reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny A jak w ogóle wygląda łyżeczkowanie macicy ? Jak wygląda okres rekonwalescencji po tym zabiegu ? Ile się czeka na kolejny transfer ?
Czyli jednak nie mialas lyzeczkowania? To cosjest mi sie ubzduralo. Sam zabieg jest krotki, moze z 10-15 min. Potem trzeba odczekac ok 3 miesiace, ale czasem wystarczy 2. Zalezy od lekarza i od tego czy ladnie sie zagoilo i wrocilo do normy.

Właśnie dzwonili z kliniki ...
W przyszłym tygodniu mam mieć łyzeczkowaną macice...
Leczenie nie przyniosło oczekiwanych rezultatów....
Straciłam pół roku...
Mam już dość tego wszystkiego... :(
Czas..ten czas ale może tak miało być. Może po tym wszystkim będziesz przyjdzie taka zapłata że powiesz: warto było zaczekać. Jesteśmy z Tobą i cały czas trzymamy kciuki, każda za każda!

Dziewczyny A jak w ogóle wygląda łyżeczkowanie macicy ? Jak wygląda okres rekonwalescencji po tym zabiegu ? Ile się czeka na kolejny transfer ?

Ja miałam lyzeczkowanie jamy macicy, bo mi ciaza obumarla w 8 tygodniu.
No kochana nie ma sue co dziwic jak takie owocne jajovranie bylo. Duzo pij, sikaj, dziwwczyny piły jakies bialkowe napoje chyba dla sportowcow. Gdzie siw leczycie, jakiw sa wskazania u Was do in vitro?

Ja się lecze w klinice w Krakowie. Niestety nie wiemy co jest przyczyną naszych niepowodzeń. Mamy 4 letniego syna poczętego zupełnie naturalnie. Później znowu zaszłam w ciążę ale obumarła mi w 8 tygodniu i miałam łyżeczkowanie. Od tamtej pory czyli od 2016 roku mimo świetnych wyników ciąży nie ma. Przeszłam już drożność i inseminacje. Według lekarza wszystko jest u nas w normie, nawet nasienie. A ciąży brak..

Do tego brałam bardzo małe dawki leków na stymulacje a i tak zareagowałam jak jakaś kura :)
W sumie o 2 dziecko staramy się już ponad 3 lata.

reklama
Ja miałam lyzeczkowanie jamy macicy, bo mi ciaza obumarla w 8 tygodniu.

Ja się lecze w klinice w Krakowie. Niestety nie wiemy co jest przyczyną naszych niepowodzeń. Mamy 4 letniego syna poczętego zupełnie naturalnie. Później znowu zaszłam w ciążę ale obumarła mi w 8 tygodniu i miałam łyżeczkowanie. Od tamtej pory czyli od 2016 roku mimo świetnych wyników ciąży nie ma. Przeszłam już drożność i inseminacje. Według lekarza wszystko jest u nas w normie, nawet nasienie. A ciąży brak..
To trza do ciechocinka jechac a nie na ivf huehue:D a w ktorej klinice jestes?

Do góry