O to super bo przynajmniej mam sie kogo zapytać co i jak a masz in vitro robione w Katowicach ? Na kiedy masz termin ? Juz jestes po badaniach ?Ja własnie wykupiłam z M ten pakiet wydaje mi sie najkorzystniejszy. Dr G tez go nam polecal. Wizyty, podstawowe badania prog. I estr. Sa w cenie, zapłodnienie i transfer w cenie. Palcisz za nadprogramowe badania, kleje, banki.
reklama
Niezapominajka2018
Fanka BB :)
Dziewczyny wczoraj minęła 5 doba od pobrania i nikt się do mnie nie odezwał. Boję się, że nie miał po co . Przypomnę po 1 dobie powiedzieli że tylko 2 szt. zaczęły się dzielić. Boję się, już drugi dzień zwariuje w pracy. Nie mogę się skupić.
dżoasia
Kochana jakby sie nic nie ostalo to by pewnie dzwonili, a jak jest cisza to mamy nadzieje, ze wsio ok! A nie mozesz sama przedzwonic do labo? U mnie info bylo tylko w pierwszej dobie a jak chcialam wiedziec cos wiecej to sama mialam dzwonic w trzeciejDziewczyny wczoraj minęła 5 doba od pobrania i nikt się do mnie nie odezwał. Boję się, że nie miał po co . Przypomnę po 1 dobie powiedzieli że tylko 2 szt. zaczęły się dzielić. Boję się, już drugi dzień zwariuje w pracy. Nie mogę się skupić.
dżoasia
No, powiem ci ze najgorszy ten vleiden. Ale na szczescie na to heparyna i byc mozevtez acard, tylko upieraj sie przy dawce leczniczej heparyny (co najmniej 0,6) a nie tylko profilaktycznej.Zobacz załącznik 866442
hej Dziewczyny...przyszły wyniki-na razie z testu i wszystko prawie na czerwono--bardziej ogarnięte niż ja-co to oznacza,że jest problem z krzepliwością? help my
- czynnik V Leiden (mutacja genu V czynnika krzepnięcia krwi) sprzyja powstawaniu zakrzepicy żylnej i tętniczej, zawału serca czy udaru mózgu oraz wywołuje tzw. poronienia nawykowe u kobiet;
- mutacja genu protrombiny (II czynnika krzepnięcia krwi) zwiększa prawdopodobieństwo zawału serca, może też spowodować poronienie lub inne ciążowe nieprawidłowości;
- warianty C677T i A1298C genu MTHFR: obniżają zdolność organizmu do wchłaniania standardowej formy kwasu foliowego, mogą wiązać się z podwyższonym ryzykiem wystąpienia niedoborów tej witaminy.
- gen PAI-1 odpowiada za łagodną postać choroby zakrzepowo-zatorowej, może utrudnić implantacje zarodka w macicy.
- czynnik V R2 – sprzyja powstawaniu zakrzepicy żylnej.
Niezapominajka2018
Ja jestem w klinice Bocian u doktora N. On wcześniej podobno pracował w invictra. Czy któraś jest jeszcze z tej kliniki? Ten lekarz zajmuje się in vitro od samego początku tej procedury w Polsce.
Ostatnia edycja:
Niezapominajka2018
Powiedzieli, że zadzwonia. Ale masz rację, poczekam do ok 14 i jak nie będzie telefonu to zadzwonię.Kochana jakby sie nic nie ostalo to by pewnie dzwonili, a jak jest cisza to mamy nadzieje, ze wsio ok! A nie mozesz sama przedzwonic do labo? U mnie info bylo tylko w pierwszej dobie a jak chcialam wiedziec cos wiecej to sama mialam dzwonic w trzeciej
gosia321
Murawa tak jak dzoaaia napisala najgorzej ze wyszedl ten V-Leiden bez clexanu ani rusz i to dobrany do masy ciala 0.6 najmniej ale jesli wazysz wiecej niz 70 kg to 0.8 bo 0.6 bedzie za malo.Zobacz załącznik 866442
hej Dziewczyny...przyszły wyniki-na razie z testu i wszystko prawie na czerwono--bardziej ogarnięte niż ja-co to oznacza,że jest problem z krzepliwością? help my
No, powiem ci ze najgorszy ten vleiden. Ale na szczescie na to heparyna i byc mozevtez acard, tylko upieraj sie przy dawce leczniczej heparyny (co najmniej 0,6) a nie tylko profilaktycznej.
- czynnik V Leiden (mutacja genu V czynnika krzepnięcia krwi) sprzyja powstawaniu zakrzepicy żylnej i tętniczej, zawału serca czy udaru mózgu oraz wywołuje tzw. poronienia nawykowe u kobiet;
- mutacja genu protrombiny (II czynnika krzepnięcia krwi) zwiększa prawdopodobieństwo zawału serca, może też spowodować poronienie lub inne ciążowe nieprawidłowości;
- warianty C677T i A1298C genu MTHFR: obniżają zdolność organizmu do wchłaniania standardowej formy kwasu foliowego, mogą wiązać się z podwyższonym ryzykiem wystąpienia niedoborów tej witaminy.
- gen PAI-1 odpowiada za łagodną postać choroby zakrzepowo-zatorowej, może utrudnić implantacje zarodka w macicy.
- czynnik V R2 – sprzyja powstawaniu zakrzepicy żylnej.
DZiękuję Asiu-jak zawsze jesteś niezastąpiona...aż się boję co wyjdzie z badań u Paśnika no i widzicie tak mogłabym sobie próbować w nieskończoność...aj mam nadzieję,że Paśnik pomoże i ja doczekam się zdrowej różowej pupki ..
reklama
Murawa tak jak dzoaaia napisala najgorzej ze wyszedl ten V-Leiden bez clexanu ani rusz i to dobrany do masy ciala 0.6 najmniej ale jesli wazysz wiecej niz 70 kg to 0.8 bo 0.6 bedzie za malo.
Gosiu dzięki za odpowiedż...no niestety ważę 80 i nie chce być mniej...ostatnio tylko miałam clexane ale 0,4 to o kant tyłka z moją wagą...
ach czytam i już się boję....no nic trzeba walczyć.
Podziel się: