reklama
jolancik
Fanka BB :)
Dziękuję za odp. Póki co to męża czeka leczenie u androloga i w tym czasie będziemy co nie co odkładać. Mam nadzieję że uda się zacząć całą procedure chociaż z końcem roku.Na p/c przeciwplemnikowe mąż mógłby łykać steryd. Możesz zapytać na wątku o poronieniach, ktorejś dziewczynie się udało po takim leczeniu męża, tylko nie pamiętam nicku. Jolancik, ty bidulo zrób to ivf, nie ma się czego bać, już tyle czasu walczysz. Skróć sobie tą męczarnię :* Dziewczyny z Polnej tu jakies są. Np @encka86 i wiem, że ktoś jeszcze ale tez nie pamiętam
Moja niby w normie ale w prawidłowej ciazy przyrostatnio sa wieleksze w poprzedniej coazy mislam podobnie w tym okresie. To moka trzecia procedura pierwszy transfer . Nie mam mrozakow nic.
Norma dotyczy prawidłowej ciąży. Umów się na USG żeby zobaczyć co tam się dzieje.
Justin87
Dziewczyny tu piszą, że warto jechać z dotychczas zebraną dokumentacją i lekarz oceni jakie badania warto wykonać.Dziewczyny, dyskusja wśród lekarzy jest na temat immunologi. Słyszałam że wielu nie uznaje immunologi, że jest niepotrzebna. Jak widać na forum jest wiele ciąż, po konsultacjach z lekarzami immunologami.
Leczenie immunologiczne jest drogie, ale warte poświęcenia czasu. Cel osiegnac każda Chce.
Idąc do lekarza immunologa na co trzeba być przygotowanym?
Czy jakieś badania ze soba mieć?
adunnnia90
Bardzo ale to bardzo trzymam kciuki za Ciebie. Wkoncu los Ci wynagrodzi to czekanie niezła różowa pupka do calowania [emoji4]Dziękuję za odp. Póki co to męża czeka leczenie u androloga i w tym czasie będziemy co nie co odkładać. Mam nadzieję że uda się zacząć całą procedure chociaż z końcem roku.
gosia321
No to juz ana sa do przeleczenia przez immunologaMałgosiu, miałam standardowe badania przed inv. Nic poza tym.
Przed 1 podejściem lekarz ginekolog (nie z kliniki leczenia niepłodności) zalecił mu zbadanie przeciwcial przeciwjadrowych ANA (TU Wykryto przeciwciała) i od razu skierowano na PPJ ANA4 ( TU wyszło kontrola (ws) silnie pozytywna. Poza badaniami do inv miałam antytrombine III tu wynik ok, i białko C podwyższone. Homocysteina, CA 125 też wyniki ok. A tak to wszystkie bakterie, posiewy, chlamydie, wzw, toksoplazmy, rubelle, cytomegalie,
I bialko c powinnas byc na heparynie tak mi sie wydaje
Jestem umówiony w następny czw. 2 lata temu zaszłam naturalnie i poronieniam i była taka sama sytuacja , te same wartości tydz coazy i taki sam przyrost bety na poziobie 66%.Norma dotyczy prawidłowej ciąży. Umów się na USG żeby zobaczyć co tam się dzieje.
No cóż zobaczymy ,
za 2 mc biorę ślub i miałam nadzieję że może od losu dostaliśmy taki prezent cudowny
W
dżoasia
@Hooope86 a daleko masz do ciechocinka? Kultowy dr G jest też andrologiem, wierzy w immunologię i nie ukrywajmy - ceny mają naprawdę niskie, a labo ponoć dobre. Po drodze zahaczasz o Czechy i tanie jak barszcz leki i w 10tys mieścisz się z procedurą Do tego Paśnik - 2 wizyty + badania - ok 1500zł, leki pewnie jakaś taniocha i heja śmigasz z brzuszkiem
gosia321
Tak choc ja bylam sama z dokumentacja. Ale jak dobrze pamietam maz Agnieszki duzo skorzystal na wizycieDo immunologa najlepiej we dwójkę?
reklama
misis188
My tez to badanie robilismy. Do kogo umowiliscie sie w Ciechocinku?Moje skarbnice wiedzy - czytam co tu jeszcze za badania zrobic i przewija sie tu badanie przeciwciał przeciw plemnikowych - i tak myślę - bo nie mieliśmy tego zlecanego ,czy nie zrobic sobie i małżowinie tych badań ? Wyniosą coś one ? @gosia321 nadal trzymam i umowilam się do twojego lekarza cudotwórcy . zreszta umowilismy sie tez w ciechocinku i podejmiemy decyzję dopiero . ( dla nas dalwko ten ciechocinek bo 720 km - ale po marzenia trzeba iść .
Podziel się: