reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Laboratoria embriologiczne

aaa ok.
Nie znam niestety jeszcze tych skrótów które tutaj piszecie.
W zasadzie to nie wiem czy mają lepsze czy gorsze laboratoria. Do Ostrawy skierował nas mój lekarz prowadzący. Tam pracuje jego kolega po fachu i u niego byliśmy na wizycie. Dodatkowo ten lekarz pracuje też w szpitalu i w gabinecie normalnie już u nas tak więc możemy z nim się umawiać też poza kliniką.
Dla mnie jest to świeży temat. Już mamy dziecko, które ma 7 lat. I wtedy nie było problemów z zajściem w ciążę. Teraz kiedy ponad rok temu zdecydowaliśmy się na drugie dziecko okazało się, że nie jest to takie łatwe.
A na chwilę obecną powiedziano nam, że zostaje tylko in vitro.
Tak więc przeszliśmy wszystkie badania. Zostały mi wypisane leki do stymulacji, które wykupiłam. I w zasadzie miałam się już stymulować. Ale wyszła jakaś torbiel. Tak więc mam teraz brać leki anty. I w przyszłym miesiącu zaczniemy :)

reklama
z tego co tak wcześniej czytałam to właśnie oni piszą że są 2 różne kliniki. Ale nie wiem czy tak faktycznie jest czy nie.
W Katowicach robiliśmy badania męża jakieś 2 tyg. temu.

Czyli jesteś gdzieś z okolic Katowic ??
Mieszkam 100 km od Katowic. Ja nawet nie wiem czy gyn w ostrawie kiedyś nie pisalo na swojej stronie ze nie wspolpracuja z zadna polska klinika

Mieszkam 100 km od Katowic. Ja nawet nie wiem czy gyn w ostrawie kiedyś nie pisalo na swojej stronie ze nie wspolpracuja z zadna polska klinika

jak będę w lipcu u lekarza to dopytam się o to o ile nie zapomnę.
W sumie ja do Katowic mam bliżej bo ok 30 km. Do Ostrawy jest tego chyba 80 km.
Ale skoro ten mój lekarz wysłał mnie do swojego znajomego no to już tam pojechaliśmy.
Plus też jest z tego taki, że jak np. po leki czy na usg przed lekami to chodzę do swojego lekarza na miejscu, Dostajemy od lekarza z Gyncetrum wszystkie wytyczne i już mi tutaj wypisuje receptę.
Tylko tyle, ze już w lipcu no to będę musiała się wiadomo pokazać w Ostrawie.

Dokladnie, te dwie kliniki nie maja ze soba nic wspolnego, na stronie z Ostrawy jest to nawet napisane

Załączniki

• 5345CA6B-DB4E-418C-ADC7-C41CC25C44D1.png
    5345CA6B-DB4E-418C-ADC7-C41CC25C44D1.png
    76,8 KB · Wyświetleń: 58
Dokladnie, te dwie kliniki nie maja ze soba nic wspolnego, na stronie z Ostrawy jest to nawet napisane tzn . bylo , czy jest teraz nie mam pojecia

ta w Ostrawie działa wg prawa które tam obowiązuje.
Więc jest kilka różnic

I jest taka informacja na stronie:

Przez 20 lat działalności w Polsce nawiązaliśmy bezpośrednię współpracę z wieloma polskimi ginekologami. Nasza klinika NIE jest w żaden sposób połączona z klinikami in vitro w Polsce.

reklama
Do góry