali raczej ze rzadko jest. Mam 35 lat i nie mam czasu czekac, az trafie w eurojackpota czyli naturalnie :D
Kochans a robilas NK? Bo pytam pod katem.scratchingu

Dziewczyny, odebrałam dziś dokumentacje dotyczącą in vitro ( musiałam pisać podanie). Jedna kartka A4 a na niej drukowanymi: pobrane oocyty 5, dojrzałe 4, niedojrzałe 1, transfer: liczba zarodków 1 , stadium: 8 bl 8A, zarodki odrzucone: 3. AH: nie. Trzy liniki o nasieniu: koncentracja, ruchliwość i objętość. THE END. Oto cała dokumentacja, nawet nie wiem kiedy zarodki padły i w jakim stadium.
@Malaja32 to i tak dużo u mnie pół strony A4.
Liczba uzyskanych kumulusow 15, dojrzałych 11, poddano zapłodnieniu 6 dojrzalych komórek w stadium MII. W trzeciej dobie wykonano transfer 1 zarodka o morfologii A7. Pozostałe zarodki nie byly zdolne do rozwoju. Ott i wszystko. Nawet nie wiem, w której dobie przestały się rozwijać. - U Ciebie chociaż coś o nasieniu Jednak dobry kotakt z embriologiem w klinice to podstawa.

Ostatnia edycja:
Kochane wiecie co mozna uzywac zeby zalagodzic pieczenie tam na dole. Nic mnie nie swedzi. Ale widze ze mam tak przekrwiona sluzowke przy cewce moczowej ze normalnie juz mnie nawet boli jak dotyka to wkladki higienicznej. Jakas masakra normalnie. Mozna to czyms potraktowac
Ja uzywam waginaletek Lactagyn, nie wiem jak sie to w Polsce nazywa ale to sa kapsulki dowcipne z kwasem mlekowym, mi za kazdym razem pomagaja na kazda przypadlosc, nawet jak mi czasem powraca gardnerella.

reklama
co miesiac tak wypisują L4 i dopiero pod koniec ciazy zaczyna się co dwa tygodnie ale nie wiem czy to praktyka każdego lekarza.
Dobra. Bo moja Pani Doktor powiedziała że nie ma sensu już przyjeżdżać do kliniki bo wszystko ładnie wygląda i żeby już poszukać ginekolog na miejscu. Jak zapytałam to też powiedziała że za miesiąc czyli 12 lipiec. Myślicie że tak będzie dobrze, czy wcześniej byście poszły?

Do góry