reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ja własnie wykupiłam z M ten pakiet :) wydaje mi sie najkorzystniejszy. Dr G tez go nam polecal. Wizyty, podstawowe badania prog. I estr. Sa w cenie, zapłodnienie i transfer w cenie. Palcisz za nadprogramowe badania, kleje, banki.
O to super bo przynajmniej mam sie kogo zapytać co i jak ;) a masz in vitro robione w Katowicach ? Na kiedy masz termin ? Juz jestes po badaniach ?

reklama
Dziewczyny wczoraj minęła 5 doba od pobrania i nikt się do mnie nie odezwał. Boję się, że nie miał po co . Przypomnę po 1 dobie powiedzieli że tylko 2 szt. zaczęły się dzielić. Boję się, już drugi dzień zwariuje w pracy. Nie mogę się skupić.

upload_2018-6-12_6-45-36.png

hej Dziewczyny...przyszły wyniki-na razie z testu i wszystko prawie na czerwono--bardziej ogarnięte niż ja-co to oznacza,że jest problem z krzepliwością? help my :D

Załączniki

• upload_2018-6-12_6-45-36.png
    upload_2018-6-12_6-45-36.png
    60,9 KB · Wyświetleń: 420
Dziewczyny wczoraj minęła 5 doba od pobrania i nikt się do mnie nie odezwał. Boję się, że nie miał po co . Przypomnę po 1 dobie powiedzieli że tylko 2 szt. zaczęły się dzielić. Boję się, już drugi dzień zwariuje w pracy. Nie mogę się skupić.
Kochana jakby sie nic nie ostalo to by pewnie dzwonili, a jak jest cisza to mamy nadzieje, ze wsio ok! A nie mozesz sama przedzwonic do labo? U mnie info bylo tylko w pierwszej dobie a jak chcialam wiedziec cos wiecej to sama mialam dzwonic w trzeciej :)

Zobacz załącznik 866442
hej Dziewczyny...przyszły wyniki-na razie z testu i wszystko prawie na czerwono--bardziej ogarnięte niż ja-co to oznacza,że jest problem z krzepliwością? help my :D
No, powiem ci ze najgorszy ten vleiden. Ale na szczescie na to heparyna i byc mozevtez acard, tylko upieraj sie przy dawce leczniczej heparyny (co najmniej 0,6) a nie tylko profilaktycznej.

• czynnik V Leiden (mutacja genu V czynnika krzepnięcia krwi) sprzyja powstawaniu zakrzepicy żylnej i tętniczej, zawału serca czy udaru mózgu oraz wywołuje tzw. poronienia nawykowe u kobiet;
  • mutacja genu protrombiny (II czynnika krzepnięcia krwi) zwiększa prawdopodobieństwo zawału serca, może też spowodować poronienie lub inne ciążowe nieprawidłowości;
  • warianty C677T i A1298C genu MTHFR: obniżają zdolność organizmu do wchłaniania standardowej formy kwasu foliowego, mogą wiązać się z podwyższonym ryzykiem wystąpienia niedoborów tej witaminy.
  • gen PAI-1 odpowiada za łagodną postać choroby zakrzepowo-zatorowej, może utrudnić implantacje zarodka w macicy.
  • czynnik V R2 – sprzyja powstawaniu zakrzepicy żylnej.

Ja jestem w klinice Bocian u doktora N. On wcześniej podobno pracował w invictra. Czy któraś jest jeszcze z tej kliniki? Ten lekarz zajmuje się in vitro od samego początku tej procedury w Polsce.

Ostatnia edycja:
Kochana jakby sie nic nie ostalo to by pewnie dzwonili, a jak jest cisza to mamy nadzieje, ze wsio ok! A nie mozesz sama przedzwonic do labo? U mnie info bylo tylko w pierwszej dobie a jak chcialam wiedziec cos wiecej to sama mialam dzwonic w trzeciej :)
Powiedzieli, że zadzwonia. Ale masz rację, poczekam do ok 14 i jak nie będzie telefonu to zadzwonię.

Zobacz załącznik 866442
Murawa tak jak dzoaaia napisala najgorzej ze wyszedl ten V-Leiden bez clexanu ani rusz i to dobrany do masy ciala 0.6 najmniej ale jesli wazysz wiecej niz 70 kg to 0.8 bo 0.6 bedzie za malo.

No, powiem ci ze najgorszy ten vleiden. Ale na szczescie na to heparyna i byc mozevtez acard, tylko upieraj sie przy dawce leczniczej heparyny (co najmniej 0,6) a nie tylko profilaktycznej.

• czynnik V Leiden (mutacja genu V czynnika krzepnięcia krwi) sprzyja powstawaniu zakrzepicy żylnej i tętniczej, zawału serca czy udaru mózgu oraz wywołuje tzw. poronienia nawykowe u kobiet;
  • mutacja genu protrombiny (II czynnika krzepnięcia krwi) zwiększa prawdopodobieństwo zawału serca, może też spowodować poronienie lub inne ciążowe nieprawidłowości;
  • warianty C677T i A1298C genu MTHFR: obniżają zdolność organizmu do wchłaniania standardowej formy kwasu foliowego, mogą wiązać się z podwyższonym ryzykiem wystąpienia niedoborów tej witaminy.
  • gen PAI-1 odpowiada za łagodną postać choroby zakrzepowo-zatorowej, może utrudnić implantacje zarodka w macicy.
  • czynnik V R2 – sprzyja powstawaniu zakrzepicy żylnej.

DZiękuję Asiu-jak zawsze jesteś niezastąpiona...aż się boję co wyjdzie z badań u Paśnika :( no i widzicie tak mogłabym sobie próbować w nieskończoność...aj mam nadzieję,że Paśnik pomoże i ja doczekam się zdrowej różowej pupki ;)..

reklama
Murawa tak jak dzoaaia napisala najgorzej ze wyszedl ten V-Leiden bez clexanu ani rusz i to dobrany do masy ciala 0.6 najmniej ale jesli wazysz wiecej niz 70 kg to 0.8 bo 0.6 bedzie za malo.

Gosiu dzięki za odpowiedż...no niestety ważę 80 i nie chce być mniej...ostatnio tylko miałam clexane ale 0,4 to o kant tyłka z moją wagą...
ach czytam i już się boję....no nic trzeba walczyć.

Do góry